ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.6.2017 | 21:22

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗΣ

Πολύ μοναξιά στις εξομολογήσεις. Επέστρεψα στη στήλη μετά από πέντε μέρες και διάβασα άπειρες εξομολογήσεις ''είμαι μόνος/μόνη'' ,κτλ... Κρίμα. Πάντως εγώ που είμαι ολομόναχος αρκετά χρόνια και περνάω άλλο ένα καλοκαίρι μόνος δουλεύοντας και μετά βολτάροντας στη νυχτερινή Αθήνα, βλέπω τόσες πολλές παρέες και τόσα πολλά ζευγάρια και τόσα γέλια και τόση πλάκα και τόση ευτυχία που πραγματικά χαίρομαι κι εγώ. Μελαγχολώ κάποιες φορές γιατί εγώ είμαι ο μόνος στο πλάι ή δίπλα αλλά δεν εύχομαι σε κανέναν να ζει όπως ζω εγώ. Εντάξει, παρέες βλέπω κυρίως νεαρούς και νεαρές, εμείς από τα 33 και πάνω, ας πούμε, βλέπω και κάποιους μόνους ή μόνες στην ηλικία μας και μεγαλύτερους. Αλλά πραγματικά όταν διαβάζω για τόση μοναξιά εδώ μέσα, απορώ λίγο, αν και ξέρω ότι μπορεί και με παρέα να είσαι και να νιώθεις μόνος/μόνη. Η απορία μου είναι πού είστε όλοι εσείς μοναχικοί άνθρωποι να πλησιαστούμε; Μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα, απλά τις Πέμπτες κάνω κάποιες ουτοπικές σκέψεις.Ακόμα και στο open air film festival που πάω, όλο παρέες βλέπω. Στις δύο πρώτες προβολές εντόπισα κάποιους μόνους ή μόνες, πλέον όσο προχωρούν οι προβολές, όλο παρέες βλέπω. Τέλος πάντων. Σας εύχομαι ολόψυχα και ειλικρινά να διατηρηθούν οι έρωτές σας και οι φιλίες σας και να είστε πάντα καλά. Ραντεβού αύριο Παρασκευή στο άλσος νέας σμύρνης(που είναι και σχετικά κοντά στο σπίτι μου) στην επόμενη προβολή του φεστιβάλ. Τις έχω δει όλες τις ταινίες του φετινού προγράμματος, αλλά έχουν ενδιαφέρον. Καλό βράδυ!!!
4
 
 
 
 
σχόλια
Η έννοια της μοναξιάς καμία φορά είναι πολυσήμαντη. Καταρχήν σημαίνει αυτόν που δεν έχει κάποιον σύντροφο, γράφοντας κάποιος ότι ''είναι μόνος'' εννοεί ότι δεν έχει ερωτικό σύντροφο. Από εκεί και πέρα, μόνος μπορεί να είναι και κάποιος και χωρίς γνωστούς- φίλους για να βγει μία βόλτα βρε αδερφέ, μπορεί να τύχει και αυτό, όπως μπορεί να είναι μόνος εν μέσω και πενήντα γνωστών σε μία έξοδο. Προσωπικά, θεωρώ πως ''μόνος μόνος'' μένει κάποιος κατά κανόνα εξ επιλογής: όταν δε θέλω να πάω πουθενά και σε κανέναν, θα πω ''είμαι μόνος'' αλλά δε μου φταίει κάποιος, εγώ το επέλεξα.
Εκεί που δουλεύεις δεν έχεις επαφές με άλλα άτομα;Ή τίποτα συγγενείς,ξαδέρφια στην Αθήνα;Αυτό το ολομόναχος για χρόνια πώς αντέχεται;Εγώ εαν είχα μείνει ολομόναχος κάπου,προκειμένου να τρελαθώ ή να κυκλοφορώ συνέχεια μόνος,θα γυρνούσα στο πατρικό μου.Εκτός εαν ζεις κι εσύ στο πατρικό σου κι έχεις τουλάχιστον τους γονείς σου να λες μια κουβέντα.
"Φεγγάρι" εσύ? Κράτα μικρό καλάθι για όσα διαβάζεις εδώ μέσα. Έχω διαπιστώσει ότι αρκετές εξομολογήσεις είναι αληθοφανείς μυθοπλασίες που γράφουν ορισμένοι εκ των σχολιαστών, όχι κατ'ανάγκη για "τρολιά", αλλά π.χ. για να γίνεται κουβέντα που λέμε.Νομίζω ότι έχεις εντοπίσει την ουσία, δηλαδή ότι κάθε άνθρωπος που αισθάνεται μόνος (επειδή δεν έχει ταίρι ή αισθάνεται ως ξένο σώμα στην παρέα) δεν είναι κατ'ανάγκη μόνος στις εξόδους. Το να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο τυχαία και να αρχίσετε να κάνετε παρέα, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Η ειρωνία είναι ότι όσο το επιθυμείς και σε βασανίζει, δεν συμβαίνει, και την στιγμή που αφήνεσαι και έχεις άλλα πράγματα στο μυαλό σου... τσουπ γέρνει το κεφάλι της κοπέλας, που κάθεται στο διπλανό κάθισμα του κτελ και μόλις ψιλοαποκοιμήθηκε, πάνω σου! Ξυπνάει απότομα και τι κάνεις...? :)
Scroll to top icon