3 στους 4 άνεργους είναι χωρίς δουλειά πάνω από 2 χρόνια

3 στους 4 άνεργους είναι χωρίς δουλειά πάνω από 2 χρόνια Facebook Twitter
3

3 στους 4 άνεργους είναι χωρίς δουλειά για τουλάχιστον 2 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην πλειοψηφία οι άνεργοι είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου αλλά λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρίσκονται το 72% από αυτούς δηλώνει ότι θα δεχόταν μια θέση κατώτερη των προσδοκιών τους και χαμηλότερη των προσόντων τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ανεργία φαίνεται να πλήττει κυρίως τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πλειοψηφία των ανέργων προτιμά να αναζητά εργασία στην Ελλάδα.

Επίσης, ένα ισχυρό ποσοστό των ανέργων (32%) θεωρεί ότι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η απάντηση στο ερώτημα, αν οι άνεργοι θεωρούν τη ζωή τους καλύτερη ή χειρότερη από αυτή των γονιών τους.

Το 44% απαντά ότι τη θεωρεί χειρότερη, το 36% καλύτερη και το 18% ίδια. Οι πιο απαισιόδοξοι είναι στις ηλικίες από 24 έως 34 ετών.

Στον τομέα των συναισθημάτων που νιώθουν οι άνεργοι, οι 9 στους 10 αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο, οι 6 στους 10 αισθήματα επιθετικότητας, οι 4 στους 10 διαπιστώνουν προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και μόλις 2 στους 10 δηλώνουν ότι η κατάσταση αυτή τους κάνει πιο μαχητικούς.

Το 74% δηλώνει ότι βρίσκει στήριγμα στην οικογένεια, το 18% ότι στηρίζει την επιβίωσή του στο επίδομα ανεργίας και το 7% στα κοινωφελή προγράμματα (συσσίτια κ.λ.π.).

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια