ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.4.2017 | 01:06

Αυτή η βιτρίνα δεν είναι για σένα

Κοντά στην πλατεία συντάγματος εκεί που είναι τα ακριβά καταστήματα. Εγώ περπατούσα να πάω να πάρω το μετρό και είδα έναν σεκιούριτι να λέει σε ένα νεαρό «αυτή η βιτρίνα δεν είναι για σένα». Ο νεαρός του απάντησε πολύ σωστά και ευγενικά, «δεν έκανα τίποτα, απλά κοιτάω», και συνέχισε να κοιτάζει τη βιτρίνα με τα ρολόγια. Με ένα σινιάλο του φύλακα έφτασαν σε χρόνο μηδέν σεκιουριτάδες και ακινητοποίησαν το «δράστη», ήρθε και ένα αυτοκίνητο, τον βάλανε μέσα και έφυγαν. Από ότι κατάλαβα δεν είχε προηγηθεί κάτι, έτσι απλά ο φύλακας τον έκοψε ότι «δεν είναι πελάτης». Το όλο περιστατικό κράτησε το πολύ 2 λεπτά και αναρωτιέμαι πόσα συμβαίνουν κάθε ώρα και δεν τα βλέπει κανείς.
6
 
 
 
 
σχόλια
Εσυ που περπατούσες να πας να πάρεις το μετρό τελικά το έχασες το δρομολόγιό σου; Γιατί για να γίνουν αυτά που λες έπρεπε να ακινοτοποιηθείς να παρακολουθείς την φάση (από ποιά απόσταση άραγε) επί κανα δεκάλεπτο. Μου θυμίζει μια τρολοιστορία ημιγνωστής "δημοσιογράφου" σε γυναικείο πόρταλ που για να αφυπνίσει τις γυναίκες να μην μπαίνουν αδιακρίτως σε ταξί που δεν είναι πιστοποιημένο κάθισε κι έγραψε μια φανταστική ιστορία ότι δήθεν μπήκε κι ο ταξιτζής είχε στα πόδια του ένα κατσαβίδι και εκείνη άνοιξε την πόρτα στην Αθηνών-Λαμίας ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ και πήδηξε έξω στην άσφαλτο...and lived to tell the tale. Πολλές ταινίες βλέπουμε παιδιά. Κρίση κρίση αλλά έλεος.
Συμφωνώ με troufaki, μου φαίνεται υπερβολή όλο αυτό και βιάστηκες να βγάλεις συμπέρασμα στοχοποιώντας έναν επαγγελματικό κλάδο. 'Ετσι ξερά όπως το περιέγραψες το σκηνικό θυμίζει απαγωγή-δεν παίζει. Πιο πιθανό μου φαίνεται ο τύπος να ήταν γνωστός στην πιάτσα ως κλεφτρόνι ή να είχε θεωρηθεί επικίνδυνος επειδή κινούνταν ύποπτα ίσως και παραπάνω από μία φορές ή ακόμα και να ήταν κάποιο vip στο κατάστημα, οπότε έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτικοί κτλ.Το οτι τον έβαλαν σε αυτοκίνητο κι έφυγαν μπορεί να ήταν σε συνεννόηση με την ασφάλεια, γιατί μπορεί να ήταν σεσημεσμένος ή να είχε δοθεί η περιγραφή του για κάποιο αδίκημα κτλ. 'Οσα μπορείς να βρεις να κατηγορήσεις άλλα τόσα μπορείς να βρεις να δικαιολογήσεις μια κατάσταση όταν δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει ακριβώς. Γι'αυτό ηρεμήστε με το δράμα.
Διαβάζοντας το κείμενο σου θυμήθηκα μια συνέντευξη της Οπρα,της γνώστης αμερικανίδας παρουσιάστριας,που έλεγε πως ήταν στο παρίσι και μπήκε σε ένα ακριβό καταστημα να αγοράσει μια τσάντα.Η πωλήτρια δεν την αναγνώρισε και της είπε πως είναι πολύ ακριβά τα πράγματα που πουλουσαν οπότε καλύτερα να έφευγε από το μαγαζί.Φυσικά φέρθηκε έτσι γιατί είναι μαύρη.Είναι πολύ άσχημο το σκηνικό που περιγράφεις αλλά μάλλον δεν φταίει ο υπάλληλος.Φυσικά ο καθένας έχει τον τρόπο και τον χαρακτήρα του,οπότε πιθανόν αν μιλούσε διαφορετικά ο σεκιουριτας,πιο ήρεμα και ευγενικά,να είχε αποφευχθεί η κατάληξη.
Δεν ξέρεις τί μπορεί να είχε προηγηθεί. Αν είχε ξαναπεράσει ο νεαρός από κει και κόζαρε το μαγαζί... Ή αν κάτι άλλο στη συμπεριφορά του νεαρού οδήγησε τον σεκιουριτά σ' αυτή την αντίδραση. Εσύ είδες μόνο την κατάληξη.Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι που μόλις τους δοθεί λίγη εξουσία τους γυρίζει το μάτι.Απλά θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα πριν βγάλουμε συμπεράσματα..
Scroll to top icon