ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.4.2017 | 12:43

Σας παρακαλω πειτε την γνωμη σας.

Γεια σας. Σπουζαζω ψυχολογια και ειμαι στο 1ο ετος. Νιωθω λιγο μπερδεμενη και σκεφτομαι μηπως τελικα δεν επρεπε να επιλεξω αυτη τη σχολη. Περασα ολα τα μαθηματα στο 1ο εξαμηνο αλλα αυτο δεν εχει σημασια. Νομιζω πως δεν εχω αυτο το παθος και την αγαπη για την ψυχολογια οπως θα επρεπε να εχω. Απλα νομιζω οτι μπορει να μην γινω τοσο καλη ψυχολογος. Στις πανελληνιες εγραψα αρκετα καλα ωστε να περασω εκει αλλα μεχρι την τελευταια στιγμη δεν ηξερα τι να βαλω πρωτο..εκπαιδευτικης και κοινωνικης πολιτικης με κατευθυνση ειδικη αγωγη φιλολογια η ψυχολογια. Βεβαια τωρα σκεφτηκα και το φιλοσοφικο παιδαγωγικο. Κατεληξα στην ψυχολογια και για την επαγγελματικη αποκατασταση αλλα οταν παω να φανταστω τον εαυτο μου τοτε με σκεφτομαι κυριως σαν καθηγητρια η δασκαλα οπως ελεγα παλια. Επισης για να γινεις ψυχολογος νομιζω πως πρεπει να διαχειριζεσαι ταυτοχρονα ολες τις πληροφοριες για να κανεις διαγνωση και πως πρεπει συνεχως να διαβαζεις. Δεν ισχυει αυτο?και εγω θα ηθελα κατι λιγο πιο χαλαρο γιατι γενικα το ειχα με το διαβασμα στο σχολειο αλλα στον ελευθερο χρονο μου για παραδειγμα δεν διαβαζα βιβλια. Εσεις τι λετε??Να κανω 10%? Το εχω πει μονο στο αγορι μου αυτο δεν το συζητησα με κανεναν αλλον και ειμαι πραγματικα μπερδεμενη. Παντως αν τελικα συνεχισω ψυχολογια πιο πολυ θα με ενδιεφερε η παιδοψυχολογια νομιζω. Τι με συμβουλευετε?
1
 
 
 
 
σχόλια
Είναι λογικό να είσαι μπερδεμένη. Μόλις μπήκες στη σχολή. Ίσως στο μυαλό σου τα είχες όλα πιο ρομαντικά και απογοητεύτηκες. Διάλεξες μια σχολή κυρίως για την επαγγελματική αποκατάσταση.Επειδή λόγω ειδικότητας αλλά και προσωπικής ψυχοθεραπείας-εποπτείας έχω συναναστραφεί τόσο με ψυχολόγους όσο και με τις άλλες ειδικότητες που σε ενδιαφέρουν θα σου πω τα εξής:1ον Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι να γίνουν ψυχολόγοι (όπως και δάσκαλοι, καθηγητές κ.τ.λ.).2ον Γενικά στην Ελλάδα, όποιον από αυτούς τους τομείς και να επιλέξεις είναι δύσκολη η επαγγελματική αποκατάσταση (ειδικά τώρα με τις αλλαγές στην ειδική αγωγή, ο επαγγελματικός στίβος έχει γίνει ζούγκλα, πέφτουν ο ένας να φάει τον άλλον).3ον Αν σε ενδιαφέρει εκπαιδευτικός και δη ειδικός παιδαγωγός πρέπει όχι απλώς να διαβάζεις (αν θες να είσαι καλή στη δουλειά σου) αλλά να ξεσκιστείς στο διάβασμα.Είμαι 27 και δεν έχω σταματήσει διάβασμα, σπουδές, εξειδεύσεις.Για τις άλλες σχολές δεν ξέρω, αλλά στο Παιδαγωγικό, σε προπτυχιακό επίπεδο διδάσκεσαι και ψυχολογία μεταξύ των άλλων (παιδαγωγικά, συμβουλευτική, γενικές επιστήμες, ειδική αγωγή, μουσικοκινητικά κ.τ.λ.). Μετά, ως επαγγελματίας (είτε ιδιωτικά, είτε-χλωμό-δημόσια) κι ανάλογα με τις προτιμήσεις σου όλο και κάποια εκπαίδευση θα πρέπει να κάνεις (και πολύ πολύ διάβασμα). Έχω φίλους που ασχολούνται με τα μουσικοκινητικά, άλλους με την συμβουλευτική, άλλους με την ειδική αγωγή, άλλους με ειδίκευση στις φυσικές επιστήμες και πάει λέγοντας.Συμπέρασμα: Αν θες να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις το διάβασμα δεν το γλιτώνεις. Δες, λοιπόν, τι αρέσει σε σένα. Έχεις περιθώριο με το 10% να επιλέξεις ένα επάγγελμα που να σε εκφράζει.Καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις και συγνώμη για το σεντόνι.
Scroll to top icon