ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.1.2017 | 19:29

Για την κολλητη μου.

Παιδια,προκειται για την κολλητη μου την Μαρια. Την γνωρισα πριν 15 χρονια. Γιναμε αμεσως φιλες. Ειμαστε πολύ διαφορετικες αλλα δεσαμε.Είναι παντρεμενη και εχει τρια παιδια. Από την αρχη ειδα πως η σχεση με τον αντρα της δεν ηταν καθολου καλη. Από την πλευρα του πληρης αδιαφορια σε σημειο πραγματικα προσβλητικο. Όταν την ρωτουσα γιατι μενει μαζι του,η απαντηση ηταν πως τον αγαπάει.Να μην σας τα πολυλογω,με τα χρονια μου ελεγε καπου καπου πραγματα που με εκαναν να υποψιάζομαι πως ο αντρας της εχει δεσμο με την μανα της.Και αποδειχθηκε πως οντως ετσι είναι. Με την μανα της μενουν στο ιδιο σπιτι,και η σχεση της Μαριας μαζι της καταστροφικη από τοτε που την γνωρισα.Οι γονεις της εχουν χωρισει εδώ και χρονια. Με τον πατερα της δεν εχει επικοινωνια,δεν ξερει καν που βρισκεται,και ουτε τον λογο γιατι χωρισαν οι γονεις της.Από τοτε που βεβαιωθηκα πως στα αληθεια ο ανδρας της και η μανα της εχουν σχεση,εχω φρικαρει. Εμενα μου το ειπε η μεσαια η κορη της. Δεν θελει να βλεπει την Μαρια στα ματια της,κι επειδή της εκανα παρατηρηση για τον τροπο που φερνεται στην μανα της μου το ειπε. Δηλαδη πως εχει δει με τα ματια της τον πατερα της με την γιαγια της να φιλουνται και να χαιδευονται στο αυτοκινητο. Πως αυτό εγινε πριν τρια χρονια,και πως ετρεξε να το πει σοκαρισμενη στην μανα της. Και πως η Μαρια την μαλωσε και της απαγορεψε να αναφερθεί ξανα πανω σε αυτό. Εχω παθει πλακα. Μιλησα με την Μαρια,κι εκεινο που καταλαβα είναι πως το γνωριζει εδώ και χρονια!!!!!!Στο παρελθον εχει παει τρεις φορες σε ψυχολογο μετα από παροτρυνση μου λογω του ότι ανεχοταν την προσβλητικη συμπεριφορα του αντρα της,αλλα δεν αλλαξε κατι. Παιδια δεν ξερω τι να κανω. Τα δυο παιδια της την σιχαινονται στην κυριολεξια,ειναι 15 και 17 και ντρεπονται για ολο αυτό που συμβαινει,και ακομη περισσοτερο που η Μαρια το γνωριζε και εξακολουθουσε να μενει με τον αντρα της.Και η Μαρια επισης το εμαθε με τον ιδιο περιπου τροπο που το εμαθε η κορη της,πριν 20 χρονια. Όταν δηλαδή ηταν νιοπαντρη. Δεν το εχει πει ποτε στον αντρα της,ουτε στην μανα της. Γενικα δεν εχει ειπωθεί ανοιχτα ποτε τιποτε.Το τριτο της παιδι νομιζω δεν ξερει ακομη τιποτε,ειναι και μικρο ισως για να καταλαβει.Εχω παθει πλακα. Δεν ξερω τι να της πω,τι να σκεφτω. Ναι το ηξερα πως δεν είναι ιδιαιτερα δυναμικη σαν ανθρωπος,αλλα πως θα επεφτε τοσο χαμηλα,πως θα αντεχε μια τετοια ανωμαλη κατασταση και πως θα αναγκαζε και τα παιδια να την ανεχτουνε,δεν θα μου περνουσε από το μυαλο ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ.Και νοιώθω πως δεν θελω άλλο να είμαι φιλη της. Και πως ετσι κι αλλοιως δεν εχω δει ποτε το αληθινο της προσωπο,οσο κι αν πιστευα το αντιθετο.Οσες φορες ειχε βρεθει μια καλη δουλεια παλια για την Μαρια και της το ελεγα,ποτε δεν ενδιαφερθηκε. Και ουτε θελησε ποτε να ερθει να μεινει στο σπιτι μου,να την φιλοξενησω με τα παιδια μεχρι να δει τι θα κανει. Ελεγα πως τον αντεχει επειδή τον αγαπάει. Αλλα δεν ηξερα για τον αντρα της και την μητερα της. Εκανε παιδια μαζι του ενώ ΗΞΕΡΕ.Κοντευει να μου στριψει.
8
 
 
 
 
σχόλια
Τα παιδια σιχαινονται τη Μαρια επειδη ειναι δειλη.Τα παιδια πως νιωθουν για τον πατερα και τη γιαγια τους?Τα παιδια (το μεγαλυτερο τουλαχιστον) ειναι σε ηλικια που μπορει να ταρακουνησει τη μητερα του, το εχει κανει η και εκεινο συνεχιζει τη δειλη συμπεριφορα της μητερας του?Η συμπεριφορα των γονεων και της γιαγιας ειναι σιγουρο πως εχει στιγματισει για μια ζωη τα παιδια.ΥΓ: ελπιζω το ποστ να ειναι τρολαρισμα.
" Βολεμένη " λέει η μία, " Βλάκας " λέει η άλλη ..Γιατί η κατάσταση είναι άκρως βολική για το συγκεκριμένο άτομο ή είναι θέμα βλακείας το να ζει κανείς σε μια τόσο άρρωστη πραγματικότητα.Και οι θετικές ψήφοι είναι που με τρομάζουν περισσότερο. Αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να κοιτάει κανείς την επιφάνεια εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς, από το να σκεφτεί πως κανένας άνθρωπος με ακέραια ψυχοσύνθεση δε θα το ανεχόταν όλο αυτό.Και σκεφτείτε τουλάχιστον το εξής : Ακόμα και έξω να πέφτω στο τι συμβαίνει, δεν έγινε και τίποτα. Αν όμως είναι σωστό - που πολύ πιθανόν να είναι - μόλις χαρακτηρίσατε έναν ψυχικά ασθενή άνθρωπο βλάκα και βολεμένο. Και κάποιοι σας είπαν και μπράβο. Ελπίζω να νιώθετε περήφανες.
Απ εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεγονται.Πιθανον η συμπεριφορα της Μαριας να δειχνει εναν ανθρωπο που εχει υποστει για πολλα χρονια ψυχολογικη βια και βρηκε εναν αντρα ανταξιο της διαστρεβλωμενης εικονας που εχει για τον εαυτο της.Τετοιες αρρωστες καταστασεις διαιωνιζονται γιατι τα θυματα νιωθουν οικεια,φοβο καθως οτι το αξιζουν. Για να ξεφυγει πρεπει πρωτα να το δει,να το αναγνωρισει.Επειτα χρειαζεται μια τεραστια δυναμη ωστε να νικησει τον ΦΟΒΟ καθως κ την αρνητικη εικονα που εχει καλλιεργηθει στην Μαρια επι σειρα ετων.Δηλαδη πρεπει να γκρεμισει οτι της ειναι γνωστο μεχρι τωρα. Πραγμα τρομακτικο ιδιως οταν εχεις παιδια.Η Μαρια δεν εχει αναγκη απο κριτες,τους εχει ηδη. Απο ανθρωπο/ους που να βοηθησουν την ιδια κ τα παιδια της εχει αναγκη.Εχεις το ψυχικο σθενος και την υπομονη;Ειναι δυσκολο κ ισως να χρειαζεται κ εναν επαγγελματια.Εαν δεν μπορεις εσυ τουλαχιστον βοηθησε τη ν βρει καποιον που μπορει κ στηριξε την.ΥΓ προσοχη πως σχολιαζετε τοσο ευαισθητες καταστασεις
πράματα και θάματα ,φιλενάδα....λογικό να νιώθεις έτσι, πολλά παλαβά τέτοια συμβαίνουν πίσω απο τις πόρτες εδω στην Ελλαδίτσα μας δυστυχώςτουλάχιστον μόλις το ανακάλυπτε η Μαρία να έπαιρνε τα παιδιά και δρόμο ,μακριά, εκεί να το καταλάβω. βάλε και μια μάνα ξεδιάντροπη ,το παιδί της και τα εγγόνια δεν λυπήθηκε ???για τον άλλο ότι και να πω θα νε λίγο, αφού βρήκε και τα κάνει όμως άστα να πάνεΗ Μαρία ίσως διαβάζει και αυτή εξομολογήσεις, πρόσεχε μην σου έρθει καμμιά ημέρα φουριόζα για καυγά ,
Για την περίπτωση της Μαρίας,θα μπορούσε κάποιος να πει "ο καθένας κάνει τις επιλογές του". Δεν θα 'χε άδικο, αλλά θα έβλεπε το θέμα πολύ επιφανειακά.Η βαθύτερη αιτία της αυτοκαταστροφικής της συμπεριφοράς είναι το ότι δεν κατάφερε ποτέ ν' αγαπήσει τον εαυτό της.
Αρρωστημένες καταστάσεις..Τη Μαρία τη γνωρίζεις 15 χρόνια. Έχεις καθόλου εικόνα του τι συνέβαινε στη ζωή της πριν έρθει ο άντρας της ; Εννοώ για παιδική ηλικία, πώς μεγάλωσε με τη μάνα της, πώς της φερόταν κ.ο.κ.; Απ' όσο καταλαβαίνω είναι ένας άνθρωπος βαθιά καταπιεσμένος και κλειστός. Δηλαδή δεν ανοίχτηκε σε σένα μετά από τόσα χρόνια, παρά μόνο όταν το ανέφερες εσύ.Ο τρόπος ανοχής, η παραίτηση της, το ότι ούτε τα παιδιά της δεν είναι κίνητρο για να σηκωθεί να φύγει, μου θυμίζει έντονα την ψυχολογία γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Κι αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ξύλο. Η κακοποίηση έχει πολλές μορφές. Δε το αντέχουν αλλά έχουν εγκλωβιστεί στην κατάθλιψη, την αδράνεια και θεωρούν πως καλώς παθαίνουν, ο,τι παθαίνουν.Τρεις συνεδρίες σε ψυχολόγο τι να συμμαζέψουν πρώτα ; Και καλώς ή κακώς κάποια πράγματα που βιώνει στην καθημερινότητα της ή βίωσε στο παρελθόν δε μπορεί να τα γνωρίζεις όσο καλές φίλες και να είστε. Η ψυχολογία είναι παράξενο πράγμα. Οπωσδήποτε δεν είναι θέμα ηρωισμού και ναι υπάρχουν διέξοδοι αλλά αν από μικρό παιδί μεγάλωνε με ένα δυνάστη που την εκμηδένιζε και κάποια στιγμή απέκτησε και δεύτερο, κι όλα αυτά υπό την ίδια στέγη, δεν βρίσκω παράλογη τη συμπεριφορά της. Έχει βαλτώσει τελείως. Και σα γυναίκα και σα μητέρα.Είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια της ενσυναίσθησης το συγκεκριμένο. Γιατί η φίλη σου έχει μια ψυχολογία εντελώς διαστρεβλωμένη σε σχέση με τη δική σου και οποιουδήποτε άλλου. Μην την κρίνεις τόσο αυστηρά πάντως όσο κι αν καταλαβαίνω την ένσταση και την αντίδραση σου. Αν θες συμβουλέψου εσύ έναν ψυχολόγο, εξήγησε την κατάσταση, ίσως μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις περισσότερα ακόμα και πώς να βοηθήσεις. Αν φυσικά θέλεις να παραμείνεις στη ζωή της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon