ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.6.2017 | 00:58

Αριστεία και επαγγελματική επιτυχία

Η αισθητικός μου τελείωσε ΤΕΙ νοσηλευτικής,χωρίς να είναι ποτέ άριστη μαθήτρια ή ιδιαίτερα μελετηρή,κι όμως έχει τόση δουλειά ώστε να είναι σε θέση σήμερα στα 34 της να αγοράσει ένα πανάκριβο σπίτι.Ασχολείται ιδιαίτερα με λέιζερ και δεν είναι καν γιατρός.Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι είναι εργατική,πολύ καλή στη δουλειά της,ότι εξειδικεύτηκε,είχε τις κατάλληλες γνωριμίες στο χώρο,έχτισε την πελατεία της και λόγω χαρακτήρα (φιλικότητα κτλ),ωστόσο άλλοι που μπήκαν σε πολύ πιο υψηλόβαθμες σχολές όπως εγώ που μπήκα παιδαγωγικό πριν κάποια χρόνια με 19.500 μόρια,είναι ζήτημα αν θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε ποτέ επαγγελματικά και οικονομικα με τέτοιες συνθήκες.Αυτά βλέπει κανείς και αναρωτιέται αν αξίζει τελικά να επιδιώκει την αριστεία στις εξετάσεις και να λιώνει καρέκλες στο διάβασμα,ενώ η επαγγελματική επιτυχία μπορεί να έρθει και με πολύ λιγότερο κόπο αλλά με έξυπνες επιλογές.
6
 
 
 
 
σχόλια
Ενώ το ζητούμενό σου έπρεπε να είναι, να γίνεις μια εξαιρετική δασκάλα, φαίνεται ότι όλα τα μετράς με την επαγγελματική επιτυχία, που φαντάζομαι (κακώς) την αξιολογείς μόνο οικονομικά.Μην πιστεύεις όσα ακούς, κάνε τη δουλειά σου με όρεξη, επιμέλεια και χαρακτήρα και αν μπορείς να τα αξιοποιήσεις και οικονομικά αυτά, έχει καλώς...Ενας εξαιρετικός καθηγητής Φυσικής στο Γυμνάσιο, που βοηθούσε όσους ήθελαν στα διαλείμματα ή μετά το σχολείο, όταν του πρότειναν να κάνουν ιδιαίτερο ή κορόϊδευαν το παλιό αυτοκινητάκι του, απαντούσε "Κανείς δεν μου είπε πως κάνοντας αυτή τη δουλειά, θα γίνω πλούσιος...Μ' αρέσει όμως...πόσο μπορώ να το αποτιμήσω αυτό;"
Επαγγελματική επιτυχία και επιλογή σπουδών, με τα ελληνικά ιδίως δεδομένα, είναι δυο έννοιες άσχετες μεταξύ τους.Δεν αποτελεί αδικία προς το πρόσωπό σας το γεγονός ότι μια εργατική επαγγελματίας ευημερεί. Οι ζωές μας δεν αποτελούν συγκρίσιμα μεγέθη, ούτε αφορμή για μεμψιμοιρία. Εσείς αριστεύσατε ως σπουδαστής/-στρια κι εκείνη αριστεύει ως ελεύθερη επαγγελματίας. Γενικότερα, το σώφρον είναι να εστιαζόμαστε στους εαυτούς μας και όχι στη ζωή των άλλων. Μη συγκρίνεστε με κανένα. Είστε ένας άνθρωπος μοναδικός, όπως όλοι κι αν θέσετε το μυαλό και το πείσμα σας ως κινητήριες δυνάμεις σας, θα βρείτε την άκρη.
Μα και η συγκεκριμένη γυναίκα που περιγράφεις επιδιώκει την αριστεία στον τομέα εργασίας της!Αριστεία δεν σημαίνει μόνο υψηλοί βαθμοί σε γραπτούς διαγωνισμούς. Εάν εκδίδει και αποδείξεις για τις υπηρεσίες που προσφέρει (η προβληματική νοοτροπία με τα "πρακτικά επαγγέλματα"), τότε είναι αξιοθαύμαστη.
Δηλαδή όλος ο "κοπος" στη ζωή είναι μέχρι τα 18 που δίνεις πανελλήνιες. Μααααλιστα. Μα τα λες και μόνη σου. Και εργατική είναι, και δίκτυο γνωριμιών κατάφερε να χτίσει, σωστές επιλογές έκανε και δεν νομίζω ότι δουλεύει λίγο... Επίσης επαναπροσδιορισε λίγο την αριστεια. Ναι ακόμη και στο ΤΕΙ μπορεί κάποιος να είναι άριστος; Ξέρω άτομα που εχτισαν εξαιρετική καριέρα ξεκινώντας από τει όπως και άτομα που κατάφεραν ελάχιστα πράγματα ξεκινώντας από υψηλής ζήτησης τμήματα Πανεπιστημιου. Γιατί αυτό είναι τα μόρια που τόσο πολύ μνημονευεις, απλά ένας δείκτης της ζήτησης που έχει ένα τμήμα. Λυπάμαι που είσαι εκπαιδευτικός και ένας άγνωστος στο ίντερνετ σου εξηγεί πως διαμορφωνονται οι βάσεις. Δηλαδή αν έδινες τώρα, που το παιδαγωγικο έχει σαφώς χαμηλότερες βάσεις, δεν θα θα το επελεγες 3πειδη δεν είναι για "αριστους"; Ψάξε μέσα σου την απάντηση και φρόντισε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
1)Το βασικότερο θέμα είναι να σπουδάζεις αυτό που σου αρέσει. Αν πάει κάποιος/α για γιατρός και δεν του αρέσει πραγματικά, αλλά το έκανε επειδή τον/την ήθελαν γιατρό οι γονείς, τότε ή θα τα παρατήσει ή θα είναι μια ζωή καταπιεσμένος.2)Δεν υπάρχει πια η οικονομική "εξασφάλιση" που είχαν κάποιες δουλειές, είτε είναι στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό.3)Τελείωσε το ΤΕΙ της και καλά έκανε. Δεν είναι ότι δεν έβγαλε καν το δημοτικό και την βλέπεις να έχει δισεκατομμύρια από το πουθενά. Αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ ΤΕΙ και ΑΕΙ είναι λίγο ντεκαντάνς, δεν νομίζεις;Καλή επιτυχία στην επαγγελματική σου ζωή και μην συγκρίνεσαι με το τι έκαναν οι άλλοι. Αν είσαι ευχαριστημένη με τις επιλογές σου, πάλεψε γι'αυτές.
Γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα; Δε μου αρέσει το ύφος της εξομολόγησης σου γιατί μου βγάζει ένα κόμπλεξ ανωτερότητας. Και τι έγινε που τελείωσες παιδαγωγικό; Τι έγινε που μπήκες με 19.500 μόρια; Εν κατακλείδι, επέλεξες η ίδια έναν από χρόνια κορεσμένο επαγγελματικό κλάδο.Η κοπέλα, κατά πως τα λες, και άξια είναι και δραστήρια είναι, επομένως απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της. Δε σημαίνει ότι δούλεψε ή δουλεύει λιγότερο από σένα.
Scroll to top icon