ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.5.2017 | 02:47

Σχέση από απόσταση

Αν ξέραμε ένα πράγμα εξ' αρχής είναι ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε ποτέ μαζί χωρίς ένας από τους δύο να χάσει τη δουλειά των ονείρων του. Να γίνω εγώ κτηνοτρόφος στο χωριό μαζί του ή εκείνος να τα αφήσει όλα και να γίνει σερβιτόρος στα μέρη που θα διδάσκω; Κανείς μας δεν πρέπει να στερηθεί τα όνειρά που με τόσο κόπο πέτυχε να πραγματοποιήσει. Και κανείς δεν πρέπει να στερείται την ευκαιρία να ζει τη ζωή του δίπλα στον άνθρωπο που αγαπά, κι όχι μακρυά του. Τελευταία φορά που το συζητησα μαζί του με σκοπό να βάλω ενα τέλος μου είπε κομπιασμένα περίπου: "Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ημέρα από τη ζωή μου χωρίς εσένα. Κι αν χωρίσουμε, θα γίνουμε δυο ξένοι. Δε θα μπορέσω να σε ξεπεράσω ποτέ. Ησουν και θα είσαι πάντα η Ιθάκη μου" γύρισε στο πλάι και άκουγα τον λυγμό του..Τον παρακάλεσα να με κοιτάξει γιατι ένιωθα άσχημα.Δεν με κοιταζε, αλλά έβλεπα που έτρεχαν δάκρυα στα μάγουλά του σαν ρυάκια και λύγισα. Και αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω εγω που υποτιθεται ειμαι πιο ψυχρη γιατι ετσι δειχνω (αλλα ταυτοχρονα ξερω πως τον αγαπάω περισσότερο από ότι εκείνος εμένα). Νομίζω πως θα αρρωστήσω..Είναι ο άνθρωπος που αγαπώ εδω και τόσα χρόνια, ο άνθρωπος που αναζητούσα. Αγνός, αυθόρμητος, έξυπνος, όμορφος και τίμιος.. Αλλωστε που εχετε ξανακούσει τη σημερον εποχη δασκάλα με κτηνοτρόφο..Ποια δασκάλα θα γυρναγε να κοιταξει εναν τσοπάνη και ποιος τσοπάνης θα τόλμαγε να μιλήσει σε μια σπουδαγμένη; Οι γυναίκες και δη εκείνες με πανεπιστημιακή μόρφωση απωθούνται απο τετοιες δουλειες ενω οι κτηνοτρόφοι στα χωριά στην πλειονότητα τους ειναι συνυφασμένοι με την "χωριατιά", την οπισθοδρομικότητα, την αμορφωσιά. Μα ετουτος εδω με κερδισε με την πρωτη κουβέντα και επι 4 χρονια με κερδίζει κάθε μέρα και πιο πολύ. Μα πλέον είναι η ανάγκη μου να μείνω μαζί του μεγαλύτερη από κάθε άλλη ανάγκη.Όποιον άλλον και να ψάξω να βρω θα έχει ένα τεράστιο ελάττωμα. Δε θα είναι "αυτός". Δε θελω να βρω κανέναν αλλα δε θελω και να πονάω που δεν μπορώ να ζήσω μαζί του. Λυστε μου την απορία..Τι θα κάνατε στη θέση μου; Αισθανομαι ευαλωτη.
11
 
 
 
 
σχόλια
οποιος αγαπαει πραγματικα βρισκει μια μεση λυση. Αυτο που λες οτι μια σπουδαγμενη ( απο πού κατεβηκες, απο χωριο και χρησιμοποιεις τετοια εκφραση?) δε θελει ενα τσοπανη σημαινει οτι ουτε συ θες κ γ αυτο δεν το θες πραγματικα. Οποτε τα μεγαλα λογια αγαπης αστα καλυτερα.
Εμενα παλι γιατι ο τσοπανης μου φαινεται οτι μπορει να ειναι ανθρωπος με πολυ περισσοτερη παιδεια απο οτι εσυ που εισαι και σπουδαγμενη? Καλυτερα να βγεις απο τα κουτακια του μυαλου σου και να ζησεις την ευκαιρια που εχεις. Ασε που μπορειτε να προσπαθησετε να συνδυαστουν.
Αν δεν κάνεις πλάκα (γιατί δεν το κρύβω ότι κι εμένα η εξομολόγηση μου θύμισε Μάρθα Βούρτση) απλά ενημερώνω ότι οι κτηνοτρόφοι δύσκολα μεταφέρουν όλα τους τα ζώα σε άλλο τόπο, ενώ οι εκπαιδευτικοί χρόνια τώρα έχουμε αυτή την αίτηση αναπληρωτή που μπορείς να δηλώσεις τις περιοχές που θα ήθελες να διδάξεις! (ναι, ναι, καλά κατάλαβες, εννοώ πως μπορείς να δηλώσεις περιοχές κοντά στον τόπο του συντρόφου σου για να μη χωρίσετε). Το αν σε πάρουν είναι άλλο θέμα, αλλά ξέρεις αξίζει μια προσπάθεια πριν προδικάσεις ότι ΠΡΕΠΕΙ να χωρίσετε.
Έλα ντε που έχουμε ξανακούσει τέτοιες σχέσεις! Άσε μας ρε σπουδαγμενη δάσκαλιτσα! Ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλο να αναφέρω ότι ο σύντροφός μου δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου γιατί δε το θεωρώ και τόσο σοβαρό προσόν για να προχωρήσει μια σχέση. Εσυ όχι όμως μόνο το τονίζεις αλλά διαδίδεις και την φήμη του οποίος είναι βοσκός είναι απαραίτητα και αμόρφωτος.Στη σημερινή εποχή με τόσες πηγές ενημέρωσης και μόρφωσης κάνεις δεν είναι αμόρφωτος. Το πτυχιο δεν κάνει τον άνθρωπο και δεν τον ανεβάζει αυτόματα σε μεγαλύτερο level.Ναι εσύ μπορείς την ευκαιρία και το μυαλό να σπουδάσεις. Δεν είναι όλοι όμως ιδιοι η απλά δεν θέλουν να σπουδάσουν. Άσε το καλάμι σου και αν τον αγαπας αληθινά απλά δε θα μιλας καθημερινά μπροστά του για οξειες και περισπωμενες. Αυτα ειναι για τα συνεδρια και φαντάζομαι θα μπορείς να αντέξεις μια απλή καθημερινή συζήτηση όπως όλοι οι άνθρωποι.
Αυτό με το δασκάλα και κτηνοτρόφος το αφήνω ασχολίαστο. Σε ποια εποχή ή μάλλον σε ποια ταινία με τον Ξανθόπουλο ζεις; Συγκεντρώσου παιδί μου! Απολαύστε καλέ την ευτυχία σας! Πόσες θα ήθελαν να ήταν στη θέση σου! :)Θα τη βρείτε την άκρη. Ψάξου λίγο τι θα μπορούσες να κάνεις εκεί κοντά.
Είσαι 4 χρόνια με ένα άτομο που έχετε κάτι τόσο όμορφο και τρυφερό και λες για σπουδές; Λες και οι περγαμηνές κάνουν τον άνθρωπο. Παλιά, ο αμόρφωτος ήταν ο αγράμματος κι έτσι δεν είχε καμία πρόσβαση στη γνώση. Τώρα, έχουν αλλάξει. Εξάλλου, πριν λίγες δεκαετίες ο δάσκαλος είχε διετείς σπουδές. Έχει δρόμο μπροστά της για να θεωρηθεί «βαρβάτη» σχολή κύρους. Θα έπρεπε να είναι αλλά δεν είναι προς το παρόν. Λοιπόν αφού είσαι η Ιθάκη του, βρείτε μαζί τη διαδρομή. Συζητήστε μαζί. Ψάξτε εναλλακτικές. Το να βρεις ένα άτομο να μην σε πουλήσει εν μία νυκτί, είναι σπάνιο. Το να είσαι αντίστοιχα κι εσύ τέτοιο άτομο, είναι κατόρθωμα. Έχετε αυτό που οι άλλοι κοιτάμε με κιάλια μέσα στις ρωγμές που μας άφησαν κάλπικα σ' αγαπώ που μόνο αγάπη δεν περιείχαν και μεμψιμοιρείς; Άλλοι κάνανε ταξίδια μαζί. Είστε ομάδα, αρκεί να το πιστέψετε και να το στηρίξετε.
Scroll to top icon