Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων στο Λονδίνο λόγω της ομίχλης

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων στο Λονδίνο λόγω της ομίχλης Facebook Twitter
1

Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου εξαιτίας της ομίχλης, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.


«Η ομίχλη εξακολουθεί να καλύπτει το νοτιοανατολικό τμήμα (της Αγγλίας) και περιορίζει ξανά σήμερα την ορατότητα στο Χίθροου», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. «Το Χίθροου το οποίο λειτουργεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99% των ικανοτήτων του, δεν διαθέτει χώρο στον προγραμματισμό του για την καθυστέρηση πτήσεων, γι'αυτό ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα σήμερα στο ταξίδι τους, πρόσθεσε.


Περίπου 100 πτήσεις από τις 1.300 ακυρώθηκαν σήμερα, έπειτα από τον ίδιο αριθμό ακυρώσεων στις οποίες είχαν προχωρήσει χθες οι αρχές του αεροδρομίου και πάλι λόγω της ομίχλης.


Το Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, εξακολουθεί να μην υφίσταται μεγάλες συνέπειες από την ομίχλη με μόνον δύο πτήσεις να έχουν ακυρωθεί σε αυτό, εκ των οποίων μόνον η μία λόγω της ομίχλης, ενώ χθες είχαν ακυρωθεί περίπου 10 πτήσεις σε αυτό. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου κάλεσε ωστόσο τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται σχετικά με τις πτήσεις τους από την αεροπορική τους εταιρεία και από τον ιστότοπο του αερολιμένα.

Σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office, έχει εκδοθεί «σοβαρή» προειδοποίηση για το σύνολο της Αγγλίας με εξαίρεση το βορειοανατολικό τμήμα της, η οποία θα ίσχυε ως τις 11:00 GMT (13:00 ώρα Ελλάδος).

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάνει υποστηρικτές ο Ερντογάν: Στο 55% όσοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σύμφωνα με έρευνα

Διεθνή / Καταρρέει ο Ερντογάν: 55% των Τούρκων έχουν αρνητική εικόνα για τον πρόεδρό τους, σύμφωνα με το Pew Research Center

Το πρώτο γκάλοπ του Pew Research Center στην Τουρκία από το 2019 - Τι πιστεύουν οι Τούρκοι άνω των 50, τι θέλει η ομάδα 18-34 ετών και ποιους θεσμούς εμπιστεύονται - Τι γνώμη έχουν για ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα
LIFO NEWSROOM
Λίντια Θορπ: Ποια είναι η Αυστραλή γερουσιαστής που κατηγόρησε τον βασιλιά Κάρολο για γενοκτονία

Διεθνή / Λίντια Θορπ: Ποια είναι η Αυστραλή γερουσιαστής που φώναξε στον Κάρολο «δεν είσαι βασιλιάς μου»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιθαγενής γερουσιαστής έρχεται αντιμέτωπη με την βρετανική μοναρχία - Στο παρελθόν είχε αποκαλέσει τη βασίλισσα Ελισάβετ «αποικίστρια»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο ΠΟΥ θα διευκολύνει την απομάκρυνση έως και 1.000 ανθρώπων από τη Γάζα τους επόμενους μήνες

Διεθνή / Ο ΠΟΥ θα διευκολύνει την απομάκρυνση έως και 1.000 ανθρώπων από τη Γάζα τους επόμενους μήνες

Το Ισραήλ δεσμεύεται για περίπου «1.000 επιπλέον απομακρύνσεις για ιατρικούς λόγους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Διεθνή / Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Το Ισλαμικό Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ έλαβε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 250.000 ευρώ - Να τερματιστεί η συνεργασία, ζητούν οι Γάλλοι κεντροδεξιοί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προφανώς και υπάρχουν συστήματα καθοδήγησης του αεροσκάφους (ILS: Instrument Landing System) με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι αεροδιαδρομοι, τόσο εξελιγμένα που στην ουσία το αεροπλάνο μπορεί σχεδόν μόνο του να προσγειωθει με σχεδόν μηδενική ανθρώπινη παρέμβαση. Οι κανόνες ασφαλείας όμως δεν επιτρέπουν στους πιλότους να συνεχίσουν την προσγείωση εάν δεν διακρίνουν τον αεροδιαδρομο όταν φτάσουν στο decision altitude, ένα νοητο σημείο της διαδικασίας τελικής προσέγισης στο αεροδρόμιο. Το decision altitude είναι λοιπόν το ύψος στο οποίο ο πιλότος είτε πρέπει να συνεχίσει την προσέγγιση, είτε να την ακυρώσει εφόσον δεν "έχει" τον αεροδιαδρομο. Αυτή ήταν λοιπόν η άσχετη πληροφορία της ημέρας :)