ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.2.2017 | 23:10

καμιά ιδέα?

Νομίζεις ότι είσαι σε καλό δρόμο ψυχολογικά, με χρόνια ψυχοθεραπεία, βρίσκεις τον εαυτό σου και τα σχετικά, όλα είναι όμορφα. Γνωρίζεις αυτόν που νομίζεις ότι είναι ο ένας, και όλα από όμορφα, γίνονται τέλεια. Τρως τη σφαλιάρα γιατί δεν είναι. Είναι πολύ λιγότερα απ' όσα ένιωθες, και δε σου φέρθηκε και σωστά. Και νιώθεις σκατά. Και αναθεωρείς όλα όσα νόμιζες ότι ήξερες και είχες αποδεχθεί για τον εαυτό σου. Και νιώθεις ότι είσαι στο μηδέν. Πιο κάτω από εκεί που ήσουν πριν τον γνωρίσεις. Και αναρωτιέσαι αν θα καταφέρεις να ορθοποδήσεις ψυχολογικά. Και να βρεις έναν άνθρωπο να εκτιμήσεις και να σε κάνει να νιώσεις όπως ο άλλος. Αλλά να σε εκτιμάει αυτή τη φορά. Και αναρωτιέσαι αν η ευτυχία σου θα έρθει μόνο αν γνωρίσεις κάποιον άλλο. Tραγικό. Και δεν κάνεις τίποτα για τον εαυτό σου. Πέρα απ' τη δουλειά και κάποιες εξόδους έχεις κλειστεί σ΄ένα σπίτι και λίγα σε κάνουν να χαρείς. Θέατρα, σινεμά και βιβλία. Και σκέφτεσαι, σκέφτεσαι, σκέφτεσαι. Και δεν έχεις διάθεση να κάνεις τίποτα για σένα. Και αναρωτιέσαι μήπως όντως είσαι ρηχός και δεν έχεις ενδιαφέροντα, πέρα απ' τις ατέρμονες, βασανιστικές εσωτερικές σου αναζητήσεις.Και μια μέρα λες βρε μήπως να ασχοληθώ με κάτι ομαδικό? Ένα άθλημα, ένα χόμπι? Πείτε καμιά ιδέα. Κάτι που να με βγάλει απ' το σπίτι και απ' αυτό το βύθισμα το εσωτερικό. Ευχαριστώ :)
3
 
 
 
 
σχόλια
Ναι τα χόμπυ βοηθούν στο να ξεφύγει το μυαλό. Και ειδικά η άσκηση βελτιώνει πολύ την ψυχολογία. Μπορείς να πας σε κάποιο άθλημα, κολυμβητήριο, χορό, εργαστήρι ζωγραφικής ή χειροτεχνίας, θεατρική ομάδα, ωδείο, ορειβατικό όμιλο, να κάνεις εθελοντισμό με ζώα...(να πω και εγώ τον πόνο μου...όταν μαζέψω χρήματα θα πάρω δίπλωμα αυτοκατάδυσης, είναι και αυτό μία ιδέα!)Μερικές ιδέες απλά, δεν έχω ιδέα δυστυχώς τι θα σε ενδιέφερε περισσότερο για να εστιάσω εκεί.Αν δεν έχεις χρήματα, να τσεκάρεις σίγουρα τι δραστηριότητες υπάρχουν στο πνευματικό κέντρο της πόλης σου. Καλή αρχή!
Νομίζω πρέπει να πειραματιστείς με τον εαυτό σου. Να δοκιμάσεις δραστηριότητες και να καταλήξεις σε αυτή που σου αρέσει περισσότερο!! Θέλει χρόνο δε είναι απλό... Αλλά πρέπει να το κάνεις... Δε νομίζω πως ο εγκλεισμός στο σπίτι θα σε βοηθήσει περαιτέρω.
Scroll to top icon