ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.1.2017 | 20:02

το κουταβι.

ειμαι φοιτητρια, τα οικονομικα μου πολυ στενεμενα, και η ζωη μου γεματη δουλειες και υποχρεωσεις.. Σε καμια περιπτωση αυτο που φανταζομαστε οταν λεμε φοιτητικη ζωη.βρηκα πριν 2 μηνες ενα κουταβι στα σκουπιδια, το μαζεψα και το φροντιζα με σκοπο να το κρατησω για παντα..το αγαπω πολυ.. αλλα δεν βγαινω οικονομικα και σε μερικους μηνες θα φυγω απ τον τοπο αυτο να παω για δουλεια σε ενα νησι, ρωτησα τους παντες και κανεις δεν μπορει να το κρατησει.. Στο πατρικο μου εχουν οι γονεις μου ενα σκυλο που δεν συμπαθησε το κουταβι και πηγε να το δαγκωσει οποτε δεν τα ξαναφεραμε σε επαφη. Οποτε αποφασησα για καλο του κουταβιου να το δωσω, εψαξα πολυ και βρηκα την τελεια οικογενεια, εχθες το βραδυ ηρθαν και το πηραν. απο εχθες εχω σπαραξει στο κλαμα.. Ξερω οτι σκεφτομαι εγωιστικα αλλα θελω να το παρω πισω τωρα!!
7
 
 
 
 
σχόλια
Ναι βρε boomerang, και ποιος σου υπογράφει εσένα ότι επειδή εξαρχής ένα σκυλί ή ένα ζωντανό γενικότερα θα δοθεί σε μια οικογένεια, θα το κρατήσουν για πάντα; Δηλαδη μια εξαρχής υιοθεσία ισούται με την δια παντός υιοθεσία; Αν θες να το πάμε πάρα πολύ μακριά, τα ζωντανα δεν είναι όντως τσάντες ή αντικείμενα, δεν γεννήθηκαν για να έχουν αφεντικά και λουριά, τα ρωτήσαμε ποτέ αν θέλουν; Μπορούν να μας απαντήσουν; Και επειδή αυτή η συζήτηση έχει πάρα πολλές γωνίες προς συζήτηση και επειδή όντως πολλές φορές είναι καλύρερα να φροντίζεις ένα ζωντανό παρά να το αφήνεις να ψοφάει στους δρόμους..ας μείνουμε στο αρχικό θέμα. Ποτέ κανείς δεν ξέρει πού θα βρεθεί και τι θα γίνει, αν εγώ πάρω έναν σκύλο με την πρόθεση να τον κρατήσω μέχρι να τα κακαρώσω, και ξαφνικά μείνω απένταρη και άνεργη ή με πατήσει νταλίκα, τι σημαίνει; ότι είμαι ανεύθυνη και δεν σκέφτηκα μακροπρόθεσμα;
Μεταξυ του να αφησεις ενα σκυλι στο δρομο να ψοφησει κ του να το παρεις σπιτι σου, χωρις να μπορεις να το φροντισεις(κ μετα να αναγκαστεις να το δωσεις) υπαρχουν ενα σωρο αλλες εναλλακτικες. Το φιλοξενεις για λιγες μερες μεχρι να βρεις μια οικογενεια που να το θελει κ να μπορει να το φροντισει, βαζεις αγγελια κλπ. Επισης, στην περιπτωση της κοπελας δεν μιλαμε για ενα απροοπτο γεγονος που συνεβη κ το οποιο την αναγκασε να πρεπει να αφησει το σκυλο της. Απ την πρωτη στιγμη που πηρε το σκυλο δεν ειχε χρονο, ουτε χρηματα, οποτε ηταν εξαρχης προφανες οτι αργα η γρηγορα δεν θα μπορουσε να ανταποκριθει στη φροντιδα του. Αν μιλαγαμε για κατι ξαφνικο κ απροσμενο, ναι εννοειται πως δεν θα εφταιγε η κοπελα. Εδω ομως ειναι σαν να το πηρε η κοπελα κ να ηξερε εξαρχης οτι σε 2 μηνες θα το δωσει. Ειναι σαν να μου λες πχ οτι ενας ανεργος χωρις καθολου οικονομιες παει να νοικιασει σπιτι κ μετα παραπονιεται που δεν εχει λεφτα να πληρωσει το νοικι. Δεν κατηγορω την κοπελα, το καταλαβαινω οτι η αρχικη της προθεση ηταν σιγουρα καλη, απλα μου φαινεται περιεργο να τη βλεπω να εκφραζει τη στενοχωρια της για κατι που εξ αρχης ηξερε οτι θα συνεβαινε αργα η γρηγορα.
Ναι οκ, θεωρητικα το να μαζεψει κανεις ενα σκυλο απ τα σκουπιδια κ να τον παρει σπιτι του θεωρειται μια καλη πραξη. Οταν ομως ξερεις οτι δεν υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες, ωστε να κρατησεις αυτο το σκυλο για παντα, καλυτερα να μην τον παρεις καθολου. Μας λες οτι εισαι φοιτητρια κ η ζωη σου ειναι γεματη δουλειες κ υποχρεωσεις, πραγμα που σημαινει οτι εχεις φορτωμενο κ ασταθες προγραμμα κ φανταζομαι οτι δεν ειναι ευκολο μεσα στο φορτωμενο προγραμμα σου να χωρεσει κ η φροντιδα ενος σκυλου. Επισης, μας λες οτι τα οικονομικα σου ειναι πολυ στενεμενα. Αρα με ποια λογικη μαζεψες ενα σκυλο? Τα ζωα ειναι ζωντανα οντα, δεν ειναι πακετα, για να τα φορτωνεις σε καποιον αλλον, οταν δεις οτι δεν μπορεις να τα φροντισεις. Δενονται με το αφεντικο τους κ σιγουρα οσο καλη οικογενεια κ να τους βρεις, θα τους λειπει το προηγουμενο αφεντικο τους!!!! Το σκυλι σε ειχε συνηθισει κ τωρα θα πρεπει να συνηθισει μια αλλη οικογενεια. Εφοσον ηξερες εξαρχης οτι θα δυσκολευτεις να το κρατησεις, ας εβαζες μια φωτο του στο fb, μπας κ βρει σπιτι ή ας το εδινες σε καποιον που μπορει να το ηθελε κ που θα μπορουσε να ανταποκριθει στις απαιτησεις ενος σκυλου! Ο σκυλος δεν ειναι αξεσουαρ κ προτου μαζεψουμε ενα σκυλο κ τον παρουμε σπιτι μας πρεπει να το σκεφτουμε πολυ καλα. Δεν ειμαι της λογικης ας τον παρω κ βλεπουμε. Γιατι τις περισσοτερες φορες αυτοι οι σκυλοι καταληγουν στο δρομο ή σε μια αλλη οικογενεια, κ μπορει εσυ να νομιζεις οτι το δευτερο σεναριο ειναι ιδανικο, ομως ο σκυλος σου μπορει να μην περναει εξισου καλα μακρια απ αυτο που εχει συνηθισει ως αφεντικο του.
Είσαι κάπως απότομος και απόλυτος, η κοπέλα έκανε κάτι που εγώ προσωπικά θα κώλωνα να το κάνω. Δεν μαζευουν ολοι σκυλιά από τον δρόμο, σκυλάκια που τα έχουν παρατήσει. Εγώ μπορεί να έλεγα αχ μωρέ το κακόμοιρο το πλασματάκι και μετά να γυρνούσα στη ζωάρα μου. Η κοπέλα μερίμνησε για ένα σκυλάκι που το βρήκε στα σκουπίδια και μόλις κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να το φροντίζει το έδωσε σε μια οικογένεια. Μπορεί να είναι αλήθεια ότι ο σκύλος δεν ξεχνάει ποτέ το πρώτο του αφεντικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζήσει τώρα μια άσχημη ζωή. Τόση επίθεση είναι αχρείαστη, νομίζω.
Οχι δεν ειμαι αποτομη κ απολυτη, ειμαι ισως λιγο παραπανω ευαισθητη με τα ζωα κ επειδη εχω σκυλο, ξερω οτι δεν θα μπορουσα ποτε κ με καμια δικαιολογια να τον δωσω. Δεν μιλαμε για ενα αψυχο αντικειμενο, μιλαμε για ενα ον που ειναι μελος της οικογενειας. Για μενα δεν νοειται να το δωσεις, απλα επειδη δεν εχεις χρονο/λεφτα κλπ. Κ αν τελοσπαντων ξερεις οτι αργα η γρηγορα θα οδηγηθεις σ αυτο το σημειο, ειναι καλυτερο να μην το αφησεις εξ αρχης να δεθει μαζι σου κ να του βρεις απο την αρχη ενα σπιτι στο οποιο θα μπορουν να το κρατησουν για παντα. Δεν αγοραζεις τσαντα, που αν την βαρεθεις την δινεις στη φιλη σου. Ειναι ενα ζωακι. Το ρωτας αυτο αν θελει να παει ξαφνικα σε μια αλλη οικογενεια ενω εχει συνηθισει το αφεντικο μου? Καποτε η θεια μου ειχε παρει ενα σκυλακι το οποιο το ειχε νωριτερα μια αλλη οικογενεια κ το σκυλακι οσο ηταν στη θεια μου δεν ετρωγε, δεν εκανε τιποτα. Ηταν σαν να εχει πεσει σε καταθλιψη. Κ τελικα το πηγαν πισω στην προηγουμενη οικογενεια του. Νομιζετε οτι τα ζωα θελουν απλα νερο κ φαγητο. Ε δεν θελουν μονο αυτο. Τα ζωα θεωρουν το αφεντικο τους φιλο τους, νιωθουν ασφαλεια διπλα του κ δεν τους αρεσει να τον χανουν. Οπως δεν θα σου αρεσε κ σενα φανταζομαι να σε πανε ξαφνικα να μεινεις σ ενα αλλο σπιτι, ακομα κ αν ειχες ολες τις ανεσεις.Ναι οκ, ειναι αληθεια οτι δεν θα επαιρνε ο καθενας ενα σκυλι που εβρισκε στα σκουπιδια, ομως δεν αρκει μονο αυτο. Η φροντιδα ενος σκυλου δεν διαρκει για 5 μερες, οφειλεις να σκεφτεσαι κ αν μακροπροθεσμα θα εισαι σε θεση να το φροντισεις, προτου το παρεις.
Scroll to top icon