ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.4.2017 | 00:00

ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΟΥ KAMA SUTRA

Στην σύγχρονη γλώσσα του Kama Sutra είναι συνώνυμο με το «εγχειρίδιο του έρωτα», όπως φανερώνει πλήθος εικονογραφημένων εκδόσεων που είναι αφιερωμένες σ’ αυτό. Ωστόσο, το Kama Sutra του Vātsyāyana (Αφορισμοί επί του Έρωτα) –σύμφωνα με τον πλήρη τίτλο– είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός οδηγός εξωτικών ερωτικών στάσεων. Πέρα από το να ορίζει τα τρία είδη αντρών (λαγός, ταύρος, άλογο) και γυναικών (ελάφι, φοράδα, ελέφαντας) σύμφωνα με τις διαστάσεις των γεννητικών τους οργάνων, είναι ένας πλήρης οδηγός για αρχάριους στην αγάπη, στο φλερτ και στο γάμο.Το Kama Sutra θεωρεί σημαντικό να αναπτύξουν οι γυναίκες ευχέρεια στην κρυπτογραφία. Το νούμερο 41 στη λίστα των βασικών τεχνών αφορά τη δεξιότητα στην επίλυση γρίφων και τη χρήση του καλυμμένου προφορικού λόγου. Ακολουθεί η Mlecchita Vikalpa: «η τέχνη κατανόησης κρυπτογραμμάτων και η γραφή με ιδιόμορφο τρόπο».Το βιβλίο περιέχει μερικά πρακτικά παραδείγματα γλωσσικών τεχνασμάτων, όπως την αλλαγή της αρχής με το τέλος μιας λέξης ή την πρόσθεση γραμμάτων ανάμεσα στις συλλαβές. Αναφέρει, για παράδειγμα, «να παραταχθούν ακανόνιστα οι λέξεις ενός στίχου, χωρίζοντας τα φωνήεντα από τα σύμφωνα ή παραλείποντάς τα εντελώς».Το 1.000μ.Χ., ο Yasodhara σχολίασε το Kama Sutra στο έργο του Jayamangala, δίνοντας νέες ερμηνείες στη χρήση του. Στο έργο του, Κωδικοθραύστες, ο David Kahn περιγράφει το τέχνασμα κωδικοποίησης kautiliyam, όπου τα γράμματα αντικαθίστανται με φωνήεντα σύμφωνα με κάποιες φωνητικές σχέσεις.Μία ακόμη από τις μεθόδους που καταγράφεται είναι η Muladeviya: κάποια γράμματα του αλφάβητου αλλάζουν, ενώ άλλα παραμένουν.________________________________akhgh.ctñnrlykgnt.pn.ms.s-«Εάν η σύζυγος χωρισθεί από τον άντρα της και βρεθεί σε δυσχερή θέση, μπορεί άνετα να επιβιώσει, ακόμη και σε μια ξένη χώρα, εκμεταλλευόμενη τις γνώσεις της σ’ αυτές τις τέχνες», λέει ο Vātsyāyana. «Ο άντρας που είναι έμπειρος σ’ αυτές τις τέχνες, είναι ευφραδής και ευγενικός».Μολονότι κάποιες από τις προτάσεις του Kama Sutra ηχούν παράξενα στον σύγχρονο άνθρωπο, η συμβολή για κρυφή γραφή δεν είναι ποτέ παρωχημένη. Όπως μπορούν να μας διαβεβαιώσουν οι εραστές στο διάβα των αιώνων –από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα έως τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα– δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από το να αποκαλύπτονται στον κόσμο τα ρομαντικά λόγια των ερωτευμένων• δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να διαρρέουν έξω από την κρεβατοκάμαρα οι ερωτικοί κώδικες του ζεύγους.
2
 
 
 
 
σχόλια
Επιφοίτηση: Το κάμα σούτρα δε γράφτηκε από ψαγμένους γκουρού του έρωτα (μιας και αυτοί ήταν απασχολημένοι με την πράξη και το ευζήν) αλλά από στερημένους αργόσχολους παρθένους ετών 40 με παρδαλή φαντασία.Μώλντερ μην αρπάζεσαι, δεν πάει σε σένα.
Scroll to top icon