ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.11.2016 | 11:16

προς Αφεντικά

Προς όλα τα αφετνικά που το παίζουν ιστορία και απαραίτητα θέλουν προυπυρεσία για δουλειά .Ναι κάποιες θέσεις πιθανότατα δεν είναι εύκολο να προσλάβεις κάποιον χωρίς πείρα εκεί το καταλαβαίνω .Ωστόσο όμως υπάρχουν επαγγέλματα που θα μπορουσαν να προσλάβουν άτομα χωρίς πείρα και να μαθουν σιγά σιγά την δουλειά.Στην τελική αν δεις ότι κάποιος δεν τραβάει τον απολύεις.Αν όμως δεν δοθεί η ευκαιρία για εργασία τότε πως θα μάθει?Και μην ακούσω τις δικαιολογίες τύπου εγώ πως έμαθα.Απλά ξεχνάτε όλοι το πως ξεκινήσατε.Κανείς δεν δείχνει και το καταλαβαίνω ως ένα βαθμό ανάλογα με τον φόρτο εργασίας που έχει η κάθε επιχείρηση αλλά και σε εσάς που το παίζεται αφεντικά κάποιος σας έβαλε στην δουλειά και δόθηκε η ευκαιρία να ξεκηνίσετε και να μάθετε μέσα σε αυτή δεν φυτρώσατε.Όσο για τα προγράμματα Εσπα δεν εξυπηρετούν κανέναν προσωρινή λύση είναι και άμα σε πάρουν . Η μάλλουν εξυπηρετούν το κάθε αφεντικό που θέλει να βρει δωρεάν υπάλληλο.Αν δεν υπήρχαν αυτά τότε θα αναγκαζόστε να προσλάβετε κάποια άτομα.
2
 
 
 
 
σχόλια
Μη φαγώνεστε χωρίς λόγο.Πριν από είκοσι και κάτι χρόνια που μπήκα στην αγορά εργασίας ήταν πανεύκολο να βρεθεί αξιοπρεπής δουλειά. Από το 2000 ως το 2003 είχα αλλάξει τρεις δουλειές μόνο για να μεταφέρομαι σε πιο καλοπληρωμένα πόστα. Η γενιά μου ήταν τυχερή. Ούτε πιο άξια, ούτε πιο βυσματούχα, ούτε τίποτα. Έπεσε σε καλύτερες εποχές.Η σημερινή γενιά που βγαίνει στην αγορά έχει να αντιμετωπίσει ένα εφιαλτικό τοπίο. Πολύ περισσότεροι ανταγωνιστές για πολύ λιγότερες θέσεις σε επιχειρήσεις οι περισσότερες των οποίων υποφέρουν για να τα βγάλουν πέρα. Επιπροσθέτως, η σημερινή γενιά έχει ν' αντιμετωπίσει τον έλληνα επιχειρηματία που έβλεπε πάντα την επιχείρησή του ως μαγαζάκι του και όχι εταιρεία. Αυτή η στρέβλωση είναι πιο χτυπητή σήμερα με την κρίση και βγαίνει στο τι ζητά ένας εργοδότης από τον υποψήφιο εργαζόμενο.Ο μέσος κουτοπόνηρος εργοδότης σκέφτεται ότι πλέον μπορεί με το ίδιο κόστος να προσλάβει έμπειρο προσωπικό, αφού δεν υπάρχουν προστατευτικές συλλογικές συμβάσεις και η ανεργία προσφέρει πρόθυμους και έμπειρους με μικρές απαιτήσεις.Δε μπορώ να μπω στη θέση ενός νέου που ξεκινά τώρα. Καταλαβαίνω όμως ότι είναι πολύ δύσκολο.
Χωρις να θελω να δικαιολογησω κανεναν, δεν ειναι θεμα μονο κακων εργοδοτων,που πολλοι ειναι.Ειναι ομως και θεμα προσφορας-ζητησης. Μπες στη θεση ενος καλου εργοδοτη που για μια απλη θεση ευκολη παιρνει 40 βιογραφικα ας πουμε κ οτι οι 10-15 εχουν προυπηρεσια. Δεν ειναι κ παραλογο να επιλεξει εναν απο αυτους. Κατα τα αλλα συμφωνω οτι πρεπει να δινονται ευκαιριες, κ μενα απειρη μου δοθηκε ευκαιρια, ομως ας μη βλεπουμε μονοπλευρα το θεμα.
Scroll to top icon