Ορμπάν: Αν η Ελλάδα δεν είνα ικανή να φυλάξει τα σύνορά της, να το κάνουν άλλοι γι' αυτή

Ορμπάν: Αν η Ελλάδα δεν είνα ικανή να φυλάξει τα σύνορά της, να το κάνουν άλλοι γι' αυτή Facebook Twitter
O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτόρ Όρμπαν κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα
15

Η Ελλάδα πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτόρ Όρμπαν, κατά την είσοδό του νωρίτερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. "Πιστεύω πως αν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να περιφρουρήσουν τα σύνορα τους, τότε πρέπει να τους ζητήσουμε ευγενικά, καθώς είναι ένα ανεξάρτητο έθνος, να επιτρέψουν στα άλλα κράτη της ΕΕ να διαφυλάξουν τα σύνορά της Ελλάδας", δήλωσε ο Β. Όρμπαν.

Ωστόσο στο θέμα αναφέρθηκε και η καγκελάριος Μέρκελ η οποία δήλωσε ξεκάθαρα πως η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την βελτίωση της κοινής φύλαξης των συνόρων, ειδικά με την Τουρκία και πώς θα υπάρξουν τα σωστά κέντρα καταγραφής των προσφύγων.

"Το πιο επείγον" ζήτημα που θα πρέπει να ρυθμίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της", δήλωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής που είναι αφιερωμένη στην προσφυγική κρίση.


"Το ερώτημα που θα πρέπει να θέσουμε απόψε είναι πώς θα ξαναβρούμε τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων μας. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να μιλάμε για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική", σημείωσε.


Οι συγκρούσεις που ωθούν τους πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τις χώρες τους, κυρίως στη Συρία, "δεν θα σταματήσουν σύντομα", προέβλεψε ο Τουσκ. "Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για εκατομμύρια δυνητικούς πρόσφυγες, όχι για χιλιάδες", συνέχισε.


"Οι εταίροι μας χρειάζονται τη βοήθειά μας", εξήγησε εξάλλου ο πρόεδρος αναφερόμενος στις χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία, όπως είναι ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Τουρκία, στις οποίες συρρέουν μαζικές πρόσφυγες.


Ο Τουσκ είπε ότι θα προτείνει στους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ "βραχυπρόθεσμα μέτρα" στα οποία συμπεριλαμβάνεται η παροχή βοήθειας στην Τουρκία και στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς. "Σήμερα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο" κατέληξε ο Πολωνός πρόεδρος του Συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς τις χώρες-μέλη να σταματήσουν να επικρίνουν η μία την άλλη.

Κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει, πάνω απ΄ όλα, να μοιράζεσαι. Να μοιράζεσαι τις ευθύνες, να μοιράζεσαι τα βάρη, να μοιράζεσαι τις δυνατότητες, να μοιράζεσαι το κοινό μας μέλλον».

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης:

Πολιτική / Μητσοτάκης για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους: «Δεν είναι αποδεκτό η εκδίκαση να ξεπερνά τα 5 χρόνια»

«Θέλουμε ταχύτητα, διαφάνεια και λογοδοσία στο δημόσιο» είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και προανήγγειλε θέσπιση καταληκτικών ορίων για έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων
LIFO NEWSROOM
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρότεινε για ΠτΔ τον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρότεινε για ΠτΔ τον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο

Ο 82χρονος πολιτικός, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει, σύμφωνα με την ίδια, τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη θέση αυτή
LIFO NEWSROOM
Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Κ. Τσουκαλά για τον Κώστα Σημίτη

Πολιτική / Ο συγκινητικός επικήδειος του Κ. Τσουκαλά για τον Κώστα Σημίτη

Η αποκάλυψη του καθηγητή για την αδελφική σχέση του με Σημίτη και Πουλαντζά - «Σε μια εποχή που όλα στο τέλος καταλήγουν σε μια εικόνα ή ένα ολόγραμμα εσύ ήσουν αλλού» είπε συγκινημένος ο επί 60 χρόνια επιστήθιος φίλος του Κώστα Σημίτη
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης - Αλ Σίσι: Η διεύρυνση της διμερούς για εποχικούς εργάτες στην κατ' ιδίαν συνάντηση

Πολιτική / Μητσοτάκης - Αλ Σίσι: Η διεύρυνση της διμερούς για εποχικούς εργάτες στην κατ' ιδίαν συνάντηση

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Αιγύπτου συζήτησαν επίσης τη συνεργασία των δύο χωρών στο Μεταναστευτικό, καθώς είναι κομβικός ο ρόλος της Αιγύπτου ώστε να περιοριστούν οι παράνομες οδοί διακίνησης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Λίγο περίεργο τρόπο διάλεξες για να πεις αυτό που τελικά θές να πεις ("χρειάζεσαι μαθηματάκι..."), αλλά τέσπα.Όντως, η Ουγγαρία δεν ζήτησε να κάνει η ίδια τον χωροφύλακα. Αλλά αν ειπώθηκε με τον αυτό τρόπο που παρουσιάζεται στο χεντλαϊν εδώ, είναι πρωτίστως απαξιωτική για την δική μας χώρα και λιγότερο επικριτική προς την υπόλοιπη και την απραξία της.Αν κρίνω πάντως από τις φασίζουσες δηλώσεις, αποφάσεις και μέτρα που πήρε η συγκεκριμένη χώρα τελευταία, δεν θα έπρεπε να παραξενευόμαστε για τίποτα.
Είναι πιστεύω σημαντικό σε έναν διάλογο, έστω και ιντερνετικό, να προσέχεις τι ακριβώς λέει ο έτερος συνομιλητής σου. Ότι έγιναν "φασίζουσες" ΔΗΛΩΣΕΙΣ και πάρθηκαν αντίστοιχα αποφάσεις και μέτρα από μία κυβέρνηση, επ' ουδενί δεν υποδηλώνει -ή υποννοεί καν- ότι πρόκειται για μία γενικώς "φασίζουσα χώρα".
Εγώ δεν βιάζομαι να χαρακτηρίσω "φασίζουσα" μια χώρα μόνο και μόνο επειδή έχει διαφορετική νοοτροπία από την δική μας. Εμείς είμαστε πιο ανεκτικοί, οι Ούγγροι δεν είναι. Η ανεκτικότητά μας προωθεί κόσμο στα σύνορά τους και αντιδρούν. Για μένα είναι τόσο απλό.
Ώπα ρε φίλε, που το πήγες πια? Για σήμερα μιλάμε, δεν είπαμε να αναστήσουμε το ναυτικό της Αυστρο-ουγγαρίας 100 χρόνια πριν! Το σύγχρονο πολεμικό ναυτικό της Ουγγαρίας περιλαμβάνει μερικά ποταμίσια σκάφη, εκ των οποίων ένα θωρηκτό(!), μερικά περιπολικά και μερικά ναρκαλιευτικά.
@Leontios - αυτό προσπαθώ να πω, ότι τι είδους ναυτικό θα περίμενες να έχει μια ηπειρωτική χώρα, αποκλεισμένη από την θάλασσα βάσει συνθήκης; Αντιλαμβάνομαι την ειρωνεία σου, αλλά η Ουγγαρία δεν ζήτησε να κάνει τον χωροφύλακα στα εθνικά μας ύδατα, απλά την λέει στην ΕΕ που μας έχει αφήσει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας χωρίς οικονομική βοήθεια ως πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ.Το ότι είναι εταίροι μας δεν σημαίνει ότι θα λέμε συνεχώς ναι. Αν πιέζαμε όπως πιέζει η Ουγγαρία, θα είχαμε περισσότερα οφέλη.
Μα γιατί έχετε παράπονο.Αν η ρωμαϊκή αυτοκρατορία φύλαγε καλά τα σύνορά της τώρα εσείς Ούγγροι δεν θα είσαστε στην Ευρώπη.Αλλά θα μου πεις εσείς δεν ήσασταν πρόσφυγες αλλά επιδρομείς.
Την εποχή που οι Ούγγροι έγιναν Ευρωπαϊκό έθνος δεν υπήρχε αυτό που λες ρωμαϊκή αυτοκρατορία, εκτός αν εννοείς την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, την σημερινή Γερμανία.Επιδρομείς ήταν όλοι οι λαοί της σημερινής Ευρώπης, πολύ άστοχη η παρατήρησή σου. Πρόσφυγες με την σημερινή έννοια δεν υπήρχαν τότε, αλλά οι λαοί μετακινούνταν πάντα γιατί ήθελαν να ξεφύγουν από κάτι, είτε επρόκειτο για άλλες φυλές, πιο επιθετικές, είτε λόγω κλίματος, είτε-είτε-είτε.Κάθε λαός @VASILY ZAITSEV ψηφίζει κατά πως θέλει να κυβερνηθεί, εσένα μπορεί να μην σου αρέσει ο Όρμπαν, αλλά φαίνεται ότι στους Ούγγρους αρέσει και παρα-αρέσει, αν αναλογιστείς το φέσι που είχαν φάει με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Εσύ κάνεις ένα λάθος.Οι λαοί μετακινούνταν πάντα όχι τότε.Ειδικά εδώ στα Βαλκάνια. (Τα Βαλκάνια Mark Mazower )Αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε καθαρότητα φυλής.Τώρα αν ο Καρλομάγνος ή ο Μπίσμαρκ είναι "ο πατέρας" της Γερμανίας επίσης δεν με απασχολεί.Με απασχολεί ότι λέει μεγάλες βλακείες αυτός ο κύριος που γεννήθηκε σε ένα κράτος που για πολλά χρόνια ήξερε να κρατάει φυλακισμένους τους πολίτες του.
Κατάλοιπο του σοβιετοφασισμου που καμία σχέση δεν είχε με τον Λένιν και τον Μαρξ! Ένας από τους εκφραστές της Ευρώπης του τρόμου ... Στα τσακίδια και ακόμη πιο πέρα!
Αν θέλετε να είναι ικανή η Ελλάδα να φυλάξει τα συνορά της τότε να μην υποστηρίζετε περικοπές σε όλα με πρόσχημα το μνημόνιο για να προωθήσετε τα σχέδιά σας. Μήπως έχει και κανέναν κατά νου ο δικτάτορας για την φύλαξη των συνόρων μας;