ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.7.2017 | 16:52

Δουλειές σπιτιού!

Πραγματικά έχω κουραστεί πάρα πολύ με τις δουλειές του σπιτιού! Τι να πρωτοκάνεις; Έχω πρόγραμμα να μη τις κάνω όλες μαζί απότομα γιατί θα ταβλιαστώ, αλλά δεν παλεύονται ώρες ώρες. Νοικοκυρά είναι η πιο δύσκολη δουλειά που δεν πληρώνεται κιόλας! Και αυτή η άτιμη η σκόνη σαν φάντης μπαστούνι εμφανίζεται συνέχεια! Και αν μένουν πολλοί, εκεί να δεις ακαταστασία. Βοηθάω τη μανούλα μου πολύ στο σπίτι αλλά πραγματικά έχω βαρεθεί να καθαρίζω. Και φανταστείτε ότι δεν είμαι παντρεμένη. Αυτή η γλύκα άραγε με περιμένει και μετά; Θεός φυλάξοι! Εντάξει δεν είπαμε να μη κάνουμε και τίποτα και να τεμπελιάζουμε , αλλά έχω και γω το ελάττωμα και σκουπιδάκι κάτω να δω ή και τρίχα, να αρχίζω τη φασίνα. Αν είχα λεφτά θα την έκανα τώρα για διακοπές! Καλά περνάνε οι πλούσιοι τελικά! Έχουν άλλους να τους ξεσκατίζουν, να τους μαγειρεύουν και εκείνοι απλά να κάνουν τη ζωάρα τους! Εγώ απλά έχω βαρεθεί και ρουτινιάσει!
7
 
 
 
 
σχόλια
Είμαι άνδρας και όσο είμουν φοιτητής και έμενα με τις δύο αδελφές μου οι οποίες σπούδαζαν ιατρική, και λόγο φώρτου διαβάσματος δεν είχα τον χρόνο να μαγειρέυουν και να καθαριζούν. Όποτε σε ένα μεγάλο κομμάτι τα έκανα αυτά εγώ και δεν αντιμέτώπισα ουδέποτεν κανένα πρόβλημα ούτε με το μαγείρεμα ούτε με το καθάρισμα άσε που τελείωσα το πανεπιστήμιο στα 4 έτη. Το κόλπο είναι να το κάνεις τρόπο ζωής δηλαδή να ξυπνάς το πρωί και να σε γεμίσει το γεγονός οτι θα μαγειρεψεις και θα καθαρίζεις δες στο ως παιχνίδι.
Όταν έμενα με τους γονείς μου ήμουν το μοναδικό παιδί που βοηθούσα την μάνα μου στις δουλειές του σπιτιού, ενώ υπήρχαν άλλες δυο αδερφές και ένας πατέρας που δεν έκαναν ποτέ τίποτα.Γιατί; Γιατί η μάνα μου πάντα τα είχε όλα έτοιμα για εμάς και αυτό έγινε συνήθεια. Όταν εγώ γκρίνιαζα σε όλους να κάνουν καμια δουλειά, το έκαναν 1-2 φορές μετά ξανά πάλι τα ίδια.Το πρόβλημα ξεκινάει από τις γυναίκες νοικοκυρές, οι οποίες δεν κάθονται να απαιτήσουν να γίνονται δουλειές και από τα άλλα μέλη της οικογένειας. Αυτό ως αποτέλεσμα έχει τα άλλα μέλη να συνηθίζουν σε μια κατάσταση και να θεωρούν πολλά πράγματα δεδομένα, όπως ας πούμε τη πιο συνηθισμένη περίπτωση: όλα τα κάνει η μάνα μέσα στο σπίτι, εμείς άντε να πλύνουμε κανά πιάτο. Επίσης, πολλές φορές είναι τόσο αχάριστα τα μέλη που ούτε προθυμοποιηθούν να κάνουν κάτι. Από την στιγμή που ζείτε πολλοί μέσα στο σπίτι, πρέπει να το καθαρίζετε ΟΛΟΙ.
Οι πιο βαρετές συζητήσεις είναι με γυναίκες, συνήθως, που συνέχεια λένε πόσο κουρασμένες είναι από τις δουλειές του σπιτιού και πόση καθαριότητα έκαναν χτές, σήμερα κ.λπ. Κορίτσια, καμιά νοικοκυρά δεν βραβεύτηκε ποτέ για τις δουλειές του σπιτιου και κανέναν δεν ενδιαφέρει πόσο κουράστηκες απ' αυτές. Με λίγη οργάνωση και χωρίς υστερίες μπορείς νάχεις ένα περιποιημένο σπίτι. Και δεν χάθηκε ο κόσμος αν σε μια γωνιά έμεινε λίγη σκόνη. Την επόμενη φορά θα το καθαρίσεις! Και κάτι άσχετο: Έχω δει γυναίκα που μόνο για δουλειές στο σπίτι μιλάει και πόσο καθαρή είναι, να πετάει από το παράθυρο του αυτοκινήτου της το περιτύλιγμα από τα μπισκότα που μόλις έφαγε!
Καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με την εξομολόγηση. Εσύ αγαπητέ αν είσαι άντρας όπως καταλαβαίνω από το nickname σου, μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιον η κούραση που τραβά μια νοικοκυρά στο σπίτι της γιατί πολύ απλά δεν έχει περάσει τα ίδια για να καταλάβει. Όταν εσύ γυρίζεις στο σπίτι σου για παράδειγμα δεν είναι πολύ ωραίο να το βλέπεις πεντακάθαρο και τακτοποιημένο; Δεν είναι ωραίο να σε περιμένει το τραπέζι με σπιτικό ζεστό φαγητό; Όλα αυτά απαιτούν χρόνο και κόπο για να γίνουν και δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Και ναι της αξίζει βραβείο γιατί η γυναίκα κρατά το σπίτι και φροντίζει άντρα και παιδιά.Σίγουρα οι υστερίες δεν είναι καλές με τη καθαριότητα αλλά καταλαβαίνω το κείμενό της γιατί και σε μένα μου αρέσει η τάξη και η καθαριότητα. Τώρα αν κάποιος μπορεί να φροντίζει το σπίτι του αλλά μολύνει το περιβάλλον με το παράδειγμα που αναφέρεις στο τέλος αντιπροσωπεύει απλά τη βλακεία και μόνο.
Οι δουλειες δεν τελιωνουν ποτε.Καντε λιγα λιγα την ημερα και θα ανακουφιστειτε και οι 2.Και κατι καλυτερο, βγειτε εξω,περπατηστε, καντε καμια βολτα,σινεμαδακι,παραλια την ωρα που θα κανατε καποιες αλλες δουλειες, να δεις πως θα βελτιωθει η ψυχολογια σας.
Scroll to top icon