ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.1.2017 | 17:41

Χαιρετίσματα στη καπνίστρια που μου έριχνε στη καφετέρια όλο το καπνό στη μούρη.

Ήμουν για καφέ, είμαι μη καπνίστρια, ενίοτε αντικαπνίστρια θα έλεγα. Αυτό το καιρό έχω βρογχίτιδα.. Κάθισα σε χώρο μη καπνιστών αλλά επειδή κανένας δεν το τηρεί, στο δίπλα τραπέζι ήταν ένα ζευγάρι. Η γυναίκα κάπνιζε σαν φουγάρο το ένα πίσω απ[ο το άλλο. Κρατούσε το τσιγάρο ψηλά κλασσικά όπως οι περισσότερες, τον καρπό λυγισμένο και ούτε που την ένοιζε ότι κάθε φορά εκτός απο τον καπνό του τσιγάρο φυσούσε επάνω μου ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ τον καπνό που εξέπνεε... Άρχισα να βήχω και σε κάποια φάση της ζήτησα ευγενικά να το πάει απο την άλλη μεριά ή να μη φυσάει προς τα εμένα καθώς είχα θέμα. Η απάντησή της "και τι θέλεις να κάνω;, κάθισε αλλού".... Ε λοιπόν ρε παιδιά, μου ήρθε να φτερνιστώ και έριξα ένα φτέρνισμα πάνω της, στα μούτρα της. "μου λέει πας καλά κοπέλα μου; Δε μπορείς να βάλεις το χέρι σου μας λέρωσες;" και της απαντάω, κι εγώ τι να κάνω; Ας μην καθόσουν δίπλα μου... Φασιστικά μου φυσάς τον καπνόσ ου πάνω μου, φασιστικά θα φτερνίζομαι και θα βήχω πάνω σου και πάρε και όλα μου τα σταγονίδια όπως παίρνω εγώ τις βλαβερές και καρκινογόνες ουσίες του τσιγάρου σου...Ας πρόσεχες...Καπνιστές... να είστε ευγενικοί με ανθρώπους που έχουν πρόβλημα και ζητούν το αυτονόητο. Να μην τους στερείτε τον αέρα που αναπνέουν. Η ελευθερία σας σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία η δικιά μας. Μην μας προκαλείτε λοιπόν.
17
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχήν καμία από τις μορφές ηπατίτιδας δεν μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων του βήχα! Πόσο μάλλον η ηπατίτιδα C που όπως και η ηπατίτιδα B μεταδίδονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του αίματος ή παραγώγων αυτού (μεταγγίσεις αίματος, κοινή χρήση βελονών σε χρήστες ναρκωτικών, από τη μητέρα στο έμβρυο μέσω του πλακούντα, μέσω της σεξουαλικής επαφής κτλ). Αντίθετα η βρογχίτιδα (αν είναι οξεία), οφείλεται συνήθως σε ιούς ή σε μικροβιακούς παράγοντες οπότε και απελευθερώνονται στα σταγονίδια του βήχα... πράγμα που επιδεινώνεται σε παρουσία καπνού... οπότε σε αυτή τη περίπτωση έχουμε έναν φαύλο κύκλο με την ιστορία της κοπέλας: το κάπνισμα δεν της κάνει καλό έχοντας ήδη βρογχίτιδα, κι αυτή με την συμπεριφορά της μπορεί να κόλλησε τον λοιμογόνο παράγοντα στην κοπέλα που κάπνιζε. Καμία απο τις δυο συμπεριφορές ΔΕΝ είναι σωστή! Το θέμα είναι να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας όπως θα θέλαμε να μας σέβονται αυτοί!
Καλά πιστεύω πως έπραξες. Πολλές φορές χρειάζεται να είσαι αγενής όταν ο άλλος δεν σε σέβεται και δεν παίρνει από λόγια. Εσύ απλά και ευγενικά της ζήτησες να μη φυσάει το καπνό πάνω σου και σε έγραψε. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να τη προσκυνήσεις κιόλας! Όταν ο άλλος δεν σε υπολογίζει ως άνθρωπο, να κάνεις το ίδιο για να μάθει. Μόνο όταν μπαίνει κανείς στη θέση σου καταλαβαίνει το σφάλμα του.
Τι είναι αυτά που λες βρε παιδι;Στην ελλαδα που ζει η εξομολ. ολοι καπνίζουν, όντας άρρψστη πήγε για καφεδάκι(μη χάσει το φρεντουτσίνο της)οπότε τα ζήταγε ο πισινός της.Αντίθετα όντας άρρωστη μπορέι με το φτέρνισμα να κολλήσει την άλλη.Η ίδια λέει πως έχει βρογχίτιδα, τι θα γινόταν αν είχε Η1Ν1 ή ηπατίτιδα C ας πούμε που είναι κολλητικά;Είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Τι πάει να πει όλοι καπνίζουν; Επειδή κάποιοι δε γουστάρουν να ακολουθήσουν ένα νόμο για να μη χάσουν τη βολή τους, πρέπει ο μη καπνιστής να το υπομένει; Ή πρέπει να κλειδαμπαρωθεί στο σπίτι του; Συμφωνώ ότι μπορεί να κολλήσει η άλλη καμιά ίωση. Αλλά γιατί εκείνη να μεταδίδει με το ζόρι τον καρκίνο της; Βρες άλλο επιχείρημα.
Πάει να πεί πως ξέρει πως εκεί που θα πάει ότι θα καπνίζουν.Αν δεν θέλει τσιγάρο μόνο σε παιδότοπους που παίζουν τα παιδιά τητρείται αυτό και αυτούς θα πρέπει να επιλέγει.Τα όποια παράπονά της στον υπεύθυνο του καταστήματος που συχνάζει.
Και η εξομολογούμενη και η καπνίστρια μια χαρά αγενείς είναι.Λέει πως ήταν σε χώρο μη καπνιζόντων.Η άλλη που τίναζε το τσιγάρο της;κάτω ή στο ποτήρι;Δε νομίζω;Ευθύνεται αποκλειστικά το κατάστημα που δεν τηρεί τον αντικαπνιστικό νόμο οπότε.Αν και είμαι καπνίστρια όταν σε κάποιο μαγαζί έχει παιδιά ΔΕΝ ανάβω τσιγάρο και ας είναι τεκές εκέι μέσα.Αν τύχει να μου πει κάποιος πως τον ενοχλεί το σβήνω και ζητάω συγνώμη.Στην παιδική χαρά π[ου πάω τα παιδιά μου δεν καπνίζω ενώ ΟΛΟΙ οι γονείς το κάνουν και πετάνε τα τσιγάρα κάτω άνετα.100 φορές έχει πιάσει η μικρή μου γόπες και έχει πάει να τις φάει.Στο μπαλκόνι μου το καλοκαίρι όταν είναι και τα παιδιά μου έξω δεν καπνίζω.Ο άντρας μου με λέει υπερβολική...τεσπα.Είμαστε απαίδευτοι στο συγκεκριμένο θέμα και έτσι θα παραμείνουμε γιατί οι γονείς και οι δάσκαλοι όταν μας έλεγαν πως το τσιγάρο δεν κάει καλό κρατούσαν τσιγάρο και μας μπάφιαζαν.
Το πρόβλημα δεν είναι το κάπνισμα ούτε η ανάγωγη γυναίκα καθεαυτά. Το πρόβλημα είναι ότι η μη εφαρμογή ενός ψηφισμένου νόμου επιτρέπει και ενθαρρύνει τέτοιες ηλίθιες συμπεριφορές. Επίσης, αν ο μαγαζάτορας είχε ξεκάθαρη στάση απέναντι στο ζήτημα δε θα ερχόσασταν σε διένεξη για ένα τόσο κοινότυπο θέμα. Γιατί πολύ απλά η κυρια αυτη και να ήθελε να επιβάλλει την συνήθειά της πάνω σου, δε θα της επιτρεπόταν. Αλλά όταν η πλειονότητα των μη καπνιζόντων ανέχεται τον καπνό του δίπλα, πες από συνηθεια, από βαρεμάρα να υπερασπιστεί το δικαίωμά του, από ωχαδερφισμό, τότε εσύ, που αντιδρας σε όλο αυτο και φαινομενικά έχεις δίκιο, το χάνεις αυτοματα στο βωμό της ασυδοσίας που διέπει την ελληνική νοοτροπία.Δε θα επαινέσω ούτε θα κατηγορήσω το αντιποινό σου γενικά.
ΔΗλαδη ολοι εσεις που πατησατε "δεν ταυτιζομαι", γιατι διαφωνειτε με την εξομολογηση? Ακομα κ αν ειστε καπνιστες, θεωρειτε οτι ειναι σωστο ο αλλος να καπνιζει μες στη μουρη καποιου, που προφανως ενοχλειται?? Θα μου πειτε οτι κ η κοπελα μετα φερθηκε λαθος που φτερνιστηκε πανω στην αλλη. Ναι οκ, ουτε αυτο ηταν σωστο, αλλα μπορω να καταλαβω οτι η συμπεριφορα της κοπελας ηταν αντιδραση στην αγενη συμπεριφορα της αλλης, οποτε εν μερει την δικαιολογω.
Συμφωνώ τόσο πολύ. Καλα με έχασες εκεί που φτερνίστηκες πάνω της αλλα τλσπ. Αυτό το πράγμα που έχουμε την Ελλάδα, καπνίζω όπου γουστάρω γιατί ειμαι Έλληνας δεν θα το καταλαβω ποτε. Βάλαμε τον νόμο πριν λίγα χρόνια για να μην καπνίζουμε σε κλειστό χώρο αλλα δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Και πάω στο σπίτι μου στον Καναδά και απαγορεύεται ο θείος μου να καπνίσει μέχρι και κάτω απο τέντα. Να περπατάει στο δρόμο και να καπνίζει; πρόστιμο κατευθείαν. Μόνο σε συγκεκριμένα μέρη. Μην το παρεξηγείτε υπάρχουν παντού όμως, αυτό ειναι το σωστό. όχι να φοβάσαι μην σε κάψει η διπλανή με το τσιγάρο στην στάση του λεωφορείου γιατί έχετε μπει όλοι κάτω απο το υπόστεγο επειδή βρέχει και αυτή να κάνει κανονικά λες και είναι μόνη της. (ναι συνέβη σήμερα σε εμενα)
Φυσικά και η υγεία πάνω απο κάθε αλλο. Το θεωρώ κιόλας αυτονόητο πως πρέπει να σέβεσαι τον άλλον που δεν καπνίζει. Δηλαδή είτε μπορείς να κάνεις τσιγάρο σε ενα κλειστό χώρο είτε όχι πρεπει να σκεφτείς τους γύρω
Μέχρι το φτέρνισμα καλά το πήγαινες αλλά μετά ξέφυγες κι εσύ. Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ανάγωγη και καπντίστρια αλλά το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο. Δεν καπνίζω και με ενοχλεί ο καπνός και τις περισσότερες φορές που έχω κάνει παρατήρηση σε καπνιστές με έχουν σεβαστεί. Η γυναίκα αυτή ήταν αγενής όπως κι εσύ, έπεσες στο επίπεδό της ενώ θα μπορούσες να το είχες χειριστεί καλύτερα, χωρίς να μιμηθείς αυτό που έκανε γιατί έτσι χάνεις το δίκιο σου.
Πόσο δίκιο έχεις... συμφωνώ απόλυτα! Επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των νεοελλήνων καπνίζει θεωρούν ότι μπορούν να καπνίσουν όπου να ναι ακόμα κι εκεί που δεν επιτρέπεται χωρίς να σέβονται κανέναν και τίποτα. Είναι ίδια ακριβώς συμπεριφορά με αυτούς που έχουν σκυλάκια, τα βγάζουν τα σκυλάκια να χέσουν έξω ακριβώς από τη πόρτα σου και δεν τα μαζεύουν κιόλας! Έλεος δηλαδή με αυτή τη συμπεριφορά... κι εμένα με ενοχλεί το κάπνισμα γιατί έχω άσθμα κι όποτε καπνίζουν στη μούρη μου με πιάνει δύσπνοια. Μια φορά μάλιστα επειδή κάπνιζαν πολλοί μπροστά μου δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, νόμιζα ότι θα παθαίνω. Θα πρέπει να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, δεν είμαστε μόνοι στη γη ούτε μας ανήκει ο κόσμος όλος!
Scroll to top icon