ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.6.2017 | 17:57

Περί κακίας στα σχόλια...

Υπάρχουν ελάχιστα άτομα εδώ μέσα που βγάζουν πραγματική κακία. Οι περισσότεροι το πολύ πολύ να γίνουμε λίγο ειρωνικοί. Το σηκώνει το κλίμα με τις βλακείες που γράφονται... και έχει πλάκα. Δεν είμαστε μέλη για να παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της στήλης και δεν είμαστε επιστημονικά καταρτισμένοι για να το κάνουμε αυτό. Ότι μας κάνει κέφι θα σχολιάζουμε. Ωστόσο πάντα γράφονται χρήσιμα/ ενθαρρυντικά σχόλια στα σοβαρά προβλήματα και συχνά ακόμα και στα αντικειμενικά πιο ανούσια (γράφω αντικειμενικά ανούσια γιατί εννοείται προσωπικά για τον καθένα το δικό του πρόβλημα είναι το σημαντικότερο και επιτακτικότερο).Τέλος αν η εξομολόγηση είναι τόσο ηλίθια ή κακογραμμένη που κάνει αυτόν που τη διαβάζει να νομίζει ότι είναι τρολ...φταίει αυτός που το έγραψε και όχι ο σχολιαστής.
3
 
 
 
 
σχόλια
Τι κακό αυτό σημαίνει στα με τους κακούς σχολιαστές;Τέλος πάντων, επειδή έχω κάμποσες χιλιάδες σχόλια εδώ, θα πω μια ακόμη φορά την άποψη μου: δεν είμαι ειδικός ψυχολόγος, δεν είμαι επιστήμονας για να παρέχω συμβουλές σε προσωπικά προβλήματα. Όσα γράφω βασίζονται στην εμπειρία που έχει συσσωρευθεί από δικά μου λάθη κυρίως του παρελθόντος, και όταν φαίνομαι σκληρός σκοπεύω στην "αφύπνιση" του εξομολογούμενου, δείχνοντας του μια άλλη οπτική των πραγμάτων. Τα "χάδια" δε βοηθάνε σε όλες τις περιπτώσεις.
Έχει ειπωθεί πολλάκις, και πολύ σωστά επισημαίνεται ξανά στην εξομολόγηση. Παιδιά, εδώ κανείς από εμάς δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένος για να εκφέρει επαγγελματική άποψη. Ούτε ψυχολόγοι, ούτε γιατροί είμαστε, κι ακόμα κι αν ήμασταν, δεν μπορεί να βγει διάγνωση χωρίς αυτοψία. Τί δεν καταλαβαίνετε;; Έρχεται ο άλλος και ζητάει ιατρική γνωμάτευση. Ρε πάτε καλά; Γι' αυτό υπάρχουν οι γιατροί. Άντε το πολύ πολύ να δώσουμε συμβουλές ως προς την ειδικότητα ή κάποιο κέντρο βοήθειας κλπ. Ιδίως για ιατρικά προβλήματα ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Και μιας και το 'φερε η κουβέντα, ούτε και τη θεία του μπατζανάκη της ξαδέρφης μας, διοτι ποτέ δύο καταστάσεις δεν είναι ίδιες. Πάντα γιατρό.Όσο για τις απόψεις σε θέματα σχέσεων, πανελληνίων, αποτριχώσεων κλπ, είναι ακριβώς αυτό: απόψεις. Γνώμες που προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες, βιώματα ή λογικά συμπεράσματα (πάντα κατά τη δική μας λογική).Αν κάποιος δεν αντέχει να ακούει κάτι πέρα από αυτό που θα τον ευχαριστήσει, μπορεί πολύ απλά να μην εκθέτει τον προβληματισμό του εδώ. Όπως είπε και η ana-mpoumpoula είμαστε εδώ για αναψυχή, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα.
Και όταν μπορούμε θα βοηθήσουμε, και πλάκα θα κάνουμε, κι όταν κάποιο θέμα μας εμπνεύσει παραπάνω, θα το υπεραναλύσουμε κιόλας. Η στήλη ονομάζεται "Εξομολογήσεις" και δεν εγγυάται επίλυση του κάθε προβλήματος μέσω ιντερνετικού διαλόγου μεταξύ αγνώστων... Ο εξομολογούμενος, εκθέτοντας το ζήτημα που τον απασχολεί στο κοινό, λογικά μπορεί να περιμένει κάθε είδους αντίδραση και, όπως θα έκανε και στον έξω κόσμο, έχει δικαίωμα να αγνοήσει ή να μην υπολογίσει απόψεις που δεν του αρέσουν.Όσο για το κατά πόσο επηρεαζόμαστε από τις απόψεις των άλλων, πρόκειται για θέμα που βασανίζει πολλούς... Μερικοί ενδεχομένως χρειαζόμαστε κάποιο στήριγμα και να ερχόμαστε εδώ για επιβεβαίωση, γνωρίζοντας ήδη, κατά βάθος, τι εφιστά η λογική...Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως βοηθήσει πρωτίστως να αναρωτηθούμε και να αξιολογήσουμε το κατά πόσο κατάλληλος είναι ο χώρος αυτός, ώστε να μιλήσουμε για το θέμα που μας απασχολεί.Υπάρχουν και περιστατικά τραγικά, θέματα ιατρικά, ψυχολογικά, εντελώς προσωπικά, οι Πανελλήνιες κλπ... Δεν είμαστε αυθεντίες ούτε θέλουμε να τις παριστάνουμε και πολλές φορές θα παροτρύνουμε τον άλλο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ή να μιλήσει κάπου αλλού, όπου θα του προσφερθεί πραγματική βοήθεια. Δεν τον αποπαίρνουμε, αν επιλέξουμε να το κάνουμε με μια δόση χιούμορ-σαρκασμού-ειρωνείας. Παραμένουμε άγνωστοι κι ο καθένας βρίσκεται εδώ για λόγους δικούς του και κυρίως, για τη δική του αναψυχή.
Scroll to top icon