ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.1.2017 | 20:58

Ο εαυτός μας για παρέα

Διαβάζω και ακούω πολύ κόσμο να λέει ότι όταν βλέπει κάποιον μόνο του έξω, πχ να κάθεται σε μια καφετέρια και να διαβάζει, ή να τρώει ή να πίνει ένα ποτό, τον λυπούνται, ή τον θεωρούν και προβληματικό.Είμαι άτομο που κάνω ένα σωρό πράγματα μόνη μου, διαβάζω βιβλία σε καφετέριες, ταξίδια, για μπάνιο στην παραλία, οτιδήποτε. Έχω και φίλους, και σχέσεις και όλα, απλά μου αρέσει πολύ να είμαι μόνη μου κάποιες φορές και να παρατηρώ γύρω μου τον κόσμο και να σκέφτομαι διάφορα. Μου λένε ε καλά, αυτά τα κάνεις και σπίτι σου, γιατί πρέπει να είσαι έξω;Και τότε καταλαβαίνω ότι αυτά τα άτομα έχουν ανασφάλειες. Έχουν ανασφάλειες για το τι θα πει ο κόσμος που θα τους δει μόνος τους. Και δεν αντέχουν τον εαυτό τους. Πρέπει να είναι με κόσμο για να λένε περί ανέμων και υδάτων για να μη σκέφτονται. Ή για να μην καταλάβουν ότι δεν μπορούν να σκεφτούν.Ότι δεν έχουν τι να σκεφτούν. Πως γίνεται να μη σας αρέσει ο εαυτός σας ρε παιδιά; Να μη μπορείτε να αφεθείτε στις σκέψεις σας; Να μην έχετε ανάγκη να βγείτε έξω και να φιλτράρετε και να αναλύσετε τα πάντα,όσα βλέπετε, μόνοι σας, χωρίς άλλες φωνές από δίπλα να σχολιάζουν ή να μιλάνε; Για όσους θέλουν να βγαίνουν μόνοι αλλά ντρέπονται, ένα έχω να πω μόνο: ξεπεράστε το. Θα κάνετε το μεγαλύτερο δώρο στον εαυτό σας.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ταυτίζομαι. Πραγματικά απολαμβάνω τη παρέα με τον εαυτό μου. Νιώθω απόλυτα ελεύθερος. Δε έχω κανένα άγχος για το τι θα πάρω, τι ώρα θα φύγω κτλ. Απλώς κάθομαι και απολαμβάνω τις σκέψεις μου, και τον περίγυρό γύρω μου!
Η οι καλύτερες παρέες βρίσκονται μέσα μας.Το να βγαίνει κανείς μονος ειναι βέβαια λιγο παραπλανητικό σαν ατάκα.Βλέπεις ποτέ δεν θα είσαι απόλυτα μόνος.. όταν πίνεις καφέ μονάχος με μια εφημερίδα στο χέρι, έχεις για παρέα σου τις σκέψεις σου και την εσωτερική σου φωνή. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να κάθεσαι εκεί σαν μοσχάρι και να κοιτάς το ταβάνι. Αντιθέτως, το μυαλό σου θα πρέπει να δουλεύει και σε πολύ γρηγορότερους ρυθμούς απ’ ότι όταν μπλέκεσαι με νυσταχτικές, βαρετές παρέες.Θα δεις μια μέρα δίπλα σου ένα ζευγάρι που, ακόμη κι αν είναι δύο, θα μιλάνε (και θα επικοινωνούν) πολύ λιγότερο απ’ ότι ο “μοναχικός” εσύ. Εκεί θα καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι για τους ανθρώπους να αποδεσμευτούν από τα “σίγουρα” – ακόμη κι αν δεν τους γεμίζουν.Γιατί και το «μοναχικό εγώ» έχει την δική του προσωπικότητα.
Άλλο να κάνεις μόνος σου ταξίδια ή να πηγαίνεις για μπάνιο και άλλο να κάθεσαι μόνος σε καφετέρια.Εαν θέλω να βγω και δεν έχω παρέα,προτιμώ να περπατάω παρά να κάτσω οπουδήποτε μόνος.Το να παρατηρείς γύρω σου κόσμο και να σκέφτεσαι,μπορείς να το κάνεις και περπατώντας.
εγώ βγαίνω μερικές φορές μόνος μου και περνάω μια χαρά. Οι άλλοι βέβαια, όταν το ακούνε, με περνάνε για ψυχοπαθή-τρελό, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα καταλάβουν ποτέ. πολλές φορές είχα δεχτεί bulling από τους γονείς μου, γιαυτό το θέμα, πλέον όμως όλα καλά, απαξιώ πλήρως για το τι λένε. :)
Scroll to top icon