ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.5.2017 | 16:47

Καλά ρε παιδιά,

δεν έχουν πολύ πλάκα οι διάφοροι τίτλοι επαγγελμάτων των τελευταίων χρόνων; Και τι δεν σοφίζεται ο κοσμάκης προκειμένου να νοιώσει σημαντικός.Τελευταία μου συστήθηκε κάποιος ως Entertainer. Του λέω: "καταπίνεις φωτιές;". Για κάποιον λόγο έκανε πως δεν άκουσε την ερώτηση.Και τι εννοούσε λέτε; Δουλεύει σε μια πισίνα για παιδιά. Δηλαδή προσέχει μην πνιγεί κανένα κουτσούβελο.Άλλος: "είμαι μπαρίστας". Δηλαδή γκαρσόνι; "Όχι καλέ! Τρελάθηκες; Καλά, τελείως άσχετη είσαι;;". Τι, δεν φτιάχνεις καφέδες;; "Ναι, αλλά είμαι πίσω από το μπαρ". Ναι, κι εγώ όταν δούλευα γκαρσόνα, πίσω από το μπαρ έφτιαχνα τους καφέδες. Δεν βόλευε να βγαίνω στους κήπους.Μια γυναίκα που δουλεύει σε φαγάδικο, μας έλεγε τελευταία πως είναι...Γαμώτο δεν θυμάμαι πως το είπε. Κάτι με "όντρε"(;;;;). Κάτι με "τάμπλ"(;;;). Δεν ξέρω τι εννοεί, αλλά σας βεβαιώ αυτό που κάνει είναι να ψαρνίζει ψωμί και να κόβει λεμονάκια για τα σουβλάκια.Επειδή έχω περάσει από αυτόν τον χώρο, μου φαίνεται πολύ αστείο. Έχω συνηθίσει σε άλλο λεξιλόγιο. Απλά πράγματα ρε παιδί μου, μπαμ μπαμ. Επί της ουσίας. Όχι να σου λέει κάποιος μια λέξη(και καλά "ειδικότητα") και να αναρωτιέσαι τι είδους μυστήριο κρύβεται από πίσω.(:Καλά, δεν πιάνω το κεφάλαιο "Barman-Barwoman".Να σας πω...Το επάγγελμα ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ, υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα; Ή άνοιξε η γη και το κατάπιε;Υ.Γ.: Σερβιτόρος/Σερβιτόρα: το άτομο που σερβίρει. Στρώνει τραπέζια. Και, ναι ρε, πηγαίνει ενίοτε και πίσω από το μπαρ για να φτιάξει καφέδες/ετοιμάσει ποτά.Απίστευτο;
12
 
 
 
 
σχόλια
Κι όμως άλλο barista, άλλο bartender, άλλο barman κι άλλο σερβιτόρος.Διαφορετικά κύρια καθήκοντα περιλαμβάνει η κάθε ειδικότητα. Φυσικά και θα φτιάξεις και κανένα καφέ ως σερβιτόρος, και κανένα cocktail ως barista (ο barista είναι μάστερ στους καφέδες) ειδικά σε ένα μαγαζί όπου δεν υπάρχει πάντα πολύς κόσμος ώστε να δουλεύουν τρία διαφορετικά άτομα.Όποιος δεν έχει δουλέψει αρκετά σε τέτοια πόστα δε γνωρίζει καν ότι ακόμα και η μπύρα σερβίρεται με συγκεκριμένο τρόπο στο ποτήρι της.
Δεν έχω σχετική εργασιακή εμπειρία, αλλά θεωρώ ότι έχεις 100% δίκιο. Για μένα ως πιο ζόρικο φαντάζει το να διατηρείται κάποιος εξυπηρετικός και χαμογελαστός για τόσες ώρες απέναντι στο κάθε είδος πελάτη.Για την μπύρα εννοείς ότι πρέπει να είναι το ποτήρι παγωμένο ή κάτι άλλο?
Γεια σου Tony,Φυσικά σε κάθε περίπτωση θέσης στην εξυπηρέτηση πελατών οφείλεις να αφήνεις τον εαυτό σου πίσω και να δίνεις τη δέουσα προσοχή στον πελάτη. Βέβαια, κι ο πελάτης από τη μεριά του δεν αποκλείεται να σου φτιάξει τη μέρα! Υπάρχει κόσμος που εκτιμάει την ευγένεια και την καλή διάθεση που του περνάς. Επιγραμματικά για την μπύρα:Όταν σερβίρεις απευθείας από βαρέλι, κρατάς το ποτήρι σε πλάγια θέση ώστε η μπύρα να ρέει αργά και να μη βγάλει αφρό. Όταν φτάσει στο χείλος του ποτηριού, φέρνεις το ποτήρι σε όρθια θέση ώστε να δημιουργηθεί αφρός σε σωστή ποσότητα. Μάλιστα, κάποια ποτήρια μπύρας διαθέτουν μια βοηθητική γραμμή (εκεί όπου θα δεις την ένδειξη σε λίτρα) ώστε να ξέρεις πού θα έπρεπε να ξεκινά ο αφρός - κάτι που πιστέψτε με, δύσκολα επιτυγχάνεται με την πρώτη... Μάλιστα, αν έχεις απαιτητικό "δάσκαλο" να σε επιβλέπει, θα σε βάλει να χύσεις τον αφρό που περισσεύει και να γεμίσεις ξανά, μέχρι να έρθει στο σωστό ύψος του ποτηριού (τη γραμμή δηλαδή).
Χαχα όντως! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!! Πολύ καλή παρατήρηση Tony! Και να φανταστείς ότι γενικά μου αρέσει το χρώμα κι είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος!! :D
Scroll to top icon