Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας!

Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter
Τώρα με το Gaming House τα δεδομένα αλλάζουν. Είναι αρκετά σημαντικό καθώς έχουμε το μοναδικό προνόμιο, τουλάχιστον για ελληνικά δεδομένα, να προπονούμαστε κάτω από την ίδια στέγη.
3

Το λεωφορείο σταμάτησε περίπου 50 μέτρα έξω από την πολυτελή βίλα που ξεχωρίζει από μακριά στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης. Εκεί στο πρώτο Gaming House της χώρας, διαμένουν, πλέον, οι πέντε κορυφαίοι Έλληνες παίκτες του League of Legends (για τους μυημένους LOL), στοχεύοντας να διατηρηθούν στην ελίτ της Ευρώπης!

Κάνοντας κάποιος μία πρόχειρη αναζήτηση για το LOL θα δει ότι αποτελεί μία μανία που έχει κατακτήσει τον κόσμο. Περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται παγκοσμίως μαζί του, την ώρα που ο αριθμός τους στην Ελλάδα ξεπερνάει, αυτή τη στιγμή, τις 250 χιλιάδες. «Τα eSports είναι η σύγχρονη πραγματικότητα που παγιώνεται», τονίζει με νόημα η Εύη Ατζαμιδάκη, υπεύθυνη Marketing της Inspot που κατασκεύασε τον πρωτοποριακό χώρο. Η συζήτησή μας ξεκινά.

Tα eSports υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Στο εξωτερικό υπάρχουν οργανισμοί που εξειδικεύονται μόνο σε αυτά με διοργανώσεις, με μεγάλα events και φυσικά με τεράστια κέρδη. Στην Ελλάδα είναι το Νο1 παιχνίδι εδώ και καιρό, όπως και σε όλο τον κόσμο.


Η Different Dimension, το επαγγελματικό συμβόλαιο και το όραμα των eSports

«Η συγκεκριμένη έπαυλη είναι το πρώτο Gaming House στην Ελλάδα που κινείται σε πρότυπα εξωτερικού. Με άλλα λόγια, είναι το πρώτο τόσο μεγάλο σπίτι για gamers, στο οποίο ζει και προπονείται καθημερινά η καλύτερη eSports ομάδα της Ελλάδας, η Different Dimension.

Η inSpot, ακολουθώντας πρότυπα εξωτερικού, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με eSports ομάδα τον περασμένο Νοέμβρη. Σε όλα τα μέλη της ομάδας δίνεται μηνιαίος μισθός ενώ, η εταιρία επιδιώκοντας να ενισχύσει τον κλάδο των eSports στην Ελλάδα, διέθεσε στους Different Dimension το Gaming House. Μέσω του σπιτιού επιδιώκεται η ενδυνάμωση της ομάδας, η ενίσχυση της αποδοτικότητας στους μετέπειτα αγώνες και η προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Άλλωστε, τα eSports προσφέρουν αυτό το όραμα!

Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter
Τα πέντε μέλη της ομάδας...


Στην έπαυλη ζουν καθημερινά και προπονούνται τα πέντε μέλη της ομάδας, ο Φόρης Κλειώτης, ο οποίος είναι ο αρχηγός της ομάδας, ο Δήμος Δημητριάδης, ο Φώτης Κωστούλας, ο Γιάννης Βοργαζλής και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Μαζί τους ζει και manager τους, ο Βασίλης Αποστόλου. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής τους στο Gaming House είναι έξι μήνες, αλλά σε περίπτωση που ανανεωθεί το συμβόλαιο τους ο χρόνος παραμονής τους επεκτείνεται για άλλους έξι. Στο Gaming House έχει διαμορφωθεί ένας ειδικά επανδρωμένος χώρος με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, στον οποίο η ομάδα προπονείται και σχεδιάζει τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στα μετέπειτα τουρνουά. Σαφώς, όμως, στις ανέσεις συμπεριλαμβάνεται η εσωτερική πισίνα, το γυμναστήριο και ο μεγάλος κήπος, κατάλληλος για barbeque!», τονίζει η Εύη.


Ο «Κριστιάνο Ρονάλντο» του LOL είναι Έλληνας

Δίπλα της κάθεται ο Φόρης, ο οποίος εξηγεί στον φωτογράφο πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αγαπήσει το LOL και έχει εξελιχτεί σε έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες. «Ο Φόρης Κλειώτης είναι ο... δικός μας Κριστιάνο Ρονάλντο», λέει, χαριτολογώντας η Εύη, την ώρα που ο 22χρονος φοιτητής ξετυλίγει την προσωπική του ιστορία.

«Η πρώτη μου επαφή με το LOL χρονολογείται μία τετραετία πίσω, όταν το έμαθα από τον αδερφό μου. Το πρώτο μου παιχνίδι είχε διάρκεια 40 λεπτά αλλά δεν είχα ιδέα τι έκανα. Σαν αποτέλεσμα, νομίζω, πρέπει να είχαμε χάσει.

Η απόφασή μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με το LOL ήρθε όταν συμμετείχα στο πρώτο πανελλαδικό τουρνουά 3v3 και αν και αρχάριος κέρδισα πολύ καλούς και γνωστούς παίκτες, λαμβάνοντας την τρίτη θέση. Τότε κατάλαβα ότι αν φτάσω στο σημείο να γίνω τόσο καλός, ώστε να κερδίζω όλα τα τουρνουά, θα βγάζω πολλά χρήματα.

Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter
Στις ανέσεις του Gaming House περιλαμβάνεται και εσωτερική πισίνα...


Η ομάδα έχει να επιδείξει, τα τελευταία χρόνια, σπουδαία κατορθώματα. Εκτός των ελληνικών διοργανώσεων στις οποίες κατά παράδοση έχουμε την πρωτιά, έχουμε κερδίσει το Greek Legends στην Αθήνα το καλοκαίρι, έχουμε σταθερή διάκριση σε challenger series qualifier, κερδίσαμε την πρώτη σε δυναμικότητα ομάδα του server west (που θεωρείται ο καλύτερος), είχαμε πρόσκληση να παίξουμε σε τούρκικη διοργάνωση με ημι-επαγγελματικές ομάδες από όλη την Ευρώπη, και τέλος πρόσφατα κερδίσαμε το διαβαλκανικό τουρνουά στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Πολλοί με ρωτούν ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού παίκτη στο LOL. Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η αντίληψη. Το LOL είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, εξαιρετικά δύσκολο και περίπλοκο και σε κάθε διαφορετική παρτίδα τα ερεθίσματα που μπορείς να δεχτείς είναι άπειρα. Και για να τα δεχτεί αυτά κάποιος χρειάζεται αντίληψη και ευφυϊα. Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι η προσωπικότητα του παίκτη: στο LOL σπανίζουν οι «αρχηγοί» και οι δυνατές προσωπικότητες, οι οποίες γνωρίζουν το παιχνίδι καλά, είναι σίγουρες για τις κινήσεις τους και μπορούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους στα δύσκολα, ώστε να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη! Σίγουρα είναι καλό να εξασκεί κάποιος και τα αντανακλαστικά του (αυτό που λέμε mechanics) το οποίο είναι ίσως το τελευταίο χαρακτηριστικό που τελειοποιείται, ενώ τα παραπάνω φαίνεται από την αρχή ποιος τα διαθέτει.


Δε θα ξεχάσω ποτέ την αναμέτρηση στο Γκάζι, στην Αθήνα, στο LOL stars event το 2012. Ήταν τότε που θεωρούμουν το απόλυτο outsider, η ομάδα μας αγωνιζόταν με τους test your limits (την πιο διακεκριμένη για τότε ελληνική ομάδα) και ουσιαστικά κατάφερα να αποδείξω ότι είχα κατακτήσει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, εφόσον κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα με την καθοδήγησή μου.

Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter


Από το εξωτερικό ξεχωρίζω τους Edward Gaming στην Κίνα, οι οποίοι δείχνουν πολύ δυνατοί και έχουν μάλιστα και τον καλύτερο για μένα toplaner στον κόσμο αυτή τη χρονική στιγμή, τον koro1. Όντας σε μία θέση που έχω παίξει σχεδόν με κάθε Έλληνα παίκτη ή έστω έχοντας τριβή, μπορώ να πω ότι οι Έλληνες παίκτες όχι μόνο υπολείπονται αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Σκεφτείτε ότι πριν 3 χρόνια υπήρχαν 100+ ομάδες που έπαιζαν εβδομαδιαία, ενώ τώρα είναι 30-40», αναφέρει ο Φόρης και μου περιγράφει την καθημερινή του εκπαίδευση.

«Ατομικά μπορώ να πω ότι έχω φτάσει σε σημείο να ξέρω τα περισσότερα πράγματα που μπορεί να μάθει κανείς από αυτό που λέμε soloqueue, οπότε πλέον δεν αφιερώνω πολλές ώρες συγκριτικά με παλιά που έπαιζα 10. Τώρα μπορεί να είναι καθόλου ή μπορεί να είναι μέχρι 3-4 μπροστά στην οθόνη. Ομαδικά, όμως, αφιερώνω όσες ώρες χρειάζεται για την ομάδα, που συνήθως είναι 4-5 ώρες τις ημέρες προπονήσεων.

Τώρα με το Gaming House τα δεδομένα αλλάζουν. Είναι αρκετά σημαντικό καθώς έχουμε το μοναδικό προνόμιο, τουλάχιστον για ελληνικά δεδομένα, να προπονούμαστε κάτω από την ίδια στέγη. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο η επικοινωνία γίνεται ευκολότερη και πιο ευχάριστη, αλλά και η πρόπονηση αποδίδει περισσότερο καθώς έχουμε την ευκαιρία πριν ή και μετά από κάθε παιχνίδι να βλέπουμε και να αναλύουμε τα λάθη μας ή να σημειώνουμε κάτι που αξίζει», προσθέτει.

Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter


Ο... Διακογιάννης του LOL

Ένας εκ των ξεναγών του σπιτιού, ο Κωστής Ζαφειράκης, μας συστήνει τον Νάσσο Ούμπαλη, ως τον... Διακογιάννη του LOL. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει επιφορτιστεί, τα τελευταία χρόνια, τον απαιτητικό ρόλο της περιγραφής των αγώνων LOL.

«Είμαι αφηγητής - εκφωνητής ενός αγώνα League of Legends, δηλαδή αναλύω τις τακτικές, τον τρόπο παιχνιδιού της κάθε ομάδας. Όπως και σε όλα τα αθλήματα, ο εκφωνητής πρέπει να δίνει το στίγμα του στον αγώνα, δηλαδή να εξηγήσει όσο περισσότερο μπορεί το τι συμβαίνει, έτσι ώστε ο θεατής να μείνει σε εγρήγορση και να μπορέσει να παρακολουθήσει ακόμα και αν δεν έχει πολλές γνώσεις.

Είμαι και εγώ παίχτης, σε μικρότερο επίπεδο από ότι οι ομάδες που δείχνω. Σίγουρα παίζοντας κατανοώ και εγώ περισσότερα πράγματα στον αγώνα και το μεταδίδω και στους θεατές. Ξεκίνησαν πριν από 1,5 χρόνο, στην αρχή έγινε από ένα απλό ενδιαφέρον! Αλλά σιγά-σιγά άρχισα να διαβάζω, να παρακολουθώ ξένους επαγγελματίες και φυσικά να κάνω προπόνηση μόνος στο σπίτι. Η πρώτη πρόταση έγινε από την γνωστή εταιρία Turlte Entertaiment από τη Γερμανία, όπου έχω και συμβόλαιο μαζί τους. Παράλληλα, με τη δουλειά μου στην εταιρία inSpot άρχισα να ανεβαίνω σταδιακά στις διοργανώσεις», τονίζει ο Νάσσος και στέκεται στα στοιχεία εκείνα που ξεχωρίζουν στη δουλειά του.

Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter
Είμαι αφηγητής - εκφωνητής ενός αγώνα League of Legends, δηλαδή αναλύω τις τακτικές, τον τρόπο παιχνιδιού της κάθε ομάδας.


«Πρέπει να είναι κάποιος ετοιμόλογος, να κρίνει τι πρέπει να πει και τι όχι. Που πρέπει να εμβαθύνει και που να μην αναλώσει τόσο χρόνο. Η καλή γνώση του παιχνιδιού είναι απαραίτητη, ενώ και οι συζητήσεις με καλύτερους παίχτες, σε βάζουν μέσα στο νόημα. Πρέπει να δώσεις στον θεατή αυτό το feeling. Να νιώσει ότι είναι και αυτός μέσα στο παιχνίδι, ότι αγωνίζεται. Να παθιαστεί και αυτός με τη σειρά του, ώστε να μείνει στον αγώνα με αμείωτο ενδιαφέρον.

Πιστεύω πως η καλύτερη σειρά αγώνων ήταν στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι, στον τελικό του South East Europe Championship. Ήταν ο τελικός ανάμεσα σε δύο ελληνικές ομάδες που τις ξέρω καλά και φυσικά αυτό οδήγησε σε έναν αριθμό ρεκόρ για εμένα, της τάξης των 3500 θεατών ταυτόχρονα», προσθέτει και αναλύει την τεράστια εισχώρηση των eSports στα ευρωπαϊκά κι όχι μόνο δεδομένα.


«Tα eSports υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Στο εξωτερικό υπάρχουν οργανισμοί που εξειδικεύονται μόνο σε αυτά με διοργανώσεις, με μεγάλα events και φυσικά με τεράστια κέρδη. Στην Ελλάδα είναι το Νο1 παιχνίδι εδώ και καιρό, όπως και σε όλο τον κόσμο και χαίρομαι που σιγά σιγά αρχίζουμε και έχουμε αρκετά καλές ομάδες που εμφανίζονται στην ευρωπαϊκή σκήνη. Το μέλλον είναι λαμπρό, ήδη υπάρχουν παγκόσμια τουρνουά με τεράστια απήχηση και οι παίχτες είναι επαγγελματίες σαν κανονικοί αθλητές. Θεωρώ πως σε λίγο καιρό ίσως να δούμε κάτι σαν Ολυμπιάδα στον χώρο του ηλεκτρονικού αθλητισμού!».

Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter
Η ομάδα έχει να επιδείξει, τα τελευταία χρόνια, σπουδαία κατορθώματα.
Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter
Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter
Μέσα στο πρώτο Gaming House της Ελλάδας! Facebook Twitter
Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για κάντε το λίγο λιανά για μας που έχουμε παιδιά στην εφηβεία και είναι τρελαμένα με αυτό το LOL. Τι είδους "sport" είναι αυτό όταν είσαι καθισμένος επί ώρες σε μια καρέκλα μπροστά σε μια οθόνη; Πώς ακριβώς "αθλείσαι"; Πίνοντας Monster? Ακολουθούν ερωτήσεις γονιού που πιέζεται εκ μέρους του παιδιού:1) Γιατί δεν μπορούσε να παίξει από το laptop (κόλλαγε) και κατέληξε να μου σπάσει το laptop από τα νεύρα του;2) Γενικότερα, γιατί νευριάζουν όταν παίζουν αυτά τα παιχνίδια; Έτσι νευριάζουν και στο Gaming House?3) Ποιος είναι αυτός ο "Arxigos" στο YouTube που μοστράρει τη φάτσα του την ώρα που παίζει και έχει και μια φιλενάδα που της φέρεται με τον χειρότερο τρόπο και τον έχουν κάνει report και ban, ωστόσο κυκλοφορούν κάποια βίντεο στα σχόλια των οποίων γίνεται της κακομοίρας από ύβρεις και κατάρες, όπου επιδεικνύεται το ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (έβερ) και εξαιτίας του οποίου παίρνουν αφορμή διάφοροι ανώνυμοι ανά την υφήλιο και βρίζουν την χώρα μας και τους ανθρώπους της;
Είμαι 28 χρονών Gamer και αν και δεν παίζω LoL θα επιχειρήσω να σας λύσω τις απορίες έστω και καθυστερημένα:1. Κάθε παιχνίδι ή πρόγραμμα έχει κάποια system requirements δηλαδή απαιτεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε να "τρέξει" ομαλά. Έτσι και το League of Legends δεν μπορούσε να τρέξει στο παλιό πιθανολογώ laptop. Το οτι ο κανακάρης σας έσπασε το laptop από τα νεύρα του δεν έχει ουδεμία σχέση με το παιχνίδι αλλά με τις ορμόνες της εφηβείας του ή με την ανατροφή του. Διαλέγετε και παίρνετε.2. Σε κάθε τι που επενδύεις χρόνο, χρήμα, προσπάθεια, επενδύεις ταυτόχρονα και συναίσθημα. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει είτε παίζει στον υπολογιστή του είτε παίζει μπάλα στην αλάνα. Απλά στην αλάνα δεν είστε μπροστά να δείτε το ξύλο που πέφτει και έτσι βλέπετε την "επιθετική" συμπεριφορά μέσα στο σαλόνι σας. Πάλι καταλήγουμε στην ανατροφή του παιδιού που δεν συνειδητοποιεί οτι η ήττα είναι μέσα στο... παιχνίδι.3.Για τον Αρχηγό δεν μπορώ να σας βοηθήσω γιατί δεν έχω εμβαθύνει τόσο στο .community
Θα έλεγα ότι χρειάζεται κάποια καλύτερη μέθοδο διαπαιδαγώγησης. Δηλαδή συγγνώμη κιόλας αλλά ποιά ήταν η αντίδρασή σου ως γονιού όταν έσπασε το λάπτοπ; Ποιά ήταν η αντίδρασή σου στο πολλές φορές άθλιο chat σε πολλά online παιχνίδια; Τι διάολο μόνο αν πάθει κακό ή κάνει κακό σε άλλους θα ενδιαφερθείς και ίσως να σκεφτείς (αν δεν μπορείς αλλιώς) να ζητήσεις βοήθεια; Αν ανησυχείς πραγματικά ενημερώσου και/ή ρώτα παιδοψυχολόγους ή τελοσπάντων όποιος μπορεί να σε βοηθήσει.Όσο για το αν είναι σπορ (από τη wikipedia):The precise definition of what separates a sport from other leisure activities varies between sources. The closest to an international agreement on a definition is provided by SportAccord, which is the association for all the largest international sports federations (including association football, athletics, cycling, tennis, equestrian sports and more), and is therefore the de facto representative of international sport.SportAccord uses the following criteria, determining that a sport should:[1]have an element of competitionbe in no way harmful to any living creaturenot rely on equipment provided by a single supplier (excluding proprietary games such as arena football)not rely on any "luck" element specifically designed into the sportThey also recognise that sport can be primarily physical (such as rugby or athletics), primarily mind (such as chess or go), predominantly motorised (such as Formula 1 or powerboating), primarily co-ordination (such as billiard sports), or primarily animal-supported (such as equestrian sport).[1]There has been an increase in the application of the term "sport" to a wider set of non-physical challenges such as electronic sports, especially due to the large scale of participation and organised competition, but these are not widely recognised by mainstream sports organisations.Οπότε ναι είναι σπορ με ιδιαίτερο στοιχείο ότι η "καρριέρα" ενός παίχτη μπορεί να κρατήσει ουσιαστικά 2-3 χρόνια και ότι οι περισσότεροι βγάζουν περίπου ένα καλό (αντικειμενικά) μισθό κι εάν.