ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.4.2017 | 12:48

αντισυλληπτικά.

Είμαι μαζί με το σύντροφο μου πολλά χρόνια, όμως δεν θέλουμε ακομα να κάνουμε παιδιά. Προχθές πάνω στην πράξη τελείωσε και μετά κατάλαβε πως το προφυλακτικό είναι τρύπιο στο πλάι. Δεν φοβάμαι πως είμαι έγκυος γιατί ήμουν στις πρώτες μερες του κύκλου μου, όμως έχω αυτό το άγχος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το προφυλακτικό έχει σπάσει και άλλες φορές και αυτό με κάνει να μην είμαι καθόλου ασφαλής και να μην περνάω καλά γιατί έχω το μυαλό μου εκει πέρα όλη την ώρα όπως και ο ίδιος. Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω τα αντισυλληπτικά. Δεν ξέρω εαν ειναι καλή επιλογή ή οχι. Είμαι συνεπείς στην ζωή μου, οπότε το θέμα να τα παίρνω κάθε μερα συγκεκριμένη ώρα δεν το σκέφτομαι καν, όμως έχω ακούσει ιστορίες, όπως κάθε παιδί οταν μεγάλωνε και είμαι επιφυλακτική πάνω στο θέμα.Αυτά, εσείς τι συμβουλεύεται να πράξω;
10
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνω με το σχολιο απο πανω,σαν να το εγραψα εγω,ακομη και στην ηλικια επεσε μεσα!!! Παιρνω πολλα χρονια,κανω φυσικα τεστ παπ καθε χρονο. Αν καπνιζεις ή εχεις θρομβοφιλια,απαγορευεται. Υπαρχει ειδικη εξεταση για τη θρομβοφιλια,μπορεις να την κανεις. Τα νεα αντισυλληπτικα δεν εχουν σχεδον καθολου παρενεργειες. Ισως πρηστει το στηθος σου και εχει νευρα τις πρωτες μερες,αλλα περναει. Επισης,αν δε σου κανουν,μπορεις να αλλαξεις σκευασμα μεχρι να βρεις αυτο που σου ταιριαζει. Προκαλει μια ξηροτητα στην ευαισθητη περιοχη,αλλα οχι σε ολους και εξαρταται και απο το σκευασμα. Τα 4ης γενιας ειναι ελαφρυα. Κανουν περιπου 10 €. Ο γιατρος μου λεει οτι ειναι ασφαλη και χωρις να κανεις την διακοπη την 6μηνη για να ξεκουραστει ο οργανισμος,αρκει να κανεις εξετασεις καθε χρονο. Φυσικα δε προατατευει απο ΣΜΝ οποτε καλα ειναι να εξεταστειτε και εσυ και ο συντροφος σου.
Οι παρενέργειες είναι πολλές. Το θέμα είναι ποιες παρουσιάζονται στον καθένα.. μπορεί πονοκέφαλος, μπορεί πρήξιμο, μπορεί τίποτα.. πάντως, δε προκαλεί προβλήματα γονιμότητας, ούτε καρκίνο,ούτε είναι του διαβόλου. Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ως κύρια μέθοδος αντισύλληψης.. το σημαντικό είναι να συζητήσεις αυτο που σκέφετσαι με τον γιατρό σου. Θα σου πρότεινα επίσης να δεις και τα φύλλα οδηγιών για να έχεις μια ιδέα. Υπάρχουν και στο ίντερνετ. Ψάξε φύλλα οδηγιών για αντισυλληπτικα. Τα πιο γνωστα είναι yasminelle, labous, yasmin.
Γεια σου! :) Είμαι 30 ετών και χρησιμοποιώ αντισυλληπτικά περίπου από τα 17 μου. Ουδέποτε είχα πρόβλημα με κιλά ή ψυχολογικές διακυμάνσεις. Δε με έχουν επηρεάσει καθόλου (τουλάχιστον σε κάτι που να φαίνεται από τις εξετάσεις που κάνω). Απεναντίας όλες οι φίλες μου αγχώνονται για πιθανή εγκυμοσύνη κι εγώ είμαι κυρία. Δε το λες και λίγο αυτό το άγχος αν θα σου έρθει περίοδος και γιατί καθυστερεί. Αυτό με την παύση δεν ισχύει. Σταματάς μια εβδομάδα για να σου έρθει περίοδος και δε χρειάζεται να σταματάς ανά εξάμηνο. Αυτά ίσχυαν για τα παλαιότερα χάπια. Α! Εκεί όμως που με επηρεάζουν είναι στην υγρασία του κόλπου αν και δεν είμαι σίγουρη ότι ευθύνονται αυτά αλλά πιστεύω ότι είμαι νεούδι για να φταίει η ηλικία. Νομίζω πως όταν δεν παίρνω είμαι οκ. Γνώμη μου να τα πάρεις. Πολλές φοβούνται το αντισυλληπτικό αλλά δε φοβούνται πιθανή έκτρωση. Η χώρα μας έχει τεράστιο ποσοστό εκτρώσεων. Και κομματάκι άσχετο αλλά ρε παιδιά το πακέτο των προφυλακτικών στοιχίζει 8 ευρώ και έχει μέσα 12. Αν κάνεις σεξ 4 φορές την ημέρα ξεπαραδιάζεσαι. Θα έπρεπε να μας τα παρέχουν δωρεάν.
Πρώτον,εξηγήθηκα ότι δεν έχω πάρει ποτέ τέτοια χάπια.Είπα τι έχω ακούσει από γνωστές μου που έπαιρναν,τι μου είπε ακριβώς η γιατρός,και όσο για το εξάμηνο έτσι θυμάμαι να είχα ακούσει γι αυτό είπα "νομίζω".Τέλος,τη συμβούλεψα να ρωτήσει το γιατρό της.Εδώ δεν είναι ιατρικό φόρουμ,από τη στιγμή που κάνει μια ερώτηση και ζητάει γνώμες ο καθένας αν θέλει να γράψει, γράφει ό,τι γνωρίζει ή πιστεύει.
Τα αντισυλληπτικά παλαιότερης γενιάς θυμάμαι ότι παχαίναν τις γυναίκες που τα έπαιρναν.Επίσης έχω ακούσει από γνωστές μου ότι τους δημιουργούσαν ψυχολογικές μεταπτώσεις ή τους έριχναν τη λίμπιντο.Εγώ είχα ζητήσει από τη γυναικολόγο μου να μου γράψει αντισυλληπτικά από φόβο λόγω παρόμοιων περισταστικών με αυτά που περιγράφεις (2-3 φορές σε 5 χρόνια σχέσης είχε σπάσει το προφυλακτικό χωρίς να το καταλάβουμε-ευτυχώς χωρίς συνέπειες) αλλά ήταν ανένδοτη και θεωρούσε ότι μόνο αν είχα πολυκυστικές ωοθήκες θα έπρεπε να μου δώσει χάπια (σαν θεραπεία) και ότι δεν θα ήταν σωστό να έπαιρνα γιατί σκληραίνουν τα τοιχώματα της μήτρας και το αίμα που αποβάλλεται δεν είναι ακριβώς αίμα περιόδου αλλά αίμα "λόγω διακοπής"(των αντισυλληπτικών-επειδή μια βδομάδα δεν παίρνεις).Δηλαδή παρεμβαίνουν στον κύκλο κάτι που δεν είναι καλό.Εν τέλει μετά από μεγάλη πίεση δική μου μου έγραψε τα πιο ελαφριά που υπήρχαν,ωστόσο ξανασκέφτηκα αυτά που μου είπε,το έψαξα κ λίγο περισσότερο και αποφάσισα να μην τα πάρω και να προσέχουμε περισσότερο.Για τα σύγχρονα αντισυλληπτικά δεν γνωρίζω τι παρενέργειες έχουν ή αν έχουν βελτιωθεί πάντως γενικά είναι βαριές ορμόνες γι'αυτό ακόμα και να πάρεις μετά από ένα εξάμηνο νομίζω πρέπει να σταματάς για να επανέρχεται ο οργανισμός.Όπως και να χει ρώτα το γυναικολόγο σου.
Σταματά την παραπληροφορηση.εννοείται πως πρόκειται για χαπια και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές στη χρήση τους αλλά δεν είναι σωστο να τρομαζεις τις γυναίκες. Έπαιρνα αντισυλληπτικα σχεδόν 8 χρόνια υπό την καθοδήγηση γιατρού και δεν έκανα ποτέ διακοπη ανά 6 μηνο γιατί δεν χρειαζόταν. Τα σταματούσαν μόνο κάθε μήνα για να μου έρθει περίοδος εκ διακοπής και μετά τα συνέχιζα κανονικά. Παρενέργειες δεν είχα καμία γιατί αυτά τα χάπια προφανώς και ταίριαζαν στο σωμα μου.κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και για αυτό η γυναίκα συμβουλεύεται το γιατρο της.Μόλις αποφάσισα ότι θλέω παιδί, τα σταμάτησα και κατ ευθειαν ξεκίνησα τις προσπαθείες. Στον 1ο μηνα κιόλας έμεινα εγκυος με μόλις 2 επαφές και με λίγα λόγια δεν έχω δει "κανονική " δική μου περίοδο για πάρα πολλά χρόνια κι όμως όλα καλά είναι μέχρι τώρα αφού έχω τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.
Αρχικα μια γυναικα μπορει να μεινει εγκυος και τις μερες που εχει περιοδο, απλως οι πιθανοτητες ειναι λιγοτερες. Δευτερον τα προφυλακτικα σας γιατι εχουν σπασει τοσες φορες; Μηπως γινεται καποιο λαθος κατα την εφαρμογη; Η πρεπει να αγορασετε αλλα;. Οσο για τα αντισυλληπτικα πρεπει να ρωτησεις γυναικολογο πολλες φορες μπορει να δημιουργησουν προβληματα στον κυκλο σου η ορμονικα.
Δικη μου αποψη... Αφου ειχες τοσο λιγα ατυχηματα με το προφυλακτικο συνεχισε με αυτο. Θα εχεις το νου σου να τσεκαρεις μετα. Αν συμβει ξανα ατυχημα παιρνεις το χαπι της επομενης ημερας παντα σε συνεννοηση με το γιατρο σου...
Scroll to top icon