ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.1.2017 | 18:30

Τελειο!

Προσφατα ξεκινησα για πρωτη φορα να δουλευω(μεχρι τωρα ημουν φοιτητρια και, αν εξαιρεσει κανεις περιστασιακες δουλειες που εκανα για να βγαζω το χαρτζιλικι μου, δεν ειχα ποτε καποια σταθερη δουλεια) κ ειλικρινα δεν μπορω να συνηθισω το ποσο βαρετα περνανε οι βδομαδες οταν δουλευεις. Πας το πρωι στη δουλεια, καθεσαι ενα 8ωρο(αν εισαι τυχερος) κ φυσικα μεσα σ αυτο το 8ωρο θα σου εχουν σπασει σιγουρα τα νευρα συναδελφοι, αφεντικο ή γενικα τελοσπαντων το κλιμα δεν ειναι κ το καλυτερο δυνατο. Μετα πας σπιτι, τρως κ πριν προλαβεις να κατσεις λιγο κ να ξεκουραστεις, εχει φυγει η μερα χωρις να το καταλαβεις κ ερχεται η επομενη που κανεις παλι το ιδιο. Κ μετα την παραεπομενη παλι το ιδιο. Ωσπου ερχεται το ΣΚ, που πριν προλαβεις να το συνειδητοποιησεις οτι ηρθε, εχει φυγει. Ρε παιδια, ζωη ειναι αυτη? Ετσι θα περναω ολη την υπολοιπη ζωη μου? Ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω. Ξερω, οι περισσοτεροι που διαβαζετε αυτα που λεω κ δουλευετε ηδη χρονια, μαλλον θα γελατε, αλλα ρε παιδια εγω επειδη δεν το χω συνηθισει, ομολογω οτι το βρισκω τραγικο. Ειναι τραγικο να μην εχεις μεσα στη μερα λιγο χρονο για τον εαυτο σου, να μην μπορεις να ασχοληθεις με κατι. Ακομα κ να εχεις χρονο δηλαδη για να κανεις κατι, με τι ορεξη να το κανεις, οταν εχεις περασει ενα 8ωρο στη δουλεια κ εισαι πτωμα? Πες ας πουμε πως θες να δεις εναν φιλο. Αυτος πιθανοτατα θα εχει αλλα ωραρια απο σενα κ φυσικα θα εχει κ αλλες υποχρεωσεις μεσα στη μερα του, οποτε αντε να βρειτε μεσα στα τοσο γεματα προγραμματα σας ενα 2ωρο που να βολευει κ τους δυο για να βρεθειτε. Δηλαδη με λιγα λογια ζουμε απλα για να δουλευουμε κ να βγαζουμε χρηματα κ μαλιστα τις περισσοτερες φορες αυτα τα χρηματα δεν μας φτανουν καν? Δηλαδη ουαου! Συγκλονιστικη ζωη.
3
 
 
 
 
σχόλια
"Ρε παιδια, ζωη ειναι αυτη? Ετσι θα περναω ολη την υπολοιπη ζωη μου? Πηγή: www.lifo.gr"Ναι. Δυστυχώς.////Αλλάζουν τα πράγματα εάν είσαι πλούσιος ή από πλούσια οικογένεια (ή κάποιες συγκεκριμένες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα!Θυμάμαι για παράδειγμα όταν ήμουν παιδί και το διπλανό ζευγάρι στην πολυκατοικία δούλευε σε Νομαρχία, πήγαιναν 3 ωρίτσες την ημέρα). Εκεί μπορεί να έχεις την πολυτέλεια να μην δουλεύεις ή να δουλεύεις λίγο. Το υπόλοιπο 99,9% του πλανήτη δυστυχώς θα δουλεύει σα σκυλί.///
Ακόμα στις σπουδές είμαι, αλλά αυτή η πραγματικότητα που περιγράφεις με προβλημάτιζε από όταν πήγαινα σχολείο να φανταστείς, και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες μου.Το να βρεις "εργασία που να σε ευχαριστεί", που γράφει ο φίλος από πάνω είναι μία πολυτέλεια που λίγοι έχουν. Για αυτό και χρησιμοποιούμε κυρίως τη λέξη δουλειά και όχι εργασία, που έχουν διαφορετικές ρίζες...Ζόρισε λίγο τον εαυτό σου να κινητοποιηθεί. Να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, και ας είσαι πτώμα. Θα δεις ότι τελικά ότι θα σου δίνουν ενέργεια και θα σε "ξεκουράζουν". Αλλιώς θα καταλήξεις σε μία ρουτίνα και θα φυτοζωείς.
Εχεις δικιο. Κ ακομα κ αν βρεις μια δουλεια που σε ευχαριστει, κανενας δεν σου εγγυαται οτι ολες οι υπολοιπες συνθηκες θα ειναι ιδανικες(πχ ωραριο, σχεσεις με συναδελφους κλπ). Δηλαδη νομιζω οτι λιγοι ειναι τοσο τυχεροι, ωστε η δουλεια τους να τους ικανοποιει απ ολες τις αποψεις. Μελαγχολω πολυ ομως που βλεπω οτι σιγα σιγα μεγαλωνουμε κ απο κει που ολη μερα ημασταν ξεγνοιαστοι κ ειχαμε την επιλογη πχ να μην παμε καθολου σχολη, αν βαριομασταν, τωρα ειμαστε υποχρεωμενοι να πηγαινουμε δουλεια θελουμε δε θελουμε κ να ανεχομαστε τον καθε ηλιθιο. Ειναι ενα μεταβατικο σταδιο που θελει χρονο μεχρι να το συνηθισει κανεις.
Scroll to top icon