ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.2.2017 | 01:23

εγωϊσμός και τσουβάλιασμα

Έχω βαρεθεί ν διαβάζω μονίμως :μα όλες ίδιες;όλοι είναι ίδιοι και κάτι τέτοιες ισοπεδωτικές μπούρδες!Ήθελα να ήξερα όσα άτομα αρέσκονται στο τσουβάλιασμα,έχουν γνωρίσει όλο τον κόσμο που ζεί στον πλανήτη για να έχουν την συγκεκριμένη άποψη;ή γουστάρουν την κλάψα,τη γκρίνια και ξέρουν απλά πως έτσι θα τραβήξουν την προσοχή με σκοπό να προκαλέσουν τζέρτζελο;Αυτό που έχω καταλάβει από τη ζωή μου μέχρι τώρα είναι ότι όσα άτομα κάνουν τέτοιες γενικεύσεις είναι βαθιά εγωϊστικά πλάσματα που δεν αντέχουν την ευθύνη των επιλογών τους.Συμπέρασμα ή διαλέγουν-ελκύουν και ελκύονται από "βαρεμένα" άτομα για σχέσεις,καίγονται απο αυτά και μετά τους φταίνε όλοι και όλες λόγω των δικών τους κακών επιλογών,που όμως είναι αβάστακτο γι αυτούς να σηκώσουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης,συνεπώς η εύκολη λύση είναι να ρίξουν το φταίξιμο αλλού.Η άλλη περίπτωση είναι ότι εμπλέκονται συναισθηματικά και ερωτικά με άτομα που δεν τους ταιριάζουν και όταν κάποιος-α δεν τους κάνει λένε:δεν ήξερε τι ήθελε,επειδή δεν τους αρέσει η αντίθετη γνώμη του άλλου,δεν είναι δεκτικά άτομα στο διάλογο και θέλουν κάποιον που να λειτουργεί όπως η τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ(χειριστικά άτομα που δεν ξέρουν να αγαπούν πραγματικά,μόνο με όρους,τους δικούς τους όρους),άρα κολλάνε εκεί που δεν βγάζει πουθενά.Άμα δεν σου κάνει που πας ρε καραμήτρο;Βρές κάποια να σου κάνει που θα τις βγάλες όλες ίδιες,απλά δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις που σου δίνουν-παραδέξου το.Υ.Γ:και δεν είμαι 40αρα,για να πείς ότι θίγομαι,είμαι πολύ πιο νεότερη,απλά βαρέθηκα την κλάψα και την ισοπέδωση ορισμένων,έχουν καταντήσει γραφικοί.Υπάρχουν γυναίκες που λένε ναι και όχι,αλλά υπάρχουν άντρες που δεν τους αρέσει η απάντηση,όποια κι αν είναι αυτή,όπως υπάρχουν και άντρες που όσα λένε τα εννοούν,αλλά δεν αρέσει η απάντηση στις γυναίκες και τα 2 σενάρια τα έχω δεί πολλές φορές.
4
 
 
 
 
σχόλια
Πολύ ωραίο το κείμενο, θίγεις κάποια σημεία πολύ εύστοχα, αυτό μόνο για τις σαραντάρες δεν κατάλαβα και γιατί θα έπρεπε να θιγόμαστε. Εγώ προσωπικά δεν θίχτηκα κάπου.Η γενίκευση ήταν, είναι και, δυστυχώς, θα είναι, η εύκολη λύση για να δώσουμε, πρωτίστως, άφεση αμαρτιών στο τομαράκι μας και για να δικαιολογήσουμε τις όποιες ατυχείς επιλογές μας με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να αποφύγουμε την αυτοκριτική. Τώρα το πόσο σοφό ή λειτουργικό είναι αυτό, ο καθένας το ξέρει για τον εαυτό του ανάλογα με το βάθος που διαθέτει.Καλημέρα!
Η αυτοκριτική είναι δύσκολη.Δεν είναι πιο απλό να είναι στραβός ο γιαλός παρά να παραδεχτείς ότι στραβά αρμενίζεις και να αλλάξεις ρότα;Και κάπως έτσι παίρνει η μπάλα κόσμο και ντουνιά,ότι είναι όλοι/ες σκάρτοι/ες.
Συμφωνώ απολύτως ότι την αυτοκριτική δεν μπορεί (ή/και δε θέλει) να την κάνει ο καθένας γιατί εμπεριέχει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Βέβαια, το γεγονός ότι δεν κάνεις αυτοκριτική έχει σαν συνέπεια την έλλειψη αυτογνωσίας. Με την έλλειψη αυτογνωσίας δεν έχεις τη ικανότητα να αξιολογείς τους χαρακτήρες και τις συμπεριφορές των Άλλων. Επομένως... εδώ το καλό τσουβάλι λέμεεεε...Αλυσιδωτά πάει το πράγμα... ;)
Scroll to top icon