ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.5.2017 | 13:15

Οικογενειακά μπερδέματα

Καλησπέρα , θα ήθελα τη γνώμη σας ... εγώ και ο σύζυγος μου αποφασίσαμε να στείλουμε το παιδί μας σε ιδιωτικό σχολείο , όπως καταλαβαίνετε θα δίνουμε ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα . Από την άλλη πάντα είχα πρόβλημα με τη πεθερά μου ανακατεύεται συνεχώς πετάει χολες ... έχουν χάσει βλέπετε τη βολή τους( το πορτοφόλι του άντρα μου ) αφού έχουμε πλέον οικογένεια ! Το πρόβλημα μου είναι ότι ο άντρας μου δίνει στο μικρότερο αδελφό του που σπουδάζει κάποια χρήματα κάθε μήνα ! (Υπάρχουν και γονείς αλλά και αλλά αδέλφια που δεν έχουν ακόμα οικογένεια και μπορούν να βοηθήσουν το αδελφό τους όχι μόνο να δίνει ο δικός μου ) ο άντρας μου το τελευταίο καιρό μου λέει πρέπει να μαζευτούμε να ελαττώσεις τα πολλά από το σούπερ μάρκετ κλ... γιατί δεν κόβει από τον αδελφό του ; και θέλει να στερήσει από μας ;;; δεν έχουν λίγο τσιπα δεν σκέφτονται τα πεθερικά μου ότι έχουμε οικογένεια ;;;( και δεν είναι ότι δεν έχουν λεφτά ) τσακώθηκα ενώ λίγης με τον άντρα μου γιατί του πέταξα και εγώ χολή για τον αδελφό του ....
8
 
 
 
 
σχόλια
Ο αδελφός του άντρα σου, είναι αδελφός του άντρα σου και δε σε παίρνει να ανακατευείς. Λάθος σου. Αν ο άντρας σου δε θέλει να κόψει απ΄τον αδερφό και εσύ δε θες να κόψετε απ΄το σούπερ μάρκετ (πράγμα απόλυτα λογικό), βρες τρόπο να αυξήσετε το οικογενειακό σας εισόδημα. Υπάρχει πάντα η επιλογή να μη στείλετε το παιδί στο ιδιωτικό. Μπορεί οι γονείς του να τον εκμεταλλεύονται αλλά αυτό θα το κανονίσει ο ίδιος. Εσύ είτε θα βρεις τρόπο για περισσότερα χρήματα (και θα σιγουρευτείς ότι θα πηγαίνουν αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες), είτε πολύ διακριτικά (και μία μόνο φορά) θα του πεις να συζητήσει με τον μικρό του αδελφό να βρει δουλειά για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να μάθει χα χειρίζεται τα χρήματά του, να είναι περήφανος που τα καταφέρνει μπλα μπλα μπλα. Δε θα του ξαναπεις να κόψει απ΄τον μικρό, ο ίδιος πρέπει να το καταλάβει αυτό και όσο επιμένεις, τόσο θα εναντιώνεται και εκείνος.
Συμφωνώ σε όλα πλην του "ο ίδιος πρέπει να το καταλάβει αυτό".Σέβομαι και θαυμάζω τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τα αδέρφια τους, κι ακόμα περισσότερο όταν έχουν τη δική τους οικογένεια.Το ζήτημα της οικονομικής υποστήριξης ενός αδερφού πρέπει να είναι απόλυτο άβατο για την/τον σύζυγο. Πόσο μάλλον όταν διαθέτουν και παραγωγική χολή.
Δε θεωρώ ότι είναι άβατο εφόσον ο σύζυγος θέλει να κόψουν απ΄το σπίτι τους για να δώσουν στο μικρό - τον οποίον μικρό θα μπορούσαν να βοηθούν άλλα μέλη της οικογένειας, έχουν όμως βολευτεί στην καλοσύνη και τις τσέπες του ενός. Δε θεωρώ σωστό να στερήσεις απ΄το δικό σου σπίτι πράγματα επειδή οι γονείς σου έχουν βολευτεί οικονομικά στις πλάτες σου.
Αντι να κάνετε εσείς λίγο οικονομία, για να εξοικονομήσετε τα χρήματα του ιδιωτικού, που ακούγεται λογικό, πιέζεις τον άντρα σου να κόψει από αυτά που δίνει (και μπράβο του) στον αδερφό του για να σπουδάσει, επειδή δεν βοηθάνε τα άλλα αδέρφια ή οι γονείς του. Θέλεις, δηλαδή, να καταπιέσεις αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους της οικογένειάς του και, υποψιάζομαι, ένα από αυτά που αγάπησες σε αυτόν.
Εχεις δικιο.Δεν ειναι υποχρεωση δικη σας για τα εξοδα του αδερφού του,ειδικά απο τη στιγμή που είναι καλά οι γονείς του,αλλα ουτε και να εμπλεκονται στα οικονομικα σας οι αλλοι.Συζητησε το με τον αντρα σου και βρειτε κοινη λυση.
Δεν χρειαζόταν η χολή για τον αδερφό του, ούτε να σκέφτεσαι άσχημα για τα πεθερικά σου. Το θέμα είναι τι αποφασίζει ο άντρας σου και τι περιθώρια αφήνει. Ας του έλεγες απλά και ήρεμα ότι αν θα έκοβες τα έξοδα, θα ήταν μόνο για το μέλλον του παιδιού σου και όχι για τους συγγενείς του.Δεν λες αν δουλεύεις ή όχι. Αν δεν δουλεύεις, θα σου πρότεινα να ψαχτείς για δουλειά, όσο πιο άμεσα γίνεται.
Scroll to top icon