ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.12.2016 | 21:31

Antisocial (3)

http://www.lifo.gr/confessions/view/282559http://www.lifo.gr/confessions/view/282683Θα με βρίσετε αλλά ναι, τελικά απέρριψα την δουλειά. Αισθάνομαι τόσο πολύ άσχημα, ειδικά από την στιγμή που κάποιοι άλλοι στην θέση μου θα ήταν χαρούμενοι αν τους είχαν ήδη προσλάβει, όπως εμένα. Μα ποιος άνθρωπος απορρίπτει δουλειές στις μέρες μας; Μάλλον μόνο εγώ... Την είχα στα χέρια μου και την απέρριψα. Δεν έδωσα ούτε ευκαιρία στον εαυτό μου, αν δεν το κάνω εγώ αυτό, ποιος άλλος θα το κάνει; Την απέρριψα γιατί ξέρω ότι δεν είμαι ικανή για αυτή την δουλειά και προφανώς για την οποιαδήποτε δουλειά. Πόσο ντρέπομαι για τον εαυτό μου...! Πόσο ντρέπομαι που αισθάνομαι έτσι για τον εαυτό μου, άχρηστη και ανίκανη. Πόσο ντρέπομαι που τελικά οι δικοί μου άνθρωποι και συγγενείς μου, έχουν δίκιο και δεν ήθελα να το πιστέψω. Ο εργοδότης ήταν ακόμα θετικός μαζί μου, αλλά αν δεν εμπιστεύομαι εγώ η ίδια τον εαυτό μου, πώς θα με εμπιστευτεί ο άλλος; Αν συνεχίσω να πιστεύω αυτά για τον εαυτό μου, δεν θα προχωρήσω ποτέ μπροστά και έτσι όλοι θα δικαιωθούν. Ομολογώ πως κάποιες φορές κατηγορώ την οικογένειά μου για τον τρόπο με τον οποίο με μεγάλωσαν, αν και δεν φταίνε αυτοί, προφανώς, αλλά έτσι γεννιόμαστε. Κάπου διάβασα ένα άρθρο για τους εσωστρεφείς ότι μισούν την τηλεφωνική επικοινωνία. Για μένα ισχύει απόλυτα αυτό. Τελικά είμαι εσωστρεφής ή αντικοινωνική; Μπορεί και τα δύο, ο χειρότερος συνδυασμός. Για το νέο έτος λοιπόν, εύχομαι - πέρα από την υγεία - να διαψεύσω τόσο τον εαυτό μου όσο και τους άλλους και να αποδείξω ότι είμαι ικανή να καταφέρω πολλά. Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σας.Καλή Χρονιά!
3
 
 
 
 
σχόλια
Καλή χρονιά, εύχομαι, με υγεία και ότι θεωρείς ως απαραίτητο, στην ζωή.Η εσωστρέφια είναι απλά, μια μορφή αυτοσεβασμού, στην εποχή όπου οι περισσότεροι πράττουν και σκέπτονται με τρόπο που να γίνονται, αποδεκτοί. Ως επίσης, εσωστρεφής, δεν μου αρέσει να μιλάω συνέχεια, ιδίως ως υπάλληλος σε εταιρείες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Δεν μου αρέσει, αρχικά γιατί το οικογενειακό μου περιβάλλον δεν υποστήριζε τον διάλογο και περαιτέρω, δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, ή να προσπαθώ να πείσω αγνώστους για χ ψ υπηρεσίες και αγαθά, επειδή πολύ απλά δεν θέλω να κοροϊδεύω κανενός, την νοημοσύνη. Ειδικά σε τέτοιους καιρούς, δύσκολους, οικονομικά. Οπότε, μην σε απασχολεί και προπαντός, μην δέχεσαι συμβουλές που θίγουν την αξιοπρέπεια σου να υπάρχεις, μες την ποιότητα του χαρακτήρα σου, που προφανώς αρκετοί δεν είναι ικανοί να εννοήσουν. Να είσαι καλά.
Δεν εισαι πιστευω το μονο ατομο που απορριπτει μια δουλεια.Πιστευεις οτι οσοι ψαχνουν ολοι πανε κ κανουν αιτηση η στελνουν βιογραφικα παντου.Το λεω αυτο γτ προσωπικα ξερω ατομα που ζητανε συγκεκρενα πραγματα να κανουν.Απτην αλλην ειναι κ τι μπορει ο καθενας να κανει.Εχω απορριξει εργασια γτ ξερω πως δεν θ την καταφερω,δεν θαε κρατησουν .Δεν ψαχνω εργασια του ποδαριου κ να μαι συνεχεια στο ψαξιμο.Ψαχνω να βρω εστω κατι που θα μ βοηθησει στο βιογραφικο μ.Δεν ξερω αν εκανες σωστη επιλογη,απλα σ λεω πως βλεπω τα πραγματα απο πλευρας μ κ αλλων ατομων που τυχαινει να γνωριζω
Όταν η "εσωστρέφεια" δυσκολεύει τη ζωή μας, καλό είναι να απευθυνόμαστε σε κάποιον ειδικό. Αν θυμάμαι καλά από τις προηγούμενες εξομολογήσεις σου, είσαι αρκετό διάστημα άνεργη, άρα δεν είναι ότι είχες την "πολυτέλεια" να πεις "δεν μ' αρέσει αυτή η δουλειά, ας ψάξω για άλλη".Μήπως λοιπόν αυτή η "εσωστρέφεια" και η "αντικοινωνικότητα" είναι στην πραγματικότητα κάτι άλλο;Γιατί άλλο δεν μ' αρέσει να περνάω το χρόνο μου σε μεγάλες παρέες ή σε μαγαζιά με πολύ κόσμο και άλλο δεν μπορώ να λειτουργήσω στη δουλειά μου.Καλή χρονιά να έχεις και ελπίζω όλα να σου πάνε καλά.
Scroll to top icon