ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.7.2017 | 20:19

Γ Λυκειου

Καλησπέρα!!! Είμαι μαθήτρια που τώρα ξεκινάω την γ λυκείου και κατά συνέπεια την προετοιμασία για τις πανελλήνιες.Με βάση τις βαθμολογίες μου θα έλεγε κανείς ότι είμαι μια πολύ καλή μαθήτρια παρόλα αυτά εγώ δεν πιστεύω πολύ στον εαυτό μου εν αντιθέσει με τους καθηγητές , τους γονείς και τους φίλους μου οι οποίοι πιστεύουν πάρα πολύ σε μένα και τις δυνατότητες μου! Η πρώτη μου επιλογή είναι η ιατρική! Λατρεύω αυτήν την επιστήμη και θέλω πολύ να καταφέρω να περάσω σε αυτήν την σχολή... Είμαι γενικά αγχώδης άνθρωπος και πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου!! Όλοι μου λένε να πιστεύω πιο πολύ στον εαυτό μου και να έχω αυτοπεποίθηση αναφορικά με τις πανελλήνιες αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς πρώτα να δω αποτέλεσμα από το διάβασμά μου(σε τεστ και διαγωνίσματα)...Δεν ξέρω πραγματικά πως γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι τόσο σίγουροι για μένα ενώ εγώ όχι!!!!
4
 
 
 
 
σχόλια
Θα σου πω την αποψη μου, που ειναι και βιωματικη. Μαθητρια ουσα ειχα αυτοπεποιθηση που πηγαζε απο τις ικανοτητες μου, παντα σε συνδυασμο με συστηματικη μελετη. Μαθητες του εικοσι, οπως λενε οι αλλοι, ημασταν καμποσοι, δε λεει πολλα εξαλλου και το 19 και το 20 στο ελληνικο σχολειο, ωστοσο ξεραμε μεταξυ μας νομιζω, πως δεν ημασταν ολοι το ιδιο. Οι εξετασεις για το πανεπιστημιο θελουν ψυχραιμια και εδω σιγουρα βοηθα πολυ η αυτοπεποιθηση... Ωστοσο, να ξερεις μακροπροθεσμα θα παιξει σημαντικο ρολο η επιμονη και η στοχοθεσια... Καλη σου τυχη!!
Νομίζω πως το υπεραναλύεις χωρίς λόγο. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κλείσεις τ' αυτιά σου στη φωνούλα μέσα σου που σε ταλανίζει και να δώσεις ό,τι έχεις, αφιέρωσε όλο σου τον εαυτό στο στόχο σου. Είπες κάτι πολύ σωστό, οτι προκειμένου να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, πρέπει να δοκιμαστείς πρώτα, και, δυστυχώς, οι πανελλήνιες δεν παρέχουν αυτή την πολυτέλεια. Η αυτοπεποίθηση -για ανθρώπους σαν και σένα, που δεν έχουν την προδιάθεση- είναι κάτι που χτίζεται με τα χρόνια. Συνεπώς, το μόνο που μπορείς (και πρέπει) να κάνεις, είναι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, με διάρκεια και συνέπεια. Θα έρθουν φάσεις στη χρονιά που ίσως απογοητευτείς, ίσως αμφισβητήσεις τον εαυτό σου σοβαρά. Εκεί δεν πρέπει να το αφήσεις να σε πάρει από κάτω. Δείξε χαρακτήρα και, προπάντων, ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΝΑΛΥΕΙΣ. Μη το πολυσκέφτεσαι βασικά, απλώς προχώρα μπροστά. Το οτι έχεις ξεκάθαρο στόχο είναι πολύ καλό και θα σε βοηθήσει σαν σφίξουν τα λουριά.Υ.Γ. Όλοι αυτοί που πιστεύουν σε σένα, όπως λες, μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί και όχι. Καμιά φορά, σε μιά προσπάθεια να εμψυχώσουμε τον άλλον και να του τονώσουμε την αυτοπεποίθηση, δημιουργούμε άθελά μας πολύ υψηλές προσδοκίες, προσδοκίες που ο άλλος αδυνατεί να διαχειριστεί και λυγίζει υπό το βάρος τους. Μην αφήνεις κανέναν να σε επηρεάσει, ούτε καν εσένα την ίδια, κι απλά δούλεψε με λύσσα. Και θα ανταμειφθείς, στο υπόσχομαι.
Καλό είναι κάποιος να προσπαθεί να εκλογικεύσει το άγχος του. Δηλαδή αν αυτό προκύπτει από ρεαλιστικούς παράγοντες ή όχι. Εννοείται πως έχοντας κοπιάσει ένα άγχος θα το έχεις όμως δεν γίνεται να ξεκινάς κάτι έχοντας αισθήματα ηττοπάθιας. Το άγχος όταν ελέγχεται και δεν σε εμποδίζει στην διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων σου είναι δημιουργικό. Καλή επιτυχία και καλή αρχή στον αγώνα σου!
Scroll to top icon