ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.2.2017 | 07:42

Πόσο πιο τραγικοί ;;;

Επειδή η εργασία μου είναι σε γειτονική πόλη πηγαινο-έρχομαι κάθε μέρα με το τρένο.Πολλές φορές δεν υπάρχουν άδειες θέσεις και πολλοί κάνουμε το ταξίδι όρθιοι.Έχω παρατηρήσει πολλούς που ''κρατάνε'' θέσεις για τους φίλους τους ή ακόμη και για τους φανταστικούς τους φίλους προκειμένου να απλώνονται και να είναι πιο άνετα.Εννοείτε δεν σηκώνονται για κάποιον μεγαλύτερο,αυτά μόνο σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας γίνονται.Την Παρασκευή που μας πέρασε έγινε κάτι που με εξόργισε ιδιαίτερα,φούντωσα!Ήταν ένας πιτσιρικάς,γύρω στα 20,που δεν αφήνε κανένας να καθίσει στη διπλανή θέση λέγοντας οτι περιμένει κάποιον.Ρωτάει ένας,ρωτάει άλλος,τα ίδια αυτός.Κάποια στιγμή του λέει μια κύρια γύρω στα 70 οτι θέλει να καθίσει,στραβομουτσουνιάζει αυτός ,της λέει πάλι τα δικά του,κάθεται αυτή εν τέλη (εννοείται χωρίς την άδεια του πιτσιρικά).Λίγα λεπτά αργότερα η κυρία αυτή βλέπει έναν γνωστό της ιερέα (70+) ο οποίος δεν έχει βρει κάποια θέση και τον φωνάζει για να του παραχωρήσει τη δική της.Ξαναστραβώνει ο πιτσιρικάς.Αφου περνάει κάνα 10λεπτο και εμφανίζεται ο γνωστός του ,γυρνάει και λέει στον ηλικιωμενο ιερέα να σηκωθεί (wtf?) για να καθίσει ο φίλος του!!!Σηκώνετσι ο άνθρωπος και αντι το άλλο το ζώον (θίγω τα ζώα τώρα) να πει ,μα όχι καθίστε,κατι τέτοιο ξέρω γω, χύνεται στη θέση .Έχω μείνει μ@λ@κ@ς !!!Την επόμενη φορά που θα μου πει κάποιος στο τρένο δεν κάθεσαι γιατι περιμένω κάποιον ,θα φαεί πολύ κράξιμο.Βρήκαμε μια θέση στον άνθρωπο εν τέλη (σηκώθηκε κοπέλα) ,αλλά λίγο σεβασμός δε βλάπτει ρε παιδιά,δε σηκώνεστε για κάποιον ηλικιωμένο αλλά μη το ξεφτυλιζεται κιόλας το θέμα.Ελπίζω να μη δω σχόλια τύπου ,ε και οι νέοι κουρασμένοι είναι γιατί θα ξέράσω απο τα αυτιά και εγω 30 είμαι και στις 5 το πρώι σηκώνομαι αλλά άμα δω κάποιο ηλικιωμένο άτομο θα τον σηκώσω τον απαυτό μου απο τη θέση.
9
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική κρατάει θέση για άλλον;από που έφερε την θέση;απ το σπίτι του;ή μήπως οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν εισιτήριο και δεν έχουν δικαίωμα να καθίσουν;Απορώ πως δεν τον πέταξαν έξω;Απορώ πως δεν μίλησε κανένας;Και Εγώ όταν πήγαινα στην σχολή χρησιμοποιούσα λεωφορείο αλλά δεν είχα δει ποτέ κάποιο παρόμοιο περιστατικό.Λυπάμαι,πραγματικά!!!
Κλασική περίπτωση βλάβης.Αυτή είναι η παιδεία μας και φαίνεται καθημερινά, σε πολλά και απλά πράγματα. Άσε που η ευγένεια δεν εκτιμάται πλέον και πολλοί την εκλαμβανουν ως αδυναμία. Τι να πω, μακάρι να προσπαθήσουμε να απομονοσουμε αυτά τα στοιχεία και να δίνουμε το καλό παράδειγμα.
Δε νομίζω οτι είναι σωστό κάποιοι να κρατάνε θέσεις για άλλους που θα ανέβουν σε επόμενες στάσεις, οι θέσεις δεν είναι ρεσερβέ, είναι για όποιον προλάβει να καθίσει πρώτος. Την επόμενη φορά απλά κάτσε κι αν σου πουν κάτι πες τους να παραπονεθούν στο ελεγκτή ή ζήτα τους να σου δείξουν την κράτηση που έχουν για τη θέση στο εισιτήριο.Θεωρώ απαράδεκτη την στάση του πιτσιρικά. Αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες θεωρώ οτι έπρεπε να είχαν μιλήσει οταν ο ηλικιωμένος αναγκάστηκε να σηκωθεί για να κάτσει ο άλλος πιτσιρικάς.
Αναρωτιέμαι ποιοί πάτησαν δεν ταυτίζομαι!! Εννοείται πρέπει να σηκωνόμαστε για ηλικιωμένους, εγγύους και μητέρες με μικρά παιδιά! Εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος (ανήκουμε οι ίδιοι σε μια από τις παραπάνω ομάδες ή έχουμε σπασμένο πόδι ξερωγώ). Λίγη ανθρωπιά κι ευαισθησία ρε παιδιά!
έχω μπει με την κοιλάρα,8 μηνών έγκυος,στο μετρό που δεν είχε σημείο να κρατηθείς και έχω φάει κάτι σπρωξιές απίστευτες.Μόνο ένας πιτσιρικάς άρχισε να φωνάζει για να καθίσω, δεν ήθελα να καθίσω αλλά να μη με σπρώχνουν.
Έχω σηκωθεί να κάτσει έγγυος και πετάγεται να κάτσει μια άλλη "κυρία" και της λέω ότι η θέση προοριζόταν για την έγγυο και μου λέει "καλά ντε, πως κάνεις έτσι;;" no hope...
Scroll to top icon