Άνω κάτω τους έκανε σε ημερίδα η Κωνσταντοπούλου- Εξόργισε την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

Άνω κάτω τους έκανε σε ημερίδα η Κωνσταντοπούλου- Εξόργισε την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου Facebook Twitter
26
Άνω κάτω τους έκανε σε ημερίδα η Κωνσταντοπούλου- Εξόργισε την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας την οποία διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Γκάζι η κ. Κωνσταντοπούλου διέκοπτε συνεχώς τους ομιλητές και ζητούσε επίμονα το λόγο. Όταν τελικά πήρε το μικρόφωνο επιτέθηκε με σφοδρότητα  στις πολιτικές της ΕΕ κατηγορώντας την για «επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα και την καταστροφή της οικονομίας».

Οι φωνές της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την οργή της επιτρόπου η οποία σε έντονο ύφος και αφού σηκώθηκε από την θέση της απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου πως δεν θέτει ερωτήσεις και απλά φωνάζει ώστε να φανεί. Η κ. Κρέτσου σημείωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα και τόνισε: «αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι»

 

Νωρίτερα, η επικριτική θέση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για τον ρόλο της ΕΕ, όπως αυτή διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιφερειών, προκάλεσε την αντίδραση της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου. Η αναφορά της κ. Κρέτσου ότι στα 70 χρόνια η Ευρώπη πέτυχε ευημερία και ειρήνη, σχολιάστηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο. Ωστόσο ο σχολιασμός του αυτός προκάλεσε και την αντίδραση της Επιτρόπου.

Άνω κάτω τους έκανε σε ημερίδα η Κωνσταντοπούλου- Εξόργισε την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC

«Ως ΚΚΕ είμαστε υπερήφανοι για τα τεράστια επιτεύγματα των λαών των σοσιαλιστικών χωρών. Ο σοσιαλισμός κομμουνισμός αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «μόνο ως ειρωνεία μπορούν να θεωρηθούν τα 70 χρόνια ευημερίας».

«Είναι ειρωνεία γιατί ο διαμελισμός και οι πολεμικές επεμβάσεις στην Γιουγκοσλαβία είναι έργο και της ΕΕ, που αξιοποίησε τον εθνικισμό ως χρήσιμο εργαλείο για να αλλάξει τα σύνορα. Όπως αξιοποίησε τον εθνικισμό στις εξελίξεις στην Ουκρανία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ και επέμεινε ότι αποτελεί υποκρισία να παριστάνει η ΕΕ πως ανησυχεί και αγωνιά για το μεταναστευτικό όταν στρατιωτικοποιείται όλο και περισσότερο και όταν συμμετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, τη Συρία, στην Αφρική.

«Η ΕΕ αποτελεί τον θύτη των λαών και τον παράγοντα της αύξησης μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος. Από εκεί και πέρα αποτελεί μόνο υποκρισία η ανησυχία της για την κρίση του μεταναστευτικού. Αντίθετα θέλει εργατικά χέρια πολύ φτηνά και γι αυτό αξιοποιεί και τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αποτελούν ειρωνεία τα 70 χρόνια της ΕΕ ως χρόνια ευημερίας όταν ο οικονομικός πόλεμος ιδιαίτερα μετά το 1990, μετά τη συνθήκη Μάαστριχτ, και τις ανατροπές του σοσιαλισμού που δέχονται οι λαοί της ΕΕ και η εργατική τάξη, είναι διαχρονικός με αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων τους των κατακτήσεων στους τομείς υγείας, παιδείας πρόνοιας Κοινωνικής ασφάλισης», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Να μου λέτε ότι είμαι υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον κομμουνισμό, δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι δίκαιο. Δεν ζήσατε σε χώρα που είχε δύο ώρες τηλεόραση κάθε μέρα μόνο. Δεν ζήσατε εσείς σε μια χώρα όπου εγώ έμαθα, από Σχολή που είχαμε μηδέν βαθμούς», είπε ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ. «Δεν μπορώ να συμφωνήσω λοιπόν με τις απόψεις σας. Λυπάμαι. Δεν είμαι υποκρίτρια, σας σέβομαι αλλά θεωρώ ότι η ΕΕ είναι ένα μοναδικό εγχείρημα και για χώρες σαν την δική μου δεν υπάρχει και άλλη εναλλακτική. Εν πάση περιπτώσει το να μιλάμε για δουλεία, για σκλαβιά στην ΕΕ, θεωρώ πως είναι αναληθές. Απολύτως ψευδές. Σέβομαι όλες τις απόψεις σας αλλά όπως είπα και εγώ την αγαπώ την Ελλάδα αλλά δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλλουν», είπε η Κορίνα Κρέτσου.

Αμέσως μετά, ο βουλευτής του ΚΚΕ έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρθηκε προσωπικά στην Επίτροπο. «Δεν ξέρω πως μεταφράστηκε. Το υποκριτικά το είπα για την πολιτική της ΕΕ όσον αφορά στους μετανάστες. Που από τη μια μεριά συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και από την άλλη λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με το μεταναστευτικό. Εκεί τοποθέτησα την υποκρισία και όχι σε προσωπικό επίπεδο και για το πώς εκείνη αντιλαμβάνεται ορισμένα ζητήματα», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

«Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα της δέσμης των ενταξιακών κεφαλαίων που αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

Πολιτική / Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Oksijen
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

«Προσέξτε, λοιπόν, το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξει την πόρτα, αν θα μας ανοίξετε εσείς την πόρτα του Μαξίμου, αν θα βγούμε εμείς από το Μαξίμου για να μπείτε εσείς, διότι αυτό εννοείτε, είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας» ανέφερε ο πρωθυπουργος
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές - Δείτε LIVE

Πολιτική / Μητσοτάκης: Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φωτιές στην Ελλάδα

Φέτος είχαμε 9.101 φωτιές, σε σχέση με 7.163 που είχαμε πέρυσι που κάηκαν 1.754.000 στρέμματα, ενώ φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, είπε ο πρωθυπουργός - Άνω του 98% των φωτιών σβήστηκε όταν ήταν ακόμα μικρές, χάρη στα drones και στα έμφορτα αεροσκάφη
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για ΑΣΕΠ: Επιστρέφει στην άρνηση, παρά την «αλλαγή σελίδας»

Πολιτική / Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για ΑΣΕΠ: Επιστρέφει στην άρνηση, παρά την «αλλαγή σελίδας»

Θεωρεί πιο σημαντικό το να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο για να επικρίνει αργότερα την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις προσλήψεις, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

Διεθνή / Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

«Αν αρθεί η απομόνωση του αρχηγού της τρομοκρατίας, ας έρθει να μιλήσει στη συνεδρίαση της ομάδας Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίας (DEM) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», είπε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Απάνθρωπο βασανιστήριο να ζεις με δυο ώρες τηλεόραση την ημέρα, όταν σ΄άλλους δεν έχει φτάσει καν το ρεύμα στα χωριά τους.Σωστά τα λέει η Κρέτσου.Λολ.
Ναι γι αυτό πήραν οι Ρουμάνοι στο κατόπι τον Τσαουσέσκου μέσα στην Πλατεία της Επανάστασης, ήθελαν να βλέπουν περισσότερο Λόλεκ και Μπόλεκ. Λολ. Αφού έκλεισε όλα τα άλλα ραδιόφωνα και κανάλια, ο Τσαουσέσκου επίτρεψε μόνο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό να μεταδίδει για δύο ώρες την ημέρα. Φυσικά για κάθε δικτάτορα καλύτερη ενημέρωση σημαίνει λιγότερη ενημέρωση, αλλά εδώ ο λόγος ήταν διαφορετικός. Εντάσσονταν στις γενικότερες περικοπές που επέβαλε ο Τσαουσέσκου για να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος της Ρουμανίας.Ω, ναι. Αν υπήρξε ένα καθεστώς στην Ευρώπη που επέβαλε κυριολεκτικά εξοντωτική λιτότητα (η δικιά μας μοιάζει εκδρομή σε σπα μπροστά σε αυτά που υπέφεραν οι Ρουμάνοι επί Τσαουσέσκου) για να αποπληρώσει το εξωτερικό του χρέος, ήταν η σοσιαλιστική Ρουμανία.
Όχι ήταν επειδή θέλανε να βλέπουνε Dallas που ειχε ξεκινήσει να παίζεται επί εποχές Τσαουσέσκου. Όσο ο Τσαουσέσκου κοιτούσε να κάνει ανοίγματα στην δύση ήταν το χρυσό παιδι. Ο Τσαουσέσκου υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στα πρώτα χρόνια της εκλογής του (1965). Ο προκάτοχός του, Gheorghiu-Dej, είχε αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τη Σοβιετική Ένωση αντιδρώντας στη λεγόμενη αποσταλινοποίηση που εκπροσωπούσε η σοβιετική ηγεσία. Αυτή η υπάρχουσα σταδιακή απομάκρυνση μεταξύ των δυο χωρών υπήρξε πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Τσαουσέσκου να αποκοπεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τους Σοβιετικούς, παραμένοντας ωστόσο στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, αλλά ως μη ενεργό μέλος. Αυτή η «Ανεξαρτησία» της χώρας, όπως παρουσιάστηκε στην κοινή γνώμη, έγινε δεκτή από μεγάλο μέρος των Ρουμάνων με ενθουσιασμό ενώ ο Τσαουσέσκου προβλήθηκε ως μεγάλος πατριώτης. Ο αντισοβιετισμός άλλωστε δεν ήταν κάτι ξένο για τους Ρουμάνους. Η ένταξη της Μολδαβίας, την οποία ο προπολεμικός ρουμανικός Μεγαλοϊδεατισμός, θεωρούσε έδαφος του Ρουμανικού Βασιλείου, στην ΕΣΣΔ το 1940, είναι κάτι το οποίο συζητείται ακόμα από τους Ρουμάνους. Επιπλέον οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις που προκλήθηκαν από το ξήλωμα του παλαιού μοναρχοφασιστικού κρατικού μηχανισμού και από την κολεκτιβοποίηση, χρεωνόταν από κάποιους στη σοβιετική παρουσία, ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που θεωρούσαν πως μέσω των Σοβιετορουμανικών βιομηχανικών μονάδων (SovRom) που είχαν σχηματιστεί, οι Σοβιετικοί έβαζαν χέρι στον πλούτο της χώραςΗ σταδιακή απομάκρυνση από τη ΕΣΣΔ είναι το μόνο που κράτησε η νέα ηγεσία από την προηγούμενη, την ίδια ώρα που η εσωκομματική αντιπολίτευση τη χαρακτήριζε ως ντροπαλά σοσιαλδημοκρατική. Το μεγαλόπνοο πλάνο για την ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας, η δημιουργία υποδομών ηλεκτροδότησης μέσω πυρηνικής ενέργειας και υδροηλεκτρικών σταθμών στον Δούναβη, το νέο δίκτυο μεταφορών, η αναβάθμιση των υποδομών εξόρυξης πετρελαίου, η δημιουργία εμπορικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα κλπ εκσυγχρόνιζαν με γοργούς ρυθμούς τη χώρα και σύντομα η Ρουμανία έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη δύναμη στη εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού παγκοσμίως και δεύτερη στην παραγωγή πετρελαίου στην Ευρώπη (πίσω από την ΕΣΣΔ). Η ρουμανική ηγεσία, για την υλοποίηση όλων των παραπάνω όχι μόνο αρνήθηκε τη σοβιετική βοήθεια, αλλά αντίθετα στράφηκε, για δανεισμό, προς τη Δύση και σύντομα ο δανεισμός αυτός έγινε αβάσταχτος. Πριν όμως διαπιστωθεί πόσο είχε χρεωθεί η χώρα, ο Τσαουσέσκου είχε γίνει εξαιρετικά δημοφιλής για τους ηγέτες της Δύσης. Κάτι το γεγονός ότι καταδίκασε τη συμμετοχή των σοβιετικών στα γεγονότα της Τσεχοσλοβακίας το 1968, ενώ τις παραμονές είχε πραγματοποιήσει φιλική επίσκεψη στον Dubček, κάτι το ότι η Ρουμανία ήταν η πρώτη χώρα του Συμφώνου της Βαρσοβίας που εντάχθηκε στο Δ.Ν.Τ. και στη Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου, ο Τσαουσέσκου είχε γίνει ιδιαίτερα αξιαγάπητος. Τόσο αξιαγάπητος μάλιστα που τον επισκέφθηκε ο Αμερικάνος πρόεδρος Νίξον και του χάρισε μια φεγγαρόπετρα από τις αποστολές της NASA, ενώ συχνά παραλάμβανε τίτλους Τιμής και παράσημα κι από τις υπόλοιπες Μεγάλες Δυνάμεις δυτικά του Δούναβη π.χ. του Τάγματος του Ελέφαντα από τη Δανία, των Ιπποτών του Μεγαλόσταυρου της Μ. Βρετανίας κι αυτό της Λεγεώνας της Τιμής από τη Γαλλία. Μπορεί η Τιμή τιμή να μην έχει, τα δάνεια όμως είχαν και συνεχώς ανέβαιναν. Τότε συνειδητοποίησε πως στην προσπάθεια του να αποδεσμευτεί από την ΕΣΣΔ είχε δεθεί χειροπόδαρα στους Δυτικούς. Φοβούμενος την ολοκληρωτική εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές της, προέβη στην εφαρμογή επείγοντος προγράμματος εξόφλησης του εξωτερικού χρέους με έμφαση στις εξαγωγές, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα, όπου με ποσοστό Τσαουσέσκου (όπως θα έλεγαν κάποιοι) επικυρώθηκε η απαγόρευση μελλοντικού δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό.Η προώθηση του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής προς τις εξαγωγές και η απορρόφηση μεγάλων πόρων για την ανοικοδόμηση του Βουκουρεστίου, είχε ως αποτέλεσμα τη δεκαετία του ογδόντα να παρουσιαστούν ελλείψεις αγαθών από τα ράφια των καταστημάτων, ενώ οι διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου έκαναν την εμφάνισή τους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ηγεσία του Τσαουσέσκου άρχισε να χάνει τη δημοφιλία της στο εσωτερικό, ενώ με την ανακοίνωση της πλήρους αποπληρωμής του εξωτερικού χρέους και δεδομένης της απόφασης του δημοψηφίσματος, η Δύση δεν είχε τίποτα άλλο να κερδίσει από αυτόν. Παρ΄όλα αυτά, άνευ χρέους πλέον και βασισμένος στην πρόσφατη επανεκλογή του στην ηγεσία του Κόμματος, ο Τσαουσέσκου έβλεπε ένα λαμπρό μέλλον για την πατρίδα του χωρίς να νιώθει πως απειλείται, ακόμα κι όταν γύρω του ο σοσιαλισμός ανατρεπόταν από χώρα σε χώρα. Ίσως η πρόθεση του να μην παραδώσει αναίμακτα τα κλειδιά της εξουσίας, ή να στραφεί ο ίδιος σε καπιταλιστικές λύσεις μπροστά στη νεοδιαμορφωθείσα παγκόσμια κατάσταση, αλλά αντιθέτως να καλέσει Σύνοδο όλων των σοσιαλιστικών χωρών ώστε να προστατευθεί ο Σοσιαλισμός, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της δυτικής υπομονής. Ο καλός φίλος από την Ανατολή, μετατράπηκε εν μια νυκτί σε σκληρό δικτάτορα στον Δυτικό Τύπο. Τα γεγονότα της Τιμισοάρα, οι προβοκάτσιες και οι ψευδείς φήμες περί εκατόμβης νεκρών που έφταναν στο Βουκουρέστι μέσω των Διεθνών Μ.Μ.Ε. «νομιμοποίησαν» το πραξικόπημα που θα ακολουθούσε και κατόπιν μιας «δίκης» ολίγων λεπτών, για την οποία αργότερα θα μετάνιωναν ακόμα και άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτήν, το ζεύγος Τσαουσέσκου θα κατηγορηθεί ακόμα και για γενοκτονία (!) και θα εκτελεστεί αμέσως, από εκτελεστικό απόσπασμα που είχε ήδη σχηματιστεί πριν από τη «δίκη».Σαν τον Γκαντάφι ένα πράγμα.
Πολύ ωραία κόπι-πάστε ιστορική αναδρομή. Δεν καταλαβαίνω όμως ποια είναι η δικιά σου θέση. Καλώς αποστασιοποιήθηκε ο Τσαουσέσκου από την ΕΣΣΔ; Εάν ναι τότε γιατί ήταν όνειρο το ΚΚΕ να την προσεγγίσει η Ελλάδα; Εάν όχι, τότε γιατί τόση αγωνία να υπερασπιστούμε έναν αποστάτη;Η μήπως ήταν ένας «μαχητής της ανεξαρτησίας»; Διότι αν είναι έτσι, μόλις βρήκα τη λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Βάζουμε δελτίο στα τρόφιμα, καύσιμα, κλπ. και σε δέκα χρόνια έχουμε ξεχρεώσει.Φαντάσου τους τίτλους στο μελλοντικό μάθημα ιστορίας: Πως ο Vernedead και ο Citellus citellus ελευθέρωσαν την Ελλάδα από το ζυγό των κακών ξένων. Ψήσου.
Σε χαλάει το copy paste ; Σε ποιο σημείο του κειμένου λέει πως ήταν καλό πράγμα ή "αποστασιοποίηση"; Ή κακό; Πουθενά,αυτά τα λες εσύ. Ο χειρότερος σοσιαλισμός είναι ανώτερος από τον καλύτερο καπιταλισμό.
«Ο χειρότερος σοσιαλισμός είναι ανώτερος από τον καλύτερο καπιταλισμό.»Εντάξει, με τέτοιες μαξιμαλιστικές προτάσεις δε γίνεται σοβαρή κουβέντα. Αν είναι όμως έτσι έχω άλλη μία ιδιοφυή πρόταση: στέλνουμε τους μισούς Έλληνες στον σοσιαλιστικό παράδεισο της Βορείου Κορέας και οι υπόλοιποι κάνουμε την Ελλάδα όπως οι Ερυθροί Χμερ την Καμπότζη. Πόσο χειρότερα να γίνουν τα πράγματα;
Σου εξηγώ γιατί είσαι λάθος.Μου παραθέτεις ένα ουδέτερο κείμενο που δεν απαντά σε τίποτα από αυτά που έθεσα.Σε ρωτώ τι θέλεις να πεις με αυτό και πως το ερμηνεύεις.Αρνείσαι να σχολιάσεις.Εγκαταλείπω.Με κατηγορείς ότι δε σχολίασα ένα ερώτημα που ουδέποτε ετέθη.https://www.youtube.com/watch?v=5RmiReH4Ovs
Ανεβαίνει κατηγορία σταδιακά, ηδη συναγωνίζεται επάξια με την Λουκά.Κατα τ΄άλλα ειναι απο τις στιγμές που με κάνουν να ντρέπομαι ως κάτοικος αυτης της χώρας. Πόση παρακμή ακόμα ?
Δεν ξέρω τι έκανε η κυρία πρώην Πρόεδρος, αλλά ο κύριος του ΚΚΕ τα είπε ωραία. Με ορισμένες εξαιρέσεις μεγαλοστομίας φυσικά. Συμφωνώ όμως απόλυτα με το πνεύμα του λόγου του. Στις μέρες μας αν κάποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του ευρωπαϊστή, πρέπει να ασκεί κριτική στην ΕΕ. Γιατί μόνο ευρωπαϊκό όραμα δεν είναι έτσι όπως έχει εξελιχθεί...
Πάντως από το ΚΚΕ δεν περιμένουμε αντικειμενική άποψη για την ΕΕ. Την έβριζε πολύ πριν την κρίση και ασχέτως κρίσης. Δεν έβρισκε ποτέ τίποτα καλό, ακόμα και τότε που η Ελλάδα μόνο έπαιρνε από την Ένωση. Τώρα, πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεται κανείς και να παίρνει σοβαρά αυτούς που αποδοκίμαζαν την ΕΕ άκριτα, ακόμα και στα καλύτερά της, αλλά για τον Στάλιν έχουν μόνο δικαιολογίες να πουν, μόνο αυτοί ξέρουν. Αναζητούν στο μέλλον τα εκ των πραγμάτων παρωχημένα απολιθώματα της ιστορίας.
Αυτο ειναι το προβλημα...αγκιστρωνομαστε στις ιδεολογιες και δεν μπορουμε να αναγνωρισουμε το σωστο που θα πει καποιος απο οποιο πολιτικο χωρο και εαν προερχεται. Για αυτο ο συμβιβασμος, η συνεργασια, η συνθεση ειναι αγνωστες λεξεις στην Ελλαδα.
Το ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ για να τα πάρει(αλήθεια,ποιοι τα πήρανε; ) το πληρώνεις σήμερα.Οπότε ποιο το πρόβλημα με το να την κριτικάρεις από τότε;Μήπως θα έπρεπε να είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που από την μια ευλογούσε το Μάαστριχτ-σαν ΣΥΝ τότε-και ξαφνικά θυμήθηκε ότι η ΕΕ έχει κάτι στραβό για να τσιμπήσει καμιά ψήφο και να εγκλωβίσει τον κόσμο;
Αγαπητέ Vernedead, δεν ζω, δεν δουλεύω και δεν πληρώνω φόρους στην Ελλάδα. Έφυγα σε χώρα που λειτουργούν οι νόμοι και ησύχασα. Αναρωτιέμαι, πάντως, πώς όλοι οι αριστεροί και οι κομμουνιστές που έφυγαν κατά καιρούς για διάφορους λόγους, ειδικά όσο υπήρχε η ΕΕ, δεν πήγαν σε κομμουνιστικά καθεστώτα να "ησυχάσουν¨ αλλά σε κάτι βδελυρές Γερμανίες και Σουηδίες. Δεν είδα κανέναν να λέει "πάω στην Πολωνία του Γιαρουζέλσκι να ευχαριστηθώ τη ζωή μου". Ή, πάω στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο να βρω την υγεία μου"...