«Η αξιολόγηση θα κλείσει και νέα μέτρα δεν θα ληφθούν», υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.». «Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ τηρούνται και δεν πάμε να κάνουμε πολιτική σπέκουλα», απαντάει στο ερώτημα τι θα πράξουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. σε περίπτωση που χρειαστεί να ψηφίσουν νέα μέτρα.
Ο ίδιος δηλώνει «κεντρώος», πατριώτης κι όχι εθνικιστής και αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μελλοντικά, στην οποία και επιτίθεται. Όπως σημειώνει ιδεολογικά τοποθετείται περισσότερο στο Κέντρο παρά στη «σκληρή Δεξιά» και σχετικά με την ΕΕ σημειώνει ότι δεν πιστεύει στην ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης με την έννοια της κατάργησης των εθνών - κρατών, αλλά στην ενωμένη Ευρώπη των εθνών - κρατών, με τη διατήρηση των σημαιών, της εθνικής κυριαρχίας του κάθε κράτους, της ιδιαιτερότητας και των παραδόσεων του κάθε λαού.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τη σημερινή ΝΔ, για την οποία αναφέρει ότι «δυστυχώς ακολουθεί το μοντέλο που χάραξε η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Έγινε συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ, κάλυψε τα σκάνδαλα του Βενιζέλου και του Παπανδρέου, πήρε στους κόλπους της νεοναζιστικά στοιχεία». «Με αυτό το μόρφωμα, που φέρει μόνο την ταμπέλα της ΝΔ, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συνεργαστώ. Δεν είναι η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή», συμπληρώνει.
«Θεωρώ ότι, έτσι όπως έχουν προκύψει τα πράγματα, μετά την τελευταία συζήτηση που έγινε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη δημόσια θέση που έχουν πάρει οι Ευρωπαίοι, οδηγούμαστε σε λύση του θέματος πριν από την 20ή Φεβρουαρίου, με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να έχουν γίνει αποδεκτές. Αυτό είναι το δίκαιο. Είναι πλέον η ώρα των δανειστών και των εταίρων να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη» σχολιάζει ο Π. Καμμένος.
Σχετικά με την διαμάχη, τόσο μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ όσο και εντός των κόλπων του Ταμείου, δηλώνει: «Η ψήφιση νέων μέτρων για μετά το 2018 δεν προβλέπεται ούτε από το ευρωπαϊκό ούτε από το ελληνικό δίκαιο. Από εκεί και πέρα, για τον ίδιο "ασθενή", το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δίνει διαφορετική "συνταγή" από εκείνη που δίνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Δεν μπορεί ο ίδιος "ασθενής" να ακολουθεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές "φαρμακευτικές αγωγές". Υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα σε αυτά που θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως είναι η μείωση της φορολογίας, με την οποία εγώ συμφωνώ απόλυτα, όπως η διαγραφή χρέους, με την οποία δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει. Αλλά υπάρχουν και απαιτήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, όπως η δραματική μείωση των συντάξεων, που θα οδηγήσει στη φτωχοποίηση συνταξιούχους, οι οποίοι στο κάτω κάτω έχουν πληρώσει ως εργαζόμενοι για τις συντάξεις τους».
σχόλια