ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.1.2017 | 13:11

Δεν συμπαθώ τον κολλητό του φίλου μου

Ο φίλος μου έχει 3 κολλητούς. Τους δύο τους συμπαθώ απίστευτα. Ο άλλος μου κάθεται στο στομάχι. Δεν μου έχει κάνει ο άνθρωπος, απλά δεν ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν συμπαθώ ούτε την αρραβωνιαστικιά του (να πω ότι έχω μια παρέα για να μιλάω όταν βγαίνουμε).Το έχω πει απ' έξω απ έξω στον φίλο μου.Δεν έχω κανένα πρόβλημα (προφανώς) να βγαίνει ο φίλος μου μαζί τους. Ίσα-ίσα. Τον παροτρύνω για να μην νομίζει ότι τον αποκόπτω από την παρέα του. Δεν έχω αυτό το σκοπό άλλωστε. Εγώ δεν θέλω να βγαίνω μαζί τους. Μεταξύ τους ας κάνουν ό,τι θέλουν.Το θέμα είναι ότι το ζευγάρι μας καλεί συνέχεια και έχω καταλήξει να βγαίνω πιο συχνά μαζί τους, παρά με τους φίλους μου (λόγω φόρτου εργασίας και πιεσμένων οικονομικών, δεν βγαίνω συχνά). Τελευταία φορά (όπως και κάθε άλλη φορά) καταλήξαμε να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό και να μιλάνε για κομματικά (2 πράγματα για τα οποία αδιαφορώ πλήρως). Βγαίνω σπάνια και θέλω να περνάω ποιοτικό χρόνο (όπως τον ορίζω εγώ ποιοτικό) αυτές τις φορές που βγαίνω.Το έχω εξηγήσει στο φίλο μου κι ενώ δείχνει να το καταλαβαίνει, μετά τσουπ "Πάμε το βράδυ για μπίρα με τα παιδιά".Τι να κάνω ώστε εγώ με ελαττώσω τις συναναστροφές στο ελάχιστο μαζί τους, χωρίς όμως να στενοχωρήσω τον σύντροφό μου; Δεν θέλω να επέμβω στη σχέση τους, απλά δεν θέλω να είμαι μέρος της.
4
 
 
 
 
σχόλια
Εχω και εγώ μια φιλη που είχε μια κοπέλα που κατ'εμέ ήταν αχωνευτη.Προσπάθησα να το παλέψω όταν βγαίναμε αλλά δεν γινόταν.Με έπιανε νευρικότητα και γινόμουν μαλακισμένη.Τελικά είπα στη φιλη μου πως δεν θέλω να αναγκάζομαι να κάνω παρέα με την άλλη.Και της ζήτησα όταν θα είναι εκείνη μαζί τους σε εξόδους να μη μου λέει.Δεν την κακοχαρακτήρισα απλά της είπα πως δεν ταιριάζουμε.Η φιλη μου το κατάλαβε και το σεβάστηκε και δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα.Ξεκαθαρισε με τον φίλο σου και νομίζω θα είσαι οκ.
Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο. Εσένα είναι φίλη σου. Η κοπέλα δεν μπορεί να αποφεύγει τους φίλους του αγοριού της επ' αόριστον, τουλάχιστον όχι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του αγοριού της. Αν π.χ. μένουν μαζί και αυτός τους καλεί στο σπίτι; Αυτή τι να πει; "Εγώ θα φύγω"; Κι απο την άλλη αν ο φίλος της έχει καλές σχέσεις με αυτούς τους ανθρώπους, προφανώς και δεν μπορεί να του απαγορεύσει να τους συναναστρέφεται.Κι επειδή έχω βρεθεί κι εγω σε αντίστοιχη κατάσταση, και παρότι ο φίλος μου έχει πολύ κατανόηση, βλέπω ότι ίσως και άθελά του πολλές φορές με φέρνει προ τετελεσμένου ή με τον τρόπο του με "πιέζει". Χωρίς μούτρα, αλλά αν σε ρωτάει ο άλλος 3-4 φορές "θα ρθεις, αγάπη μου;", δεν μπορείς συνέχεια να αρνείσαι
Ναι δεν είναι το ίδιο όμως πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.Αφού το άλλο ζευγάρι είναι αρραβωνιασμένοι σημαίνει πως είναι σε μια ηλικία που αντιλαμβάνονται,εκτός και αν η εξομολ. το παίζει πολύ καλά πως περνάει υπέροχα μαζί τους.Αφού δεν είναι συγγενείς του φίλου της δεν έχει λόγο να υποκρίνεται η ίδια.Και με συγγενείς δεν πρέπει να υποκρινομαστε αλλά αυτοί είναι αναγκαίο 'κακό' ας πούμε,σε περίπτωση που δεν ταιριαζουμε με αυτούς.
Αχ ολοι καποια ιστορια θα χουν να πουν με τυπους που δεν ταιριαζουν..κ σε μενα ειχα μια φιλη που εφερνε στην παρεα τυπο που δεν χωνευα λογο του στοματος του κοινως λογο αυτων που ελεγε..της το πα πως δεν θελω να τν φερνει στην παρεα οταν θα μαι εγω..ας βγαινει μαζι τ φυσικα ,δεν ειχα θεμα αλλα οχι οταν θα μαι εγω κ το αποτελεσμα :η κοπελα να μν μου ξαναμιλαει..τι να πω; εβαλε τν αλλον που τν ηξερε λιγο καιρο πανω απο μενα που με ηξερε χρονια.
Scroll to top icon