Φλαμπουράρης: Δεν λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα, αλλά ότι δεν έχουμε επιπλέον

Φλαμπουράρης: Δεν λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα, αλλά ότι δεν έχουμε επιπλέον Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Τη βεβαιότητα, ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, εκφράζει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική των πραγμάτων», λέει και προσθέτει ότι «έχει έρθει η ώρα» να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και να διευθετηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.


Ταυτόχρονα, ο κ. Φλαμπουράρης επαναλαμβάνει ότι το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων θα είναι ίσο με αυτό των αντίμετρων και ξεκαθαρίζει: «Άρα, δεν λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα, αλλά ότι δεν έχουμε επιπλέον λιτότητα και αυτό είναι θετικό». Επίσης, τονίζει ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται, για τις συντάξεις αφορούν την περίοδο 2021-2025, ενώ για το αφορολόγητο αφορούν το 2019 και μετά.


Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση, εάν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «θα κλείσει τον κύκλο του» στο υπουργείο Οικονομικών αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Φλαμπουράρης αποσαφηνίζει ότι δεν διανοείται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. «Η απάντηση είναι σαφής. Ούτε διανοούμαι μια τέτοια επιλογή», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Απιστευτο,και ομως αληθινο.Μετα ολα οσα εχει πει το στομα του,ο κ.Φλαμπουραρης εξακολουθει να ομιλει δημοσια ! Ανεμποδιστος απο το πρωην πνευματικο του παιδι και νυν προισταμενο του κ.Αλεξη Τσιπρα.Η επιστημη εδω "σηκωνει ψηλα τα χερια". Τι να σου κανει κι αυτη η ερημη.....
Με τις συντάξεις αυτό που θα γίνει δεν είναι ούτε επιπλέον λιτότητα, ούτε ψέμα του Κόμματος, ούτε τη μειώνει το Κατρούγκαλο, ούτε τίποτα που να έχει σχέση η Αριστερά που μοιράζει συντάξεις. Η ΕΛΣΤΑΤ θα φταίει.