Το 20% της χθεσινής κατανάλωσης ρεύματος στην Ελλάδα καλύφθηκε από ανεμογεννήτριες

Το 20% της χθεσινής κατανάλωσης ρεύματος στην Ελλάδα καλύφθηκε από ανεμογεννήτριες Facebook Twitter
4


Το ένα πέμπτο των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια χθες καλύφθηκε από τις ανεμογεννήτριες, επίδοση που είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής οργάνωσης Wind Europe που κοινοποίησε σήμερα η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας.


Συγκεκριμένα τα αιολικά πάρκα παρήγαγαν χθες 23 γιγαβατώρες, καλύπτοντας το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε, ενώ στην ευρωπαϊκή κατάταξη ακολουθούν η Δανία με 17% (15 GWh), Λιθουανία με 13% (4 GWh), Ισπανία με 9% (61 GWh) και Μ. Βρετανία με 9% (55 GWh).


Συνολικά η αιολική ενέργεια κάλυψε χθες το 4,8% της ενεργειακής κατανάλωσης στην Ευρώπη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Ελλάδα / Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο κύκλωμα που εμπλεκόταν τόσο στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων όσο και στην παραποίηση των μετρήσεων στις αντλίες πρατηρίων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει ιδέα για τις ανεμογεννήτριες (ή οτιδήποτε άλλο)https://www.youtube.com/watch?v=pP3XY9FgjcMκι εδώ οι Αίληνες πρωτοπορούν ακόμα μια φοράhttp://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/KSesikomos-stin-Paro-gia-tis-anemogennitries-pics-vid/709879
Να ήταν μόνο στην Πάρο? Ποιός ξεχνάει τις αντιδράσεις στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Σέριφο, με μπροστάρη τον Λάκη Λαζόπουλο!!!Τελικά εκεί δεν μπήκαν. Απορώ πως φτάσαμε το 20% με τέτοιους κάφρους πολίτες!!!