ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.7.2017 | 23:28

Θέλω να φύγω μακριά...

Κοντεύω 39 χρονών, χωρίς δικιά μου οικογένεια, χωρίς μια κοπέλα δίπλα μου, με μια δουλειά κοντά στο αντικείμενο των σπουδών μου αλλά κακοπληρωμένη. Δεν ξέρω, νοιώθω πολύ άσχημα τον τελευταίο καιρό. Ίσως φταίει η απόρριψη από μια κοπέλα που μου άρεσε πραγματικά, οι δύο-τρεις φίλοι που εξαφανίστηκαν κι αυτοί (όχι, δεν τους παραμέρισα εγώ). Ίσως ότι σκέφτομαι τις λάθος επιλογές του παρελθόντος ακούγοντας συμβουλές από άτομα που δεν ήταν καλύτερα μου, που πιθανόν ήθελαν να μου κάνουν κακό για να ικανοποιήσουν τον δικό τους εγωισμό. Ίσως να φταίει και η πιθανή κατάθλιψη που ενισχύεται από την καθημερινή επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Ο μόνος λόγος που μένω Ελλάδα είναι οι γονείς μου και η υποστήριξη που χρειάζονται, όχι τόσο η οικονομική όσο η ψυχολογική με την φυσική παρουσία μου. Αν μπορούσα, θα έφευγα μακριά, ίσως στις ΗΠΑ τόσο για να εργαστώ όσο και για να ξεκινήσω σπουδές σε κάποιο διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που ασχολούμαι τώρα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Η Αμερική είναι και δικό μου όνειρο ωστόσο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έχεις κάνει την έρευνά σου, έχεις δει πόσα χρήματα χρειάζεται για να εξασφαλίσεις διαμονή και σπουδές εκεί; Έχεις δει τι χρειάζεται για βίζα; Άσε που για να βγει βίζα, πρέπει πρώτα να σε δεχτούν σε δουλειά ή σε πανεπιστήμιο. Άρα πρώτα πρέπει να είσαι σε θέση να πληρώσεις τα δίδακτρα πχ. Μπορείς να μαζέψεις τόσα χρήματα και σε πόσο χρονικό διάστημα;Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου εδώ που είσαι. Μπορείς να πας σε έναν ψυχολόγο να μιλήσεις για την άσχημη ψυχολογική σου κατάσταση και τις διεξόδους που ψάχνεις. Μπορείς να πας σε προγράμματα του δήμου σου ή σε άλλους οργανισμούς που προσφέρουν μαθήματα και να ανοίξεις τους ορίζοντές σου. Μπορείς να ξαναδώσεις πανελλήνιες και να σπουδάσεις κάτι άλλο.
Αυτή είναι η πιο δύσκολη ηλικία. Εκεί κοντά στα 40, όταν νοιώθεις αρκετά μεγάλος για να κάνεις απολογισμό, και αρκετά νέος για να ξεκινήσεις από την αρχή. Και όταν είσαι μόνος, είναι δύσκολο. Και επέρχεται αυτού του είδους η "κατάθλιψη". Δεν θα σου δώσω συμβουλές αυτοβοήθειας, του τύπου "βγες έξω", "γνώρισε κόσμο", "βρες ενδιαφέροντα" γιατί τις θεωρώ ανούσιες. Για το εξωτερικό δεν ξέρω. Το έχεις συζητήσει με τους γονείς σου; Ωστόσο, εγώ είμαι της άποψης ότι, αν νοιώθεις καλά, είσαι καλά παντού. Εύχομαι να αλλάξουν σύντομα τα πράγματα για σένα. Σε καταλαβαίνω.
Scroll to top icon