ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2017 | 14:36

Σε ευχαριστώ Ελλάδα,

για την γλώσσα που μου χάρισες. Αυτή την γλώσσα που χιλιάδες ξένοι σε όλο τον κόσμο σπουδάζουν, εγώ μπορώ να την λέω "δικιά μου".Σε ευχαριστώ γιατί κουβαλάω μέσα μου τις θάλασσές σου και τα ποτάμια σου, κι ας ζω πολλά χιλιόμετρα μακριά σου. Κι ας μην σε χόρτασα ποτέ μου.Τα τελευταία χρόνια πολλοί Έλληνες σε βρίζουν, και στην αρχή αυτό με πλήγωνε βαθιά. Όχι πια. Δεν έχει νόημα να κλαις για κάτι που δεν ήταν ποτέ δικό σου.Και είναι και εκείνοι, οι συναισθηματικά αναλφάβητοι. Που νομίζουν πως Ελλάδα είναι:Οι κυβερνήσεις.Το σύστημα.Οι κρατικές δομές.Που όταν (ΑΝ ποτέ) νοιώσουν τι θα πει "Πατρίδα", δεν θα ξέρουν που να κρυφτούνε από την ντροπή τους.Είναι κάτι άνθρωποι, που μιλάνε για κάποιες χώρες που δεν τις ξέρει κανείς,με τόση αγάπη, που νοιώθεις αμέσως: "Μιλάνε για την ΠΑΤΡΙΔΑ τους". Χώρες που ποτέ δεν χόρτασαν οι άνθρωποί της το ψωμί και το νερό.Μιλάνε για αυτές τις χώρες, και δακρύζουν.Αχ Ελλάδα μου, έτσι ήταν πάντα με εμάς, έτσι δεν είναι; Τα χώματά σου γέννησαν τους μεγαλύτερους ήρωες, αλλά και τους χειρότερους προδότες.Και πάντα, μα ΠΑΝΤΑ (και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!) έχεις παιδιά που θα δίνανε και την ζωή τους ακόμη για σένα.Στον τοίχο μου μια τεράστια γαλανόλευκη με φόντο τα νερά του Ιουνίου.Και προχθές που είχα επισκέψεις, μου είπε κάποιος: "Τι είναι αυτά ρε; Χρυσαυγίτισσα είσαι;". Και λίγο πριν εκραγώ, σε είδα να μου κλείνεις συνωμοτικά το μάτι: "Υπομονή. Θα περάσει και αυτό".
5
 
 
 
 
σχόλια
Ρε γμτ, αγαπώ τη χώρα μου, σαφώς και δεν είναι όλα τέλεια, αλλά και δακρύβρεχτες δηλώσεις από άτομα που ζούνε στη αλλοδαπή δε με συγκινούν ιδιαίτερα. Οι νεότεροι νομίζουν ότι η Ελλάδα "χάλασε" εν μέσω κρίσης: δεν ήταν ουδέποτε παράδεισος η Ελλάδα, αγώνα και μόχθο ήθελε ανέκαθεν. Και στην 5η δεκαετία της ζωής μου έχω αγωνισθεί πάρα πολύ για να πετύχω τα ελάχιστα που έχω καταφέρει. Δε μετανιώνω όμως ούτε μια στιγμή που έμεινα στον τόπο μου και δεν έφυγα στο εξωτερικό.Τέλος, επειδή λόγω της δουλειάς μου έχω μια επαφή με το εξωτερικό, μην εξιδανικεύουμε τα εκεί συμβαίνοντα, είμαστε σε πολλά καλύτεροι και πιο "ευέλικτοι" από τους αλλοδαπούς αρτηριοσκληρωτικούς.
Εσεις όλοι οι πατριώτες του εξωτερικού,γιατί δεν γυρνάτε πίσω 'να παλέψετε' όπως λένε κάποιοι;Αφήστε τα όλα και γυρίστε εαν έχετε κwλο.Αλλά που...Ξέρετε πολύ καλά κι εσείς τι μπουρδελοχώρα είμαστε.Καθήστε λοιπόν εκεί πέρα και μην μιλάτε για πατρίδες.
Γιατί να γυρίσω? Για να μου παίρνει το κράτος το 60% του ιδρώτα μου και να ταϊζει 50άρηδες συνταξιούχους και αφισοκολλητές?Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.Όσο για σας "υπερπατριώτες", χρησιμοποιείτε τον πατριωτισμό μόνο όταν είναι να "μασήσετε" κάτι από το κρατικό ταμείο.Αφού σας ενδιαφέρει μόνο η αξιοπρέπεια, πηγαίνετε τη φορολογία στο 20% και φάτε αξιοπρέπεια κοκκινιστή το βράδυ! ΟΚ? Εγώ θέλω να πιάνουν τόπο οι φόροι μου και να καρπώνομαι τους κόπους μου.
Scroll to top icon