Τζιχαντιστές «πανηγυρίζουν» για το διάταγμα Τραμπ

Τζιχαντιστές «πανηγυρίζουν» για το διάταγμα Τραμπ Facebook Twitter
1

Τζιχαντιστικές ομάδες επικροτούν το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες των κυρίως μουσουλμανικών χωρών του Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη, κάνοντας λόγο για «ευλογημένη απαγόρευση».

Σύμφωνα με τη Washington Post, σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, προέβλεψαν ότι το διάταγμα Τραμπ θα πείσει τους Αμερικανούς μουσουλμάνους να υποστηρίξουν τους εξτρεμιστές. Σε μία ανάρτηση, ο Τραμπ χαρακτηρίστηκε ως ο «καλύτερος κράχτης για το Ισλάμ», ενώ κάποιοι προέβλεπαν ότι ο νέος αμερικανός πρόεδρος θα ξεκινήσει σύντομα ένα νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Ο Abu Bakr al-Baghdadi [ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους] έχει το δικαίωμα να βγει και να ενημερώσει τον Τραμπ ότι η απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στην Αμερική είναι μια "ευλογημένη απαγόρευση"», έγραψε κάποιος σε κανάλι υπέρ του ISIS στο Telegram.

Άλλες δημοσιεύσεις υποστήριξαν ότι ο Τραμπ εκπληρώνει τις προβλέψεις του Anwar al-Awlaki, ηγέτη της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκε το 2011, ο οποίος είχε πει ότι «Η Δύση τελικά θα στραφεί εναντίον των μουσουλμάνων κατοίκων της».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια