ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2017 | 12:26

Aπελπιστική κατάσταση

Λυπάμαι που το λέω, και πραγματικά, δε θέλω να κάνω κήρυγμα ή κάτι τέτοιο - το τελευταίο που θα μ'ενδιέφερε - η να πουλήσω εξυπνάδα. Ομως πραγματικά, είναι απελπιστική η κατάσταση με βάση αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Κοπέλες τελείως μα τελείως αποκομμένες απο τον ερωτισμό, απο το σώμα τους, απο την επιθυμία της καρδιάς τους και του εαυτου τους, κοιτάνε και ρωτάνε τριγύρω τι πρέπει να κάνουν και τι ψέματα να πουν ώστε να αρέσουν ή μαλλον να γίνουν ανεκτές - υποφερτές απο κάποιον κομπλεξικό κακομοίρη που θα τις βάλει στο ζύγι - στο κρεβάτι του Προκρούστη - να μετρήσει με πόσους άντρες έχουν πάει και ανάλογα να βγάλει το πόρισμα : φτηνιάρα τσούλα ή για-σπίτι-για-μάνα-των-παιδιών-μου.Και αγόρια τελείως καμένα - ψυχολογικά, ερωτικά, πνευματικά καμένα - πριν καλά-καλά βγουν απο το αυγό. Καμένοι εξαρχής. Μετράνε τη γυναίκα σα γκόμενα για φάσωμα, για παραμύθιασμα, για ξεπέταμα. Και ειναι 20 και 25 χρονων. Και λες τι σκατά? Τι σκατά ανθρωπος θα είναι αυτός 10 χρόνια από τώρα? Τι σκατά έχει πάει λάθος σε αυτο τον κόσμο?
11
 
 
 
 
σχόλια
Χρειάζεται να μάθουμε καλύτερα πώς να αγαπάμε,πώς να σεβόμαστε,πώς να επικοινωνούμε.Πρώτα τον/με τον εαυτό μας.Δεν έχουμε δώσει βάρος σ'αυτά σαν κοινωνία.Μάλλον τα θεωρούμε αυτονόητα,αλλά δεν είναι.Έχουμε τη δυνατότητα να τα αναπτύξουμε,αλλά δεν είναι αυτοφυή.Πρέπει να πέσει σπόρος και να καλλιεργηθούν.Η ένδεια μας σ'αυτά,η ανεπάρκεια μας καθρεφτίζεται παντού κι όχι μόνο στις ερωτικές μας σχέσεις.Δεν περιμένω σαν οργανωμένη πολιτεία να κάνουμε κάτι γι'αυτό.Ο καθένας όμως γύρω απ'τον πυρήνα του μπορεί κάτι να βελτιώσει.Έστω συζητώντας γι'αυτά,να τα αναδείξουμε σαν κοινή ανάγκη.
Οι σκληροπυρηνικοί ηθικολόγοι και οι ανήθικοι ταυτίζονται στην πραγματικότητα γιατί και στις δυο περιπτώσεις απουσιάζει η σωστή κρίση, η πραγματική ελευθερία και η διάκριση της ουσίας των πραγμάτων. Σαφώς αυτές οι νοοτροπίες στις οποίες και περιοριζόμαστε δηλώνουν ένα τέλμα, ένα τέλμα σκέψης και σχέσεων. Και στο δια ταύτα αυτές είναι οι διδαχές και "αρχές" που πολλοί παίρνουν προφανώς από τους γονείς τους είτε από φίλους που ακόμα παίζουν κόντρες και από τους οποίους δεν διαχωρίζονται ποτέ, έτσι χάνεται η ενηλικίωση και μένει η στερεοτυπική λογική όπου η γυναίκα ακόμα θεωρείται είτε "εύκολη" όχι όμως και ο άντρας είτε σοβαρή/για σπίτι και στις δυο περιπτώσεις όχι όπως της αναλογεί. Και μετά έρχονται οι εκπτώσεις που ο καθένας κάνει, δυστυχώς, για να αποφύγει την μοναξιά διαιωνίζοντας το τέλμα.
Όλα αυτά που περιγράφεις ξεκινάνε ξεκάθαρα απο την οικογένεια. Ο πρώην φίλος μου είχε φαγωθεί να μάθει με πόσους άντρες πήγα πριν απο αυτόν! Του ειπα προφανώς την αλήθεια και επειδή στην οικογένεια του πιστεύουν πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν το πολυ 2-3 ερωτικες σχέσεις, σε ολη τη διάρκεια της σχέσης μας νόμιζε οτι ειμαι καμία που το δίνει όπου βρει! Αυτή η σκέψη του έγινε μανία για 2 ολόκληρα χρονια! Με έλεγε εύκολη, δε με άφηνε να βγαίνω, να ντύνομαι οπως θέλω, λόγω των 5 αντρών που πήγα πριν απο αυτόν! Γνωρίζοντας την οικογένεια του, είδα πως έχουν μια οπισθοδρομική αντίληψη για τη γυναίκα. Τύπου να ντύνεται σεμνά, να υπακούει τον άντρα της ξαι έτσι κατάλαβα απο που ξεκίνησε το πρόβλημα.
Η κατάσταση είναι όντως απελπιστική, απλά για εκείνους που δεν το βλέπουν, οι άλλοι είναι οι απελπιστικοί. Και ξέρεις και κάτι ακόμη; δυσπιστώ και για εκείνους που ''απελπίζονται'' και δηλώνουν ''διαφορετικοί'' αναζητώντας το ''διαφορετικό'' γιατί είναι ακριβώς οι ίδιοι ψάχνοντας το ίδιο.
Πολύ σωστή παρατήρηση και στις δύο συνισταμένες της!Οι διαφορετικοί είναι όσοι θέλουν να το παίξουν πχιοτικοί γιατί αυτό είναι πιο κουλ και πιο "πνευματικά καταξιωμένο" άρα πιο αποδεκτό στο χρηματιστήριο της "εναλλακτικής αγοράς" άνευ κοιλιακών φέτες και βυζοτουμπάνων (εν τω μεταξύ τους συζητάς λίγο πιο πνευματικά κι είναι φελλοί με επίστρωση μαρμαρόσκονης...έχουν διαβάσει έναν Γιάλομ ξερω γω και νομίζουν έπιασαν το Νόμπελ απ'τ'@αρχίδια!)
Θα σου πω τι έχει πάει τόσο σκατά (παρεμπιπτόντως μπράβο για τα κοχόνες να γράψεις αυτήν την εξομολόγηση!).Είναι η γενιά που κατέστρεψαν οι γονείς τους με την υπερπροστασία τους και το sense of entitlement που τους πέρασαν (πριγκίπησσες & πασάδες) και την αδυναμία ουσιαστικής διαπαιδαγώγησης εις όφελος μιας τεχνοκρατικής ωφελιμιστικής πορείας ζωής (ότι φάμε κι ότι πιούμε) όπου ο εικονικός κόσμος θα έρθει να μπαλώσει τα χάσματα του πραγματικού. Οι οποίοι γονείς τους είναι η γενιά του Πολυτεχνείου που κατέστρεψε οριστικά την Ελλάδα με τις λαμογιές και τα βολέματα στο Δημόσιο οπότε πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;Eπειδή ακριβώς ανήκω σε ενδιάμεση γενιά (ούτε δω ούτε κει) το ζήτημα μου φαίνεται αποκρυσταλλωμένο με τεράστια διαφάνεια και απορώ πώς δεν γίνεται αντιληπτό από τους εμπλεκόμενους.Για να φτιάξουν τα πράγματα πρέπει να γίνει ολική καταστροφή πολύ φοβούμαι. Και πάλι αμφίβολο είναι αν θα φτιάξει αυτό που θα έρθει αν δεν προκριθούν τα νέα (ηλικιακά και ποιοτικά) μυαλά που σκέπτονται όντως διαφορετικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon