ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.6.2017 | 19:47

Να αγαπάτε και να στηρίζεστε

κυρίως στους εαυτούς σας και στους γονείς σας. Ο εαυτός σας και οι γονείς σας θα είναι πάντα μαζί σας. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι θα είναι περαστικοί στις ζωές σας. Άλλοι θα σας αγαπήσουν, άλλοι θα σας βλάψουν κι άλλοι απλά θα χαθούν μες στο χρόνο. Κι επειδή τελευταία όλο το ξεχνάω, λέω τώρα να πάω να αγοράσω μια τούρτα παγωτό να την φάω μαζί με την οικογένειά μου. Να περάσω μερικές ώρες μαζί τους όμορφα και ήρεμα.
7
 
 
 
 
σχόλια
ΟΚ, σε μία φυσιολογική κατάσταση ίσως έχεις δίκιο. Για σκέψου όμως και το αντίθετο: να πρέπει να στηρίζεις ΕΣΥ τους δικούς σου σε μόνιμη βάση και πολλαπλώς, σε διαφορετικά επίπεδα. Δε μιλάω για ένα παροδικό πρόβλημα, αλλά για μία μόνιμη κατάσταση. Εκεί ίσως να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα που δεν μπορώ να επεκταθώ γιατί αν δεν τα βιώσεις, θα σου φανούν κινέζικα.
Ενώ σε γενικές γραμμές μπορεί να έχουν ισχύ όλα αυτά (από πρακτικής απόψεως) η άποψη ότι κανείς δεν θα σε αγαπήσει όσο οι γονείς σου είναι η προκαταβολική θεωρητική παραδοχή μιας ήττας. Η αρχή που προσπαθώ να περάσω στα δικά μου παιδιά είναι ότι είναι άξια να αγαπηθούν κι επομένως θα αγαπηθούν κι από άλλους όσο τα αγαπώ κι εγώ. Δεν έχω μόνο εγώ το μονοπώλιο της αγάπης τους. Θέλω να πιστεύω ότι τους χτίζω αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση.
Πολύ όμορφο και υγιές αυτό που προσπαθείς να κάνεις. :) Αν ακολουθήσουν την αρχή της γράφουσας τελικά δεν θα είναι οι ίδιοι εγωιστές και μη-δοτικοί στις σχέσεις τους; Η μόνιμη καχυποψία δεν είναι δείγμα προνοητικότητας αλλά ανασφάλειας. Καλό θα ήταν να μην προσπαθούν οι οικογένειες να δένουν χειροπόδαρα τα μέλη τους με αυτόν τον τρόπο.
Σ'ευχαριστώ. Κάπως έτσι το σκεφτόμουν. Πάντως για να μην αδικούμε και την/τον εξομολογούμενο με το καλό να φαγωθεί το υπέροχο παγωτό (μμμμ) που θα απολαύσουν ως μοίρασμα της αγάπης που τους δένει (με την καλή έννοια της λέξης).
Δεν το πιστευω..Οπως αγαπαει μια αληθινη μανα,δεν αγαπαει καμια αλλη γυναικα ή αν θες αλλο προσωπο..Εγω ενα πιστευω κανεις δεν ειναι δεδομενος..αλλα ξερω οτι και χιλια κακα να χω κανει η μανα κ θα ναι εκει και θα μ αγαπαει..
Aν εννοείς να κάνει την υπηρέτρια και να ανέχεται κάθε αρκουδιά τότε ναι έχεις δίκιο. Είναι άλλωστε κι η πλέον διαδεδομένη θεώρηση ανάμεσα στους Έλληνες άρενες (γιατί άραγε;)Όμως οι ρόλοι είναι διακριτοί (και πρέπει να είναι διακριτοί!). Η αγάπη δεν "μετριέται" με τους ρόλους αλλά με το νοιάξιμο και το να βοηθάς τον άλλον άνθρωπο να ανθίσει.
Scroll to top icon