ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.2.2017 | 11:02

Τη βοήθεια του κοινού παρακαλώ!

Το λοιπόν, εδώ έχουμε μια αντιπαράθεση απόψεων μείζονος φιλοσοφικής σημασίας! Το θέμα είναι : Το piercing στη γλώσσα έχει επιπτώσεις (θετικές ή αρνητικές) στο α) φιλί και β) στο στοματικό σεξ ; Ισχύει και για τα δυο φύλα φυσικά καθότι είναι διαδεδομένο και σε άντρες και σε γυναίκες. Θα προτιμούσα να τοποθετηθούν μόνο όσοι/οσες έχουν σχετική εμπειρία. Και αν είναι εφικτό να μην επεκταθεί η συζήτηση σε θέματα αισθητικής, υγιεινής , μόδας ή υποκουλτούρας. Αναμένω τα φώτα σας!
13
 
 
 
 
σχόλια
@ καραβαν'[Αχ, δεν ξέρω αν θα ήθελα να ακούσω για την μέθοδο της γιαγιάς, αν είναι ιδιαιτέρως ανατριχιαστική. Πριν χρόνια είχα δει (σε doc) τον τρόπο ενός κυριούλη, απ'την υποσαχάρειο, για την αφαίρεση ενός ευμεγέθους σκώληκα, που παρασητούσε κάτω από το (host) δέρμα του ποδιού του ...και νομίζω ότι έπαθα λίγο tilt :-P, άσε που στα "σπλινάντερα" φτάνω μέχρι g. a. romero, με το ζόρι, κι εκεί περισσότερο λόγω ιδεολογικού υποβάθρου και μουσικής].Η τελετουργία ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κι ένα coding (λειτουργιών, σκέψεων, συμπεριφορών κ.λπ.), του οποίου η ακολουθία δύναται να είναι "ευλοκότερη" της uncoded πληροφορίας (και του χάους). Θα συμφωνούσα με την λέξη "αξία", φέρουσα την έννοια "χρησιμότητα", αλλά όχι -απαραίτητα- με την "αξία" ως "θετικότητα"-"ιδανικό".See you στα πέριξ, λοιπόν.
Βλαχάκιδεν είναι ιδιαίτερως ανατριχιαστική. Κάπως αηδιαστική μόνον. Την βάζω με spoiler alert από κάτω από το σύνολο του σχολίου ώστε αν θες να μην την διαβάσεις (δεν φτάνει επίπεδα Romero μην ανησυχείς)Συμφωνώ απολύτως ότι η τελετουργία (οποιαδήποτε τελετουργία) αποτελεί coding. Και σε καμμία περίπτωση δεν αποδίδω θετικό πρόσημο απαραιτήτως σε οποιαδήποτε τελετουργία με την έννοια της ιδανικότητας (κάποιες τελετουργίες είναι ιδανικές για μένα ενώ δεν είναι για κάποιον άλλον). Όπως αντίστοιχα η αξία τους είναι πιο σημαντική για κάποιον έναντι ενός άλλου. Αλλά σε γενικές γραμμές εξυπηρετεί κάποια ανάγκη (με την έννοια της πλήρωσης/χρησιμότητας) για μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου αφού τελετουργίες βρίσκουμε σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής. Eξαιρούνται φυσικά οι OCD καταστάσεις για ευνόητους λόγους...Θα χαρώ να σε δώ στα πέριξ!-------------------------------------------------- SPOILER ALERTΔασκάλεψαν την γιαγιά να καθεται με τον πωπό "ξεκάπωτο" (mon dieu!) πάνω από λεκάνη με ζεστό γάλα ώστε το σκουλήκι να μυρίσει την φρέσκια τροφή και να κατέλθει από μόνο του. Όπερ κι εγένετο κι η γιαγιά συνήλθε από τις διατροφικές και πεπτικές "ανωμαλίες"!
…Trigger warning θα έπρεπε να είναι αυτό κι ουχί spoiler alert, χαχαχα! Πάντως πρέπει να υπάρχει κάποιο credibility σ΄αυτήν την μέθοδο καθόσον στο αρχικό άρθρο που σου παρέθεσα αναφέρει στο εξής:"Other folk cures prescribed holding a glass of milk at the end of either orifice and waiting for the tapeworm to come out. Whether this actually holds any validity remains an issue of debate, as we have yet to prove that parasites have a preference for bovine lactose."(Καλά, τον Άπω Ανατολίτη κύριο, στα 4 ...δεν τον πρόσεξες; Τσκ, τσκ...αυτό είναι που λέμε συζήτηση του απόπατου)
Σωστό!!! (Τόσο fiction και τόσα trigger warnings άλλωστε. Aλλά τίποτις παιδ'μου τίποτς δεν με σταματά φαίνετ')Δεν ρώτησα αν ήταν bovine προέλευσης η λακτόζη στο οικογενειακό παράδειγμα! Φαντάζομαι ήταν. Είχα τόσο εντυπωσιαστεί από την αφήγηση. Ο κύριος ο Ασιάτης απολαμβάνει ένα...τελετουργικό!!! (Οι συζητήσεις του απόπατου έχουν κι αυτές την σοβαρότητά τους!)
...αν ήταν γυναίκα της ύπαιθρος, ίσως το κατσικίσιο γάλα να αποτελούσε ένα much more plausible scenario, though. (ναι, δεν είχα αντιληφθεί προς τι η αναφορά -συγκεκριμένα- στο bovine, λες και είναι το μόνο).
Τα piercings σε γλώσσα και γεννητικά όργανα γίνονται εξ αρχής (μιας και δεν είναι φανερά στο κοινό) για μεγιστοποίηση της απόλαυσης/ερεθισμού των ερωτικών περιπτύξεων.
Εγω δεν το εκανα γι'αυτο,απλα μου αρεσε,ωστοσο καποιοι το θεωρουσαν σεξυ..Εξομολουμενε/η δεν εχει επιπτωσεις πουθενα.Δλδ ειναι σαν να μη το εχεις.
@Καραβάν'αναφορικά με αυτό, που είχες γράψει εδώ:http://www.lifo.gr/lifoland/ampa/130069?comment=1805644#1805644θα ήθελα να προσθέσω και αυτά:(perpetuation + reinforcement)https://www.quora.com/Why-does-the-Indian-society-prefer-a-light-skin-complexion-over-a-dark-oneαλλά και:http://www.cell.com/ajhg/abstract/S0002-9297(13)00324-8http://www.thenewsminute.com/article/how-new-genetic-study-throwing-light-origins-indian-caste-system-38232
Βλαχάκιπρώτον να επισημάνω ότι εκτιμώ ΠΟΛΥ τον τρόπο με τον οποίο κινείσαι στην έρευνα πληροφοριών και την παράθεση και κριτική τους ανάλυση. Δεύτερον να σε ευχαριστήσω για τους συνδέσμους που δίνουν επιπλέον περιεχόμενο (και ιστορικό και εθνολογικό και κοινωνικο-ανθρωπολογικό) σε αυτό που συζητούσα στην ανάρτησή μου. Αναρωτιέται κανείς εύλογα τι ρόλο έπαιζε η πάστα από μόλυβδο που ήταν τόσο "μόδα" στην ελισαββετιανή Αγγλία όπου κάστες δεν υπήρχαν. Έχω μια θεωρία περί λευκότητας και ηλικίας (=εκπεφρασμένης ως "φρεσκαδούρας") αλλά είναι ολίγον ανατρεπτική. ;)Πάντως αν ενδιαφέρεσαι στείλε inbox.
έστειλα, αλλά στην περίπτωση που το ιπτάμενο ποντίκι δεν παραδώσει το μήνυμα λόγω τεχνικών δυσκολιών, θα με ενδιέφερε να ακούσω την ανατρεπτική θεωρία (ακόμη κι) εδώ (όποτε ευκαιρείς, φυσικά).
Δεν έχει φτάσει κάτι στο μέϊλ μου. :-/(Mήπως να ξανάστελνες? Ή αν προτιμάς άνοιξε το mail σου για λίγο να σου στείλω εγώ). Πάντως ιδού η ανατρεπτική θεωρία μου. Προσοχή αφορά στην Καυκάσια φυλή και στην απόχρωση της επιδερμίδας (σε άλλες φυλές είναι διαφορετική η πορεία ανά τα έτη και έχω λιγότερο εύρος παρατήρησης που θα μου έδινε περισσότερα βάσιμα στοιχεία). Έλεγα λοιπόν ότι η διαφάνεια της επιδερμίδας (που επιτρέπει στους χρωματικούς τόνους του αίματος να διαφανούν κάτω από το δέρμα) προσδίδει μια ευθραυστότητα που συχνά ταυτίζουμε με την ομορφιά και την ζωτικότητα (κατά το αίμα=ζωή/ζωτική δύναμη). Αυτό ισχύει και για άντρες και για γυναίκες και για ενδιάμεσες βαθμίδες. Αντίθετα η πορεία της ηλικίας προσδίδει μια πάχυνση της επιδερμίδας (περισσότεροι πόροι και μεγαλύτερη τραχύτητα) που παρεμποδίζουν την διαφάνεια και την αντανάκλαση του φωτός πάνω στις λείες επιφάνειες της νεότητας. Επιπλέον αφενός η βιολογική λειτουργία του ήπατος (που εκφράζεται σε τοπικές σκούρες ζώνες στο πρόσωπο) κι αφετέρου η φθορά της ηλιακής ακτινοβολίας (που δημιουργεί πανάδες και καφέ χρωματισμούς) συντελούν σε μια "σκουρότερη" προοδευτικά απόχρωση στο δέρμα. Ένα αντιληπτικώς γηρασμένο δέρμα είναι κυρίως ένα δέρμα με ανομοιόμορφο τόνο/χροιά. (παραθέτω έρευνες γι'αυτό παρακάτω)Επομένως είναι καλύτερα να ξεκινά κανείς με ένα όσο το δυνατόν πιο διάφανο και ανοιχτόχρωμο δέρμα γίνεται! (εξ ου κι είμαι προσωπικά πολύ κατά της αισθητικής σολάριουμ)Κι ενδεχομένως για τον ίδιο λόγο βρίσκω αισθητικά ελκυστικό το ανοιχτόχρωμο δέρμα και στους άντρες (της καυκάσιας φυλής πάντοτε -αν ανήκουν σε άλλη φυλή καθόλου δεν με χαλάει να είναι στις φυσικές κλίμακες απόχρωσης που απαντώνται στην συγκεκριμένη φυλή!). Δηλαδή το ζήτημα δεν είναι πάντοτε κοινωνικό/στάτους αλλά και αντίληψης ωραιότητας/φρεσκαδούρας/ευθραυστότητας (που την τελευταία την ταυτίζω με την ελκυστικότητα). Φυσικά οι περισσότεροι στο δυτικό ημισφαίριο προτιμούν το τεχνηέντως σκουρόχρωμο δέρμα για να κρύψουν ατέλειες (κυτταρίτιδα/ραγάδες/σπυριά/κηλίδες κλπ.) αλλά αυτό και μόνο δεν αποτελεί επιχείρημα που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου; :)Eίναι λοιπόν ένα πολυσύνθετο ζήτημα και σε κοινωνίες όπου ο τόνος του δέρματος αποτελεί κοινωνικό κριτήριο ακόμα περισσότερο!Links για περαιτέρω τεκμηρίωση.https://www.eurekalert.org/pub_releases/2006-10/msl-wst102406.phphttps://www.researchgate.net/profile/Frederic_Flament2/publication/51578068_Instrumental_and_clinical_studies_of_the_facial_skin_tone_and_pigmentation_of_Shanghaiese_women_Changes_induced_by_age_and_a_cosmetic_whitening_product/links/543fba5f0cf21227a11b2331/Instrumental-and-clinical-studies-of-the-facial-skin-tone-and-pigmentation-of-Shanghaiese-women-Changes-induced-by-age-and-a-cosmetic-whitening-product.pdfhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4756870/
Δεν με εκπλήσσει. Νομίζω ότι και να ενεργοποιήσω αυτό το μαραφέτι, δεν δουλεύει. (Έχουν προσπαθήσει να μου στείλουν στο παρελθόν, ανεπιτυχώς).Αυτό που έλεγα, κατ’ αρχάς, ήταν πως «ευχαριστώ και ανταποδίδω» και με αφορμή τον μόλυβδο αναφέρθηκα στα arsenic wafers, της εποχής:http://www.the-line-up.com/victorian-beauty/(Να προσθέσω κι αυτό το αηδιαστικό: http://www.atlasobscura.com/articles/the-horrifying-legacy-of-the-victorian-tapeworm-diet)και κατέληγα παραφράζοντας Barbara Kruger: We've constructed intricate rituals which allow us to burden our lives.Ως γνωστόν η έννοια και οι διάφορες θεωρίες που περιστοιχίζουν την "καυκάσια" φυλή είχε και προβληματικό ξεκίνημα και προβληματική συνέχεια, [ίσως επειδή τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στην πραγματικότητα (πλην των γηγενών του Καυκάσου lol)]. Από τους ανθρωπολόγους έχει πέσει σε δυσμένεια (αν δεν απατώμαι), αλλά εφόσον συνεχίζει να υφίσταται, με την λέξη Καυκάσιοι κάποιοι, πλέον, εννοούν τους "λευκούς" ή τους europid, όμως "Καυκάσιοι" θεωρούνταν/ται(;) μία μεγάλη γκάμα πληθυσμών, των οποίων το χρώμα του δέρματος και η τονικότητα διαφέρει εξαιρετικά, από το πολύ ανοιχτόχρωμο στο βαθύ, βαθύ καφέ: ...Βεδουϊνοι, Λάπωνες, Ινδοί, Ιρανοί, Τατζικιστιανοί κ.λπ.. (βλακώδης τίτλος, και εντάξει πολύ χονδρικό, αλλά το παραθέτω μόνο και μόνο για τις ...αποχρώσεις: https://f.ptcdn.info/504/031/000/1431952064-1431951990-o.jpg). Η εξήγηση περί «ευθραυστότητας» έχει ενδιαφέρον και σίγουρα κάποιοι πιθανότατα θα μπορούν να βασίσουν την αισθητική τους προτίμηση εκεί, νομίζω πως είναι -όμως- υποκειμενική, καθώς κάποιος άλλος μπορεί κάλλιστα να υποστηρίξει ότι η υπερβολική «ευθραυστότητα» μοιάζει π.χ. με καχεκτικότητα (π.χ εμένα, εκ πρώτης, δεν μπορώ να πω ότι μου τραβούν το μάτι οι ανοικτοί τόνοι λευκοί –ροζέ στο δέρμα, σε κανένα φύλο, όπως και το ανοιχτόχρωμο μαλλί- παθαίνω κάτι σαν «cross-race effect», λες να έχει να κάνει με το προσπίπτον vs ανακλώμενο φως;;; χαχα!). Επίσης όταν η «λεύκανση» είναι τεχνητή (π.χ makeup κλπ), μπορεί να προσδίδει σε έναν μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό «ανεκφραστικότητα». Πάντως θεωρώ πως είναι από εξαιρετικά δύσκολο -έως και ακατόρθωτο- να χωρίσουμε με ακρίβεια χειρουργική απ΄την μία μπάντα κάτι που λέγεται «εγγενές γούστο» και απ’ την άλλη μπάντα «εξωτερικές προσλαμβάνουσες-προπαγάνδα» αναφορικά με την αισθητική μας.Για το σολάριουμ, δεν το συζητώ: το τεχνητό καροτί, πέραν των health concerns καθαυτό, δεν είναι και το αισθητικά καλύτερο. Στην Ελλάδα, έχω την αίσθηση όμως, πως το «μαυρισμένο» look είναι κάτι που «επιβραβεύεται» μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι all the year round (γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποτιμητικές εκφράσεις περί γύφτων/μαύρων/γκαγκανιάσματος κ.λπ.)__________Υγ. «Και αν είναι εφικτό να μην επεκταθεί η συζήτηση σε θέματα αισθητικής, υγιεινής , μόδας ή υποκουλτούρας.» ...Συγνώμη εξομολογούμενη/ε!
Ευχαριστώ για την συνέχιαση της κουβέντας με νέα συναρπαστικά δεδομένα!(Η γιαγιά μου είχε "κολλήσει" tapeworm κι έχει μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μεθοδολογία -ολίγον αηδιαστική- να απαλλαγείς από αυτό!)Είναι σίγουρο ότι η τελετουργία της ομορφιάς δυσκολεύει την ζωή μας. Όμως εδώ έχω να προσθέσω το εξής καινοφανές. Η τελετουργία είναι κάτι που χρειάζεται στην ζωή μας και στις κοινωνίες όπου δεν υφίσταται στην καθημερινότητα με άλλους τρόπους (πχ. θρησκεία) οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να την εντάσσουν. Η θεωρία μου περί αυτού είναι διότι έχουμε όλοι ένα ψήγμα μαζοχισμού μέσα μας το οποίο τρέφεται με την τελετουργία. Η τελετουργία είναι αφενός ταξινόμηση στο χάος και αφ'ετέρου ανάγκη κάθαρσης μέσα από το χάσιμο του εαυτού (συνήθως αυτό πετυχαίνεται ιστορικώς είτε με ναρκωτικές ουσίες είτε μέσω πόνου είτε μέσω altered states που προκύπτουν από τελετουργίες όπως δλδ. μέσω της θρησκείας). Η τελετουργία της ομορφιάς ή μάλλον το τελετουργικό της επίτευξης της ομορφιάς επομένως οφείλει σαν μαζοχιστική ανάγκη να είναι επώδυνο ή δυσάρεστο ("μπρος στα κάλλη τι'ναι ο πόνος"). Η δυσαρέσκεια που προκαλεί αποτελεί μέρος της ικανοποίησης ότι θυσιάζουμε σε μια ανώτερη δύναμη (αφού αλλιώς δεν θυσιάζουμε σε ανώτερη δύναμη) κι έτσι βρίσκουμε την θέση μας (την υπό) μέσα στο σύμπαν και νιώθουμε ότι "όλα εν σοφία εποιήθησαν". :)Πιστεύω λοιπόν ότι η κάθε αποτρίχωση με κερί και το κάθε κομμωτικό ξεμάλλιασμα έχει κάποια κρυμμένη αξία από πίσω. Αλλιώς τόσες γενιές ανθρώπων θα τα είχαν καταργήσει. Ιδιαίτερα μιας και τα ανταποδοτικά αποτελέσματα δεν είναι τόοοοοοοσο πια τεράστια. Παρακάτω. Για την Καυκάσια το αναφέρω χάριν ευκολίας. Στο διάγραμμα πχ. εννοώ τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς ενώ διαχωρίζω τους σημητικούς (οι οποίοι παρεμπιπτόντως αντλούν στα δικά μου μάτια την γοητεία και "ευθραυστότητά" τους από τα μάτια τους τα λαγγεμένα κι υγρά κι όχι από τον τόνο του δέρματος που μπορεί να είναι όσο σκούρο θέλει). Τέλος όποτε θες συζήτηση εδώ είμαι.
Scroll to top icon