ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.1.2017 | 01:08

ΤΕΙ η ΙΕΚ[δημοσιο]Τι να κανω??

Λοιπον,ειμαι 17 χρονων,Γ'λυκειου και φετος δινω πανελληνιες.Σκεφτομαι για ΤΕΙ Τεχνολογων γεωπονων η γενικοτερα ενα ΤΕΙ.Απο την αλλη εχω στο μυαλο μου και τα ΙΕΚ,για τα οποια εμαθα απο εναν φιλο.Παρολ'αυτα εχω ακουσει οτι το πτυχειο που παιρνεις απο αυτα ειναι πολυ κατωτερο των ΙΕΚ[εαν παω ΙΕΚ,θα επιλεξω κατι που σχετιζεται με τους Η/Υ].Να παω ΙΕΚ για 2-4,2 ειδηκοτητες η σεενα ΤΕΙ?Αληθευει αυτο για την κατωτεροτητα των ΙΕΚ,εχω περισσοτερες ευκαιριες για δουλεια απο ΙΕΚ η ΤΕΙ?Ειμαι σε ''εεε ας πουμε αδιεξοδο''.Τι σκατα να κανω[συγνωμη]?Ειναι και αυτη η γαμημενη κριση και σε αποπροσανατολιζει,ειναι στιγμες που λεω ''γαμω την κριση μου,γαμω...Πρωτη φορα ζηλευω τοσο πολυ αλλα παιδια[σε αυτην την περιπτωση παιδια απο τις Σκανδιναβικες χωρες που εχουν εξασφαλισμενο μελλον].Τι να κανω???Ευχαριστω για τις απαντησεις σας,προκαταβολικα
5
 
 
 
 
σχόλια
Να σε πω ότι το ΤΕΙ δεν είναι παίξε γέλασε. Μην νομίζεις ότι είναι εύκολο και όλα ωραία. Είναι δύσκολο και άμα πας σε τμήμα που δεν σε ενδιαφέρει τόσο ΜΗΝ πας. Εγώ είμαι τώρα στον 5ο χρόνο πληροφορική τει και παλεύω να πάρω πτυχίο με άγχος και αγωνία. Αλλά άμα σου αρέσει και ξέρεις ότι θα ασχοληθείς πάνε είναι τέρμα πιο ισχυρό το πτυχίο από ιεκ. Τώρα άμα θες να πας για να περάσεις ωραία ως φοιτητής με λίγο διάβασμα πανε ιεκ. Και άκου μια συμβουλή. Επέλεξε ΣΩΣΤΑ την πόλη που θα πας είναι σημαντικό.
Αν ήθελες κάποια ειδικότητα που υπάρχει μόνο σε ΙΕΚ, π.χ. Γραφιστική, θα σου έλεγα να πήγαινες ΙΕΚ (που και πάλι συνήθως μπορείς μέσω ΤΕΙ-Πανεπιστημίου να αποκτήσεις την εξειδίκευση που θέλεις με περαιτέρω σπουδές.Από τη στιγμή που σκέφτεσαι για πληροφορική να πας ΤΕΙ. Ειδικά για πληροφορική υπάρχουν πολλά ΤΕΙ είτε αμιγώς Πληροφορική, είτε συνδυαστικά με άλλο αντικείμενο (πχ Πληροφορική και Διοίκηση).Ρώτα και τον καθηγητή του ΣΕΠ στο σχολείο σου. Γι' αυτό υπάρχει!
'Εχεις σκοπό να ασχοληθείς επαγγελματικά με την ειδικότητα που σε ενδιαφέρει από ΤΕΙ; Διότι αν είναι να το κάνεις για να λες οτι έχεις απλά ένα πτυχίο, είναι χαμένος κόπος, χρόνος και χρήμα. Αν σου αρέσουν οι υπολογιστές και θα ήθελες να εργαστείς πάνω σε αυτό, υπάρχει ζήτηση. Οπότε από το να είσαι ένας κακός ή μέτριος φοιτητής ΤΕΙ και άνεργος αργότερα, καλύτερα να βάλεις τα δυνατά σου στο ΙΕΚ, να διαβάσεις και να δικτυωθείς, αυξάνοντας τις πιθανότητες για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.
Scroll to top icon