ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2017 | 12:53

Προβλημα προσωπικοτητας,...συμβουλες ;

Παιδιά θέλω τη γνωμη σας για ένα θέμα που με απασχολει εδω και καιρό....απο μικρή ήμουν πολυ ορθολογιστρια στη ζωή μου ,στην πορεία μετα τη γέννηση του αδερφού μου ακολουθούσα περισσότερο το συναίσθημα έπειτα μεσαία κατηγορία και το σωστό κ τις επιθυμίες μου δλδ και έπειτα ξανά παρασυρομουν απο αυτα που ένιωθα..πλεον όμως κι νιώθω μπερδεμένη και δεν βρισκω τον εαυτο μου θέλω πολυ να κατασταλλαξω κάπου αλλα έχω ανασφαλειες πως δεν θα ειναι σωστή η επιλογή χαρακτήρα που θα κανω...ειμαι 17 για την ιστορία....εσεις τι πιστεύετε πως είναι το καλύτερο να λειτουργεί κάποιος ,περισσότερο ρεαλιστικά περισσότερο να εκπληρώνει τα όνειρα του;επίσης ποιες αρχες πιστεύετε πρέπει να έχει για να ειναι αξιόλογο ατομο και να πετυχαίνει τους προσωπικούς του στόχους και,να μην την ψωνίζει,χωρίς να φοβαιται να ζήσει;
6
 
 
 
 
σχόλια
Τα είπε όλα σχεδόν η Lucky Lady. Ο χαρακτήρας χτίζεται και βελτιώνετα. Θέλει προσπάθεια, παρατήρηση, διάβασμα, σκέψη και προσπάθεια για ό,τι μας φαίνεται καλύτερο αυτή τη στιγμή. κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει και να τα προγραμματίσει όλα.
Είσαι απρόβλεπτος-η!!!!Νομιζα πως στη ζωή είναι πιο απλά τα πράγματα!!Οταν θέλεις κάτι και ξέρεις τι θέλεις!!Αυτο είναι πιο πολύπλοκο!!Ειναι πολυ γοητευτικό!!!Ειναι το κάτι άλλο!!!
Τι να σου πω...Εγώ στα 17 ήμουν πολύ παρορμητική. Τώρα πλέον κοντά στα 26, έχω γίνει ακόμα χειρότερα.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν επιλέγεις χαρακτήρα από μια σειρά χαρακτήρων που σου φέρνουν να διαλέξεις. Ο χαρακτήρας χτίζεται μόνος του καθαρά και μόνο από τις πράξεις, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέγεις καθημερινά τις πράξεις σου.Το συναίσθημα μας επηρεάζει όλους μα όλους, ρεαλιστές και μη, ο εγκέφαλος είναι τόσο περίπλοκος όσο ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί για τον εαυτό του. Η αντίληψη, επεξεργασία και διαχείριση του εκάστοτε συναισθήματος έχει να κάνει με το επίπεδο της συναισθηματικής νοημοσύνης του καθενός, τεράστιο κεφάλαιο αυτό το είδος νοημοσύνης, έχω κάνει και διπλωματική γι' αυτό το θέμα και ήταν και Αύγουστος και οι άλλοι έκαναν μπάνια, εκεί το έχασα το EQ μου, ικανότητα διαχείρισης θυμού 0.Αξιόλογο άτομο και επίτευξη ονείρων-στόχων είναι δύο έννοιες που δεν ταυτίζονται απαραίτητα. Φυσικά το να είναι κανείς αξιόλογος (αξιόπιστος, ειλικρινής, πεπαιδευμένος-όχι σώνει και ντε ακαδημαϊκά μορφωμένος-,υπεύθυνος και μπλα μπλα) τον υποστηρίζει ως έναν βαθμό πολύ θετικά. Όμως τα πράγματα είναι πολύ άγρια στην πραγματικότητα, και ο "αξιόλογος" δεν κερδίζει πάντα. Είναι πολύ σχετικό όλο αυτό. Για να πετύχει κανείς τους στόχους του (αναλόγως φυσικά και το τι στόχοι είναι ετούτοι), θέλει προσπάθεια ειλικρινή, πειθαρχία, τύχη ΚΑΙ συναίσθημα αλλά όχι ακραίο. Κάθετι που κάνουμε το θέλει το συναισθηματάκι του, δίνει την τελική τέλεια πινελιά. (Μίλησε η γκουρού της φιλοσοφίας, μην παραταχθείτε, δεν είναι απαραίτητο, προσκυνήστε μοναχά και ελάτε να σας κεράσω έναν φραπέ γλυκό με γάλα)
Scroll to top icon