ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.4.2017 | 13:39

εκτιμήστε

Αυτό είναι ένα μήνυμα για όσους κλαίνε και παραπονιούνται για δράματα με σχέσεις και φιλίες. Δεν θα σας πω να μην κλαίγεστε ούτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα από εσάς. Άλλωστε πάντα θα υπάρχει κάποιος που αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα από εσάς. Δεν υποτιμώ λοιπόν το μέγεθος του προβλήματος. Θα σας ζητήσω όμως να πάρετε ένα λεπτό από τα 1440 λεπτά που έχει η μέρα σας και να εκτιμήσετε. Να εκτιμήσετε τα πράγματα που έχετε αντί να σκεφτείτε όσα δεν έχετε. Την επόμενη φορά που θα σας παρηγορούν οι φίλοι σας για κάποια ερωτική απογοήτευση κάτσετε και σκεφτείτε όχι ότι σας παράτησε ο γκόμενος ή η γκόμενα αλλά ότι έχετε έναν φίλο να μιλήσετε γι'αυτό. Γιατί σίγουρα υπάρχει κάποιος που σας ζηλεύει γι'αυτό. Εγώ σας ζηλεύω για αυτό. Εγώ που περνάω κάθε σαββατόβραδο κλεισμένος στο σπίτι και λέω ψέματα στους γονείς μου ότι περνάω τέλεια στην σχολή και έχω πολλούς φίλους. Εγώ δεν έχω ούτε γκόμενο να με παρατήσει, ούτε φίλους να με παρηγορούν. Δεν υπάρχουν στιγμές στην ζωή μου που νιώθω απίστευτα δυστυχισμένος, αλλά ούτε στιγμές που νιώθω ευτυχισμένος. Η δυστυχία και η ευτυχία σημαίνουν ζωή και εγώ δεν ζω. Άσχημο πράγμα η κοινωνική φοβία. Σε κατατρώει από μέσα και δεν έχεις τρόπο να εκφράσεις το απόλυτο κενό που είναι η ζωή σου, παρά μόνο απρόσωπα μέσα από μία οθόνη. Δεν ξέρω πως μπορεί να το βλέπετε, αλλά δεν ήταν αυτό ένα κείμενο για να κλαφτώ, και ζητώ συγγνώμη αν έτσι φάνηκε. Άλλωστε και εγώ εχω πράγματα που άλλοι δεν έχουν όπως την ευκαιρία να σπουδάσω και μια στέγη πάνω απο το κεφάλι μου. Αυτό που θελω να πω είναι ότι όσο απελπισμένοι και αν είστε, όσα και να σας λείπουν πάντα θα έχετε κάτι που άλλοι θα έκαναν τα πάντα για να έχουν. Και αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος να αισθανόμαστε χαρά έστω και για ένα λεπτό την μέρα.
11
 
 
 
 
σχόλια
Σταμάτα να δίνεις συμβουλές αφ'υψηλού, από τη στιγμή που δεν μπορείς ούτε τον εαυτό σου να βοηθήσεις. Πήγαινε σε ειδικό και άσε τις προστακτικές "Να εκτιμάτε και να κάνετε και να χέζετε". Αντλείς ηδονή μέσα από όλα αυτά. Σε ειδικό το συντομότερο για τον εαυτό σου και μόνο.
Δεν γνωριζα οτι μονο εγω εχω προβληματα που δεν εχω καταφερει να λυσω, να ''βοηθησω στον εαυτο μου''. επιπλεον δεν μπορεις να γνωριζεις ουτε εσυ ουτε ο καθε αγνωστος απο ενα κειμενο το τι προσπαθεια εχω η δεν εχω κανει για να ξεπερασω το προβλημα μου. Καλο θα ηταν να σταματησουμε να ξερναμε αρνητικοτητα σε σχολια και να κατακρινουμε αλλους για αφ,υψηλου συμπεριφορα (ειρωνια ε?) όταν δεν γνωριζουμε ουτε το ονομα τους. Ειμαστε ολοι σε θεση να δινουμε τις συμβουλες που ακολουθουμε και θεωρουμε οτι εχουν βοηθησει σε καποιο βαθμο την δικη μας ψυχολογια και δεν αξιζουν λιγοτερο οι συμβουλες καποιου που αντιμετωπιζει καποιο προβλημα. Το κατα ποσο προσπαθω να λυσω το προβλημα μου και με ποιον τροπο ειναι οχι μονο αγνωστο προς εσενα αλλα και ασχετο με το θεμα του κειμενου.
Και αν αυτο που σε ενοχλησε τοσο πολυ ηταν η προστακτικη κανε τις αντιστοιχες αλλαγες και διαβασε το αλλιως, μονο μην κολλας σε χαζα πραγματα γιατι ετσι δειχνεις (ειτε ισχυει ειτε οχι) οτι ψαχνεις απλως την ευκαιρια να κρινεις
Δεν ξερνάω αρνητικότητα. Απλώς λέω κάποια πράγματα χωρίς να τα κάνω να φαίνονται γλυκερά και εύπεπτα και, στην τελική, άχρηστα, για την περίπτωση. Δεν σε έκρινα, εσύ έδωσες τις συμβουλές σου κι εγώ σου είπα να κάνεις κάποια κίνηση. Μη βλέπεις παντού φαντάσματα.
και ξαναλεω το αν προσπαθω η οχι να το ξεπερασω δεν το γνωριζεις ουτε καθοριζει το αν μπορω να δωσω μια συμβουλη πανω σε καποιο αλλο θεμα. Το θεωρω χαζο να ακυρωνεις ατομα και να απαιτεις να σταματησουν να συμβουλευουν επειδη αντιμετωπιζουν οι ιδιοι καποιο προβλημα, οπως επισης θεωρω χαζο να καταληγεις σε βεβιασμενα συμπερασματα χωρις να γνωριζεις. πριν πεις λοιπον να κανω καποια κινηση καλο θα ηταν να ρωτησεις πρωτα αν εχω κανω η αν εχω αποφασισει να παρατησω την προσπαθεια. Τελος αφου κρινεις που κρινεις τον αλλον τουλαχιστον μην το αρνεισαι. ειναι προφανες το τι κανεις απο το σχολιο σου. Δεν θα ασχοληθω αλλο, σου ξαναλεω οτι πρεπει να γνωριζεις πριν μιλησεις ετσι για εναν ανθρωπο, και αυτο ηταν.
Παιδιά ηρεμία :P Νομίζω πως και οι δύο έχετε δίκιο και άδικο ταυτόχρονα.Ο κύριος Αλέκας δίνει πράγματι τη συμβουλή να επισκεφθείς ψυχολόγο και το λέει ξεκάθαρα.Από την άλλη η πρώτη του περίοδος ακούστηκε και σε εμένα κάπως υποτιμητική.Πιθανότατα έγινε παρεξήγηση :)
Οταν σε πηραμε ησουν 35 ημερων κουταβι. Εγινες κουκλος 18 κιλακια μεχρι στιγμης... Ποσες φορες σε ετρεξα στον κτηνιατρο τους λιγους αυτους μηνες που σε εχω δεν μπορω να υπολογισω. Τι εχεις μαυρακι μου; Γιατι ολο αρρωσταινεις; Κανω τα παντα για εσενα αλλα παντα κατι εχεις... Μια τα ματακια σου, μια το στομαχι, αλλη φορα τα αυτια... Με φθειρει να σε βλεπω αρρωστο. Σε αγαπω η μαμα σουΥ.Γ Οι κτηνιατροι μου εχουν παρει Τα σωβρακα
Scroll to top icon