Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γιατρού που κατηγορείται για αποπλάνηση 12χρονης

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γιατρού που κατηγορείται για αποπλάνηση 12χρονης Facebook Twitter
1

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα το πρωί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή, τα στοιχεία του τεχνικού ορθοπεδικού που κατηγορείται, για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο 2015.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «πρόκειται για τον Κρασσά Μιχαήλ του Δημητρίου, κάτοικο Ηρακλείου που του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού, μιας 12χρονης, που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη. Σύμφωνα με την κατάθεση των γονέων του παιδιού ο ορθοπαιδικός, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, έβαλε το πέος του στο στόμα της.

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 274070 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

 

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από λίγο καιρό όταν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου παραπέμφθηκε για να δικαστεί ο φερόμενος ως δράστης με την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

 

H υπόθεση:

 

To 12χρονο κορίτσι έπρεπε να βάλει νάρθηκα λόγω θωρακικής σκολίωσης. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο καταγγελλόμενος, στον οποίο αποτάνθηκε για το θέμα η οικογένεια, τοποθέτησε στην ανήλικη δύο «κηδεμόνες» για την διόρθωση της σκολίωσης ενώ της συνέστησε να υποβληθεί και στη θεραπεία που αποκάλεσε ως «ρεύματα», ως την πλέον αποτελεσματική.

 

Για την εφαρμογή αυτής της θεραπείας της εξήγησε ότι έπρεπε να καθίσει σε μια ορισμένη στάση στην καρέκλα, να βγάλει την μπλούζα και τον στηθόδεσμο, να κατεβάσει λίγο το παντελόνι της και να καλύψει τα μάτια της με κάποιο ύφασμα καθώς και να βάλει στο στόμα της ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι για την ρύθμιση της αναπνοής.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, η μητέρα παρέμεινε στο γραφείο του κατηγορούμενου ενώ εκείνος και το κορίτσι πήγαν στο εξεταστήριο για την διαδικασία που της είχε περιγράψει σε προγενέστερο χρόνο.

Αφού γδύθηκε από τη μέση και πάνω, κάθισε στην καρέκλα κατά την στάση που της είχε υποδείξει ο ειδικός. Τότε της έδειξε ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι που ήταν τοποθετημένο στο τραπέζι απέναντι από την καρέκλα, το οποίο θα της έβαζε στο στόμα προκειμένου να παίρνει σωστές αναπνοές. Η ανήλικη έκλεισε τα μάτια της με το ύφασμα που της έδωσε ο κατηγορούμενος και αυτός έλαβε θέση μπροστά της.


Το κορίτσι καταγγέλλει ότι αντί για το φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, ο κατηγορούμενος έβαλε στο στόμα της το πέος του.

«Το ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε την προαναφερόμενη πράξη προκύπτει από τις καταθέσεις της ανήλικης τόσο κατά την προκαταρκτική εξέταση και την κύρια ανάκριση, στις οποίες αυτή περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που έγινε η δήθεν θεραπευτική αγωγή που εφάρμοσε ο κατηγορούμενος και υπογραμμίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το φουσκωμένο γάντι που της είχε επιδείξει ο κατηγορούμενος πριν να κλείσει τα μάτια της δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο που της έβαλε στο στόμα αφού όταν άνοιξε τα μάτια είδε ανέπαφο το γάντι εκεί που αρχικά ήταν τοποθετημένο και μάλιστα το δοκίμασε, βάζοντας το στόμα της, οπότε και διαπίστωσε την διαφορά» αναφέρεται στο βούλευμα.

Το κορίτσι αποκάλυψε όσα έγιναν αρχικώς στην αδελφή του και στην συνέχεια στην μητέρα του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει όσα άκουγε.

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά στις νοσοκομειακές πραγματογνωμοσύνες σχετικά με την νοητική αλλά και συναισθηματική κατάσταση του παιδιού. Επισημαίνεται δηλαδή ότι το κορίτσι έχει «άριστη επαφή, επικοινωνία και νοημοσύνη εντός των φυσιολογικών ορίων, σκέψη, αντίληψη, προσοχή και συγκέντρωση χωρίς δυσκολία, συναίσθημα ήπια αγχώδες με καταθλιπτικόμορφα στοιχεία που φαίνεται να σχετίζεται με την προκειμένη υπόθεση». Επίσης σε άλλο νοσοκομειακό έγγραφο επισημαίνεται ότι η ανήλικη «στην αναφορά του συμβάντος νιώθει ανασφάλεια, αμηχανία, θυμό, ανησυχία, δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα της».

Ακόμα υπάρχει αναφορά σε κατάθεση γνωστού ορθοπεδικού γιατρού, ο οποίος επισημαίνει ότι κατά την διαδικασία υποβολής ενός ασθενούς σε «ηλεκτροθεραπεία» (την οποία ο ίδιος δεν θεωρεί αποτελεσματική) δεν απαιτείται το κλείσιμο των ματιών, ούτε χρειάζεται αναπνευστική γυμναστική.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κάτι ίσως μου διαφεύγει ... αλλά γιατί δεν δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του όπως και στις τόσες άλλες προηγούμενες περιπτώσεις παιδεραστών των οποίων έχει δημοσιευτεί η φωτογραφία ?