Ήταν ένα από τα πιο συζητημένα βίντεο της εβδομάδας και προκάλεσε πολλές συζητήσεις καθώς δημοσιεύτηκε σε πολλά μίντια διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα.
Η εκδίκηση της ποδηλάτισσας που παρενοχλείται από τον οδηγό βαν στο Λονδίνο έγινε viral και οι περισσότεροι έχουν ευχαριστηθεί με αυτό που συνέβη στον οδηγό...
Σήμερα όμως αποκαλύπτεται πως μάλλον το βίντεο δεν καταγράφει ένα πραγματικό περιστατικό και πως αυτό που βλέπουμε ίσως να μη συνέβη ποτέ- αν και θα μπορούσε.
Αν και το συμβάν δεν είναι κάτι σπάνιο, ο τρόπος που παρουσιάζεται είναι λίγο ύποπτος. Σύμφωνα με τον Guardian, πολλά πράγματα δεν πάνε καλά...
Το απόγευμα της Τετάρτης, η Sun μίλησε με κάποιον ονόματι Scott Deane που είπε πως πιστεύει ότι το βίντεο είναι στημένο. «Ήμουν στην άκρη του δρόμου κι έκανα διάλειμμα και είδα αυτό το πολύ ελκυστικό κορίτσι με το ποδήλατο να μιλά σε έναν ξανθό άντρα που της έδινε οδηγίες. Μετά εμφανίστηκαν τρεις άλλοι άντρες, ντυμένοι με πορτοκαλί ρούχα, και ο ξανθός έδινε και σε εκείνους οδηγίες. Έλεγε στο κορίτσι: "Πρέπει να οδηγείς πίσω από το φορτηγάκι επιθετικά"», είπε ο Deane.
Αλλά και πριν την εμφάνιση του συγκεκριμένου αυτόπτη μάρτυρα, πολλές ήταν οι επιμέρους λεπτομέρειες που έδειχναν πως κάτι δεν πάει καλά με το βίντεο. Αρχικά φαίνεται υπερβολικά βολικό το πώς ο μοτοσικλετιστής κατάφερε να βιντεοσκοπήσει απερίσπαστα ολόκληρο το συμβάν- αν και πολλοί φέρουν κάμερα στα κράνη τους, οπότε θα ήταν πιθανό. Κάποιοι επισήμαναν επίσης πως είναι λίγο δύσκολο να ξηλώσεις τόσο εύκολα έναν καθρέφτη αυτοκινήτου.
Το ίδιο το βίντεο πάλι θυμίζει πολύ τη λογική αντίστοιχων βίντεο σε ιστοσελίδες με φάρσες, που δημιουργούν επίτηδες εξωφρενικές καταστάσεις και μετά τις βιντεοσκοπούν για να γίνει viral.
Στην ιστοσελίδα Jungle Creations που πρωτοδημοσίευσε το βίντεο, αναφέρεται: «Δημιουργούμε και επιμελούμαστε το καλύτερο περιεχόμενο στο ίντερνετ για να ψυχαγωγούμε το κοινό μας που ξεπερνά τους 21 εκατομμύρια followers». Η Jungle Creations αρνείται πως δημιούργησε το βίντεο. Ο συνιδρυτής της, Paul Beiboer, είπε στην Evening Standard: «Δεν μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε την αυθεντικότητα του βίντεο αλλά δεν πιστεύουμε πως είναι ψεύτικο».
Ο Guardian επικοινώνησε μέσω μέιλ με την Jungle Creations, που διευκρίνισε: «Καθώς λαμβάνουμε καθημερινά χιλιάδες καταχωρίσεις και μόλις πρόσφατα δημιουργήσαμε σχετικό τμήμα, αυτό σημαίνει πως προς το παρόν δεν έχουμε της κατάλληλες πηγές για να κάνουμε εις βάθος ελέγχους σε κάθε κομμάτι και στο περιεχόμενό του, από τα οποία μας έχουν στείλει. Σε αυτή τη φάση ρυθμίζουμε σχετικά το σύστημα, ως εκεί μπορούμε να σας βοηθήσουμε».
Όταν ο Guardian ζήτησε να δει τη μη θολωμένη έκδοση του βίντεο για να διαπιστώσει την αυθεντικότητά του, ή να μιλήσει με το πρόσωπο που έστειλε το βίντεο, δεν έλαβε απάντηση.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε στη σελίδα Facebook και στο κανάλι Youtube της Viral Thread που ανήκει στη Jungle Creations, αλλά πλέον κατέβηκε.
Αν όσα είπε ο μάρτυρας είναι αλήθεια, αυτό θα μπορούσε να αποκαλυφθεί ως ένα μεγάλο viral κόλπο, εκτός αν κάποιος από τους πρωταγωνιστές στο βίντεο μιλήσει και αποκαλύψει την αυθεντικότητά του.
Την ίδια ώρα, η Jungle Creations δημοσιεύσει μια δήλωση στην ιστοσελίδα τους που παραδέχεται πως το βίντεο μπορεί να μην είναι αυθεντικό, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν είχε κάποια συμμετοχή στη λήψη του και πως θα το ερευνήσει.
σχόλια