ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.4.2017 | 23:32

Μύνημα Αγάπης

Θέλω να εξομολογηθω κάτι. Είμαι μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και φοιτητής στην Κομοτηνή. Εχω πλέον σχέση με μία κοπέλα φοιτητρια εδώ στην Κομοτηνή. Λοιπόν τώρα έβλεπα με την κοπέλα μου την σειρά "Μη μου λες αντίο" στο youtube.Η ιστορία μας(η δική μου και της κοπέλας μου) μοιάζει πολύ με τον έρωτα του Μουράτ και της Χριστίνας. Μετά είδαμε και λίγο από "Τα σύνορα της Αγάπης" του έρωτα του ενός Ελληνα νεαρού του Νίκου με μία Τουρκαλα κοπέλα από την Τουρκία.Πόσο όμορφες σειρές και οι δύο!Δυστυχώς η κοπέλα μου πριν έρθει φοιτήτρια είχε μια σχέση με ένα παιδί χριστιανό τον οποίο αγαπούσε και είχε υποσχεθεί ότι θα σκέφτεται μόνο αυτόν.Τελικά όμως ερωτευτηκαμε και χώρισε με τον πρώην της ο οποίος το πήρε πολύ βαριά. Πλέον όμως είμαστε ευτυχισμένοι παρά τις φωνές των οικογενειών.Γραφω αυτα για δυο λογους:1)να στειλω μυνηνα κατα του ρατσισμου και οτι ο Θεος μας αγαπα ολους ασχετως φυλης,φυλου,ταυτοτητας,ιδιαιτεροτητας.Ο ερωτας δεν εχει ορια και κανονες.Το να πολεμας τον ερωτα με κινητρο τον ρατσιαμο ειναι η μεγαλυτερη αναρτια!2)Θέλω να γίνω χριστιανός.Οχι γιατι μου το ζήτησε η κοπέλα μου αυτή δεν έχει πρόβλημα με αγαπά όπως είμαι.Είναι μια προσωπική μου απόφαση. Ξέρει κανείς ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθησω για να βαφτιστω ορθόδοξος;
5
 
 
 
 
σχόλια
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι θέλεις να γίνεις χριστιανός, πολύ περισσότερο ότι θέλεις να γίνεις ορθόδοξος, ενώ δείχνεις να μην γνωρίζεις τις δογματικές διδαχές (π.χ. Πηδάλιο). Θα σου πρότεινα να το σκεφτείς και να μελετήσεις αρκετά πριν κάνεις κάτι, ειδικά αν η προσωπική απόφαση έχει να κάνει με την κοπέλα, έστω και χωρίς να σου ζήτησε εκείνη κάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας έχουν οριστεί κάποια δικαιώματα. Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί. Σίγουρα δεν αξίζει να τα θυσιάσεις, αν η απόφαση για αλλαγή θρησκεύματος δεν είναι απολύτως συνειδητή και αποκλειστικά λόγω πίστης.
Αχ μωρέ με συγκίνησες και μου εφερες πολλές μνήμες απο τα φοιτητικά μου χρόνια στη Κομοτηνή!! Θα ήθελα να σου πω οτι γνωρίζω ένα ζευγάρι, ακριβώς όπως εσείς,(εκείνος μουσουλμάνος -εκείνη χριστιανή) το οποιο είναι μαζί 5 χρόνια. Πλεον συζούν δεν έχει αλλαξοπιστήσει κανένας απο τους δυο και είναι ευτυχισμένοι. Υποθέτω πως αφού είστε φοιτητές είστε και αρκετα νεοι οποτε θα σε συμβουλευα να μη πάρει κανείς σας βιαστηκες αποφάσεις αλλά να χαρειται αυτό που έχετε και να του δώσετε χρόνο... Μην με παρεξηγεις δεν αμφισβητω την αγάπη σας ουτε κρίνω τα θέλω σου απλα μαθαίνεις πολλά στη πορεία μιας σχέσης που δεν σχετίζονται μονο με τη θρησκεία και θέλουν και εκείνα αναζήτηση για να κρατήσουν δυνατή τη σχέση. Να είστε παντα καλά και ευτυχισμενοι!!
Θα πας σε εκκλησία και θα ρωτήσεις. Νομίζω πρέπει να περάσεις ένα διάστημα που θα παρακολουθείς κάποιες λειτουργίες και μετά σε βαφτίζουν. Δεν είμαι και σίγουρος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon