Γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς;

Γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς; Facebook Twitter
69
Γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς; Facebook Twitter

[Το άρθρο αυτό -που ΔΕΝ αναφέρεται στην Ελλάδα- έχει κυκλοφορήσει στο facebook και ο συγγραφέας του είναι άγνωστος, γι' αυτό δεν θα πιστεύαμε και κάθε λέξη... Η ιστορία του όμως είναι, δυστυχώς, πολύ γνωστή. 

 

To άρθρο πήραμε από το ελληνικό σάιτ limnosfm100.gr (είχε πρωτομεταφραστεία στο http://coucou.gr/2013/02/14/beggars-with-children/]. 

 

Στη στήλη Reader's Digest αναδημοσιεύουμε σπουδαία ή απαράδεκτα κείμενα - ο υπότιτλος της στήλης είναι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και μπαίνουν πράγματα που έχουν ενδιαφέρον. Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν για κάτι, αλλά θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη αναδημοσίευση - κυρίως για την συζήτηση που μπορεί να ανοίξει.

 

Το έγκυρο Hoax or Fact -που ξεσκεπάζει τις ιντερνετικές απάτες, αποδέχεται ως Fact το συγκεκριμένο -που δεν έχει γραφτεί από Έλληνα, απλώς σήμερα κυκλοφορεί ευρέως στο ελληνικό ίντερνετ με -λανθασμένη; μετάφραση από το Limnosfm100.gr - αλλά κυρίως ως Fact αποδέχεται την κατάσταση που περιγράφει. >> http://www.hoaxorfact.com/Social-Awareness/begging-gangs-hire-babies-and-drug-them-to-sleep-facts-analysis.html.

 

Δεν πρόκειται ούτε για μούφα ούτε για chain-letter όπως έσπευσαν να γράψουν μερικοί: είναι, όπως αποδείχτηκε άρθρο του Ουκρανού δημοσιογράφου Anatoliy Shariy (Анатолий Шарий, τίτλος στα ρώσσικα "Почему спит ребенок") και αναφέρεται στην ερευνά που έκανε ο ίδιος έξω απο σταθμό του μετρό στο Κίεβο. http://www.myjane.ru/articles/text/?id=2088]

 

 

 

Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια…. γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη.

Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα.


Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας…

Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου. Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται…

Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα… Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ “κοιμάται” συνεχώς στην αγκαλιά της “μαμάς” του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν!

Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά… ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς!

 

Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:”-Γιατί κοιμάται συνέχεια;”

Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, φανερά ενοχλημένη, και με απόμακρο ύφος μουρμούρισε μια βρισιά μέσα από τα χείλια της.

Ξαναρώτησα με απόγνωση: “-Γιατί κοιμάται συνέχεια;!” … Πίσω μου, κάποιος με έπιασε από τον ώμο. Ένας ηλικιωμένος κύριος, ενοχλημένος από την “απάνθρωπη” συμπεριφορά μου, με επέπληξε: “Γιατί την ενοχλείς; Δεν την αφήνεις ήσυχη στην δυστυχία της;” … και απομακρύνθηκε αφού πέταξε μερικά νομίσματα στο ποτηράκι της ζητιάνας, ικανοποιημένος σίγουρα για την καλή του πράξη της ημέρας. Εκείνη, σαν “καλή χριστιανή”, τον ευχαρίστησε αρχίζοντας να σταυροκοπιέται με μανία.

Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό. Έναν ρουμανικής καταγωγής αστείο ανθρωπάκο, με μικρά κατάμαυρα μάτια. Η μόρφωσή του περιορίστηκε στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας έπαυλης με -ποιός ξέρει πόσα- δωμάτια και μπαλκόνια. Αυτός ο “φίλος” με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα:

Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν, είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει. Έπρεπε όμως να μάθω και γιατί κοιμούνται συνέχεια…

Ο “φίλος” μου ο Ρομά, πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) απάντησε στην ερώτησή μου: “-Ναι, είναι ναρκωμένα… με ηρωίνη ή βότκα” … Έμεινα αποσβολωμένος… “-Ποιά είναι ναρκωμένα με ηρωίνη ή βότκα;!” “-Τα παιδιά ντε, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;”

Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν το παιδί “ήρεμο” και κοιμισμένο όλη μέρα, το ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο παιδικός παρθένος οργανισμός δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν. Συχνά κιόλας, το παιδάκι ξεψυχά στην αγκαλιά της ζητιάνας, κατά τη διάρκεια της “εργασίας” της… Και η υποτιθέμενη “μάνα” είναι αναγκασμένη να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδάκι μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει η “βάρδιά” της. Συμβαίνει σ’ αυτή τη “δουλειά” … Και οι περαστικοί θα την υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι της, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας.

Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, με τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα, έτοιμος για σοβαρή επέμβαση. Η ζητιάνα καθόταν πάλι στο ίδιο σημείο, κρατώντας πάλι ένα παιδί. Ένα διαφορετικό από το χθεσινό παιδί. Άρχισα να της κάνω ερωτήσεις: πού είναι το χθεσινό παιδί, αν έχει χαρτιά για το παιδί…

Κι ενώ εκείνη με αγνοούσε συστηματικά, οι υπόλοιποι περαστικοί αντίθετα, με κατηγορούσαν ότι επιτίθεμαι σε μια κακόμοιρη ζητιάνα μάνα χωρίς λόγο, και με απομάκρυναν με περιφρόνηση. Δεν είχα άλλη λύση από το να απευθυνθώ στην αστυνομία. Όταν όμως η αστυνομία εμφανίστηκε, η ζητιάνα με το παιδί είχε εξαφανιστεί… Αισθάνθηκα σαν να παλεύω με ανεμόμυλους.

Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν “βοηθήσετε” με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το παιδάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο. Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της “μπίζνας” και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη παιδιού.

Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη “πελατεία” της. Η εξάλειψη τέτοιου είδους “επιχειρήσεων” σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα κλαπούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Τώρα πια γνωρίζετε γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας.

---->>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αφορμή το άρθρο για τα ναρκωμένα παιδιά των ζητιάνων που αναδημοσιεύτηκε και στο LIFO.gr (η συνέχεια)

 

 

 

Αρχείο
69

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Σήμερα έδιωξα 2"μανες"που εβγαλαν τα"κοιμισμένα τους" παιδια στο κρυο και το καυσαέριο!!!!!μάλωσα με ένα καραγκιόζη που μου την ειπε και 2 κυρατσες που δωσαν λεφτα παθαν ΣΟΚ απο την αποκαλυψη αυτου του εγκληματος!Οκ όλα αυτα...γίναμε ρεζίλι,κάποιοι πληροφορήθηκαν που προφανως μόλις κατέφτασαν στη γη και οι "μανες" την έκαναν!!!Αυριο παλι τα ίδια θα συναντήσω και πάλι θα τις διώξω,θα πληροφορήσω,θα μαλλώσω!και ξανα μανα!Υπάρχει κάποιος να γνωρίζει απλα τι μπορει να κανει καποιος για αυτες τις περιπτώσεις?! Δεν θα σχολιασω καν για αναπηρους,φτωχους, κλπ κλπ ενηλικες! Μιλάμε για κακοποιηση κ εκμετάλευση βρέφους που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ φροντισει τον εαυτό του και ούτε να προλάβει!Μια λυση επιτέλους...
Μα κανείς δεν βλέπει ότι το κείμενο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ, και αφορά περιστατικά που έγιναν στο εξωτερικό;Σχολιάζουμε όλοι σε ένα μεταφρασμένο κείμενο και προσπαθούμε να εντοπίσουμε και συνέπεια με την ελληνική πραγματικότητα, όταν δεν υπάρχει, πέραν του γεγονότος ότι τα κυκλώματα δουλείας χρησιμοποιούν παντού παραπλήσιες μεθόδους.Στην Ελλάδα, στα κυκλώματα δουλείας δεν εμπλέκονται μόνο Ρομά και Ρουμάνοι όπως στο αρχικό κείμενο (που έχω την υποψία ότι είναι γαλλικής προέλευσης) αλλά πολλές μαφίες, και φυσικά έχω δει ιδίοις όμμασι "μικτά κλιμάκια" από Πακιστανούς ζητιάνους, τσιγκανάκια (που μοιάζαν ξένα) και Έλληνες επικεφαλής.Στην Ελλάδα κανείς δεν θα ξόδευε για βότκα ή ναρκωτικά. Μάλλον φτηνά ηρεμιστικά και σε ελεγχόμενη δόση, γιατί δεν συμφέρει τους δουλέμπορους να χάνουν παιδιά (δηλαδή το "εμπόρευμά" τους), ασχέτως που μπορεί να συμβούν "ατυχήματα" και που δεν τους νοιάζει αν θα πάθουν τα άτυχα παιδάκια ζημιά μακροπρόθεσμα.Ακόμη, η ελληνική αστυνομία, που έχει κατά τα άλλα πολύ καλό τμήμα traficing, γιατί δεν τους μαζεύει; Θα υπάρχουν λόγοι και δεν εννοώ μόνο τη διαφθορά (μπορεί κάλλιστα η διαφθορά να είναι πιο ψηλά).Τέλος γιατί το ζήτημα αυτό έχει γίνει "Έλληνες σχολιαστές vs ξένης μαφίας" όταν ξέρουμε ότι στις μαφίες μετέχουν και δικά μας βλαστάρια; Πιστεύει κανείς ότι οι Πακιστανοί στα φανάρια είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς αφεντικά;
Όποιος έχει διαβάσει το διήγημα "Το γάλα" της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ (από τα συγκλονιστικά "Διηγήματα της Ανατολής") καταλαβαίνει ίσως καλύτερα πόσο αυτό το άρθρο μπορεί να είναι αληθινό, δυστυχώς...
Να θυμομαστε ολοι, οτι πρεπει να ελεγχουμε τι ανα- μεταδιδουμε.Παροτι δεν αμφισβητω το ποσο μεγαλο ειναι το προβλημα, αμφισβητω τις προθεσεις του κειμενου αυτου. Απο τις εικονες μεχρι το κειμενο.πχ η φωτογραφια, στο κειμενο,ειναι απο που; που ειναι οι πηγες;μη χασετε την αξιοπιστια σας αγαπητη lifo γιατι ειστε απο τους λιγους που εμπιστευομαι απο μακρυα.Αναμενω το πως θα συνεχιστε το θεμα,με σκοπο να βοηθηθουν τα παιδια , μια που και καλα, ολοι σημερα τα προσεξαμε. Φιλικα, Σταυρουλα
Ρε παιδιά αυτό κάνει μπαμ ότι πρόκειται για chain letter. Πιθανώς αυτό που λέει με τη νάρκωση να έχει συμβεί ή να συμβαίνει σε κάποιες χώρες, αλλά προφανώς δεν είναι ο κανόνας ή συχνό φανόμενο.Το συμπέρασμα βέβαια ότι δεν πρέπει να δίνουμε ελεημοσύνη και ειδικά μετρητά στο δρόμο είναι σωστό, γιατί είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να πέσουμε σε οργανωμένα κυκλώματα επαιτείας. Όσο για τα παιδιά, ακόμα και ναρκωτικά να μην τους δίνουν, το να τα κρατάς στο δρόμο είναι έτσι και αλλιώς κακοποίηση.
και μωρα εχω δει να κλαινε συνεχεια και τις μητερες που τα κρατανε να κλαινε μαζι τους ... και τι παραλογο να κοιμονται μωρα παιδια ολη μερα....Αφελεις δεν ειμαστε αλλα ουτε αναισθητοι να ειμαστε επειδη στο ιντερνετ γραφει ο καθενας οτι θελει.Εγω δινω σε καποιους που τους βλεπω καθε μερα και δεν μπορει κανενας να μου πει οτι ειναι κυκλωμα οταν βλεπω 30 χρονων ανθρωπο να πηγαινει να αγοραζει μια πιτα με τα 2 euro για να φαει ο πιτσιρικας γιος του.Εχετε γινει αναισθητοι,χιλιες φορες αφελης παρα αναισθητος. Σε τσιγγανες δεν δινω ουτε εγω αλλα λογικες τυπου "μην δινεις σε κανεναν γιατι ειναι κυκλωμα" δεν τις δεχομαι.
εχουμε μαθει να τα γενικευουμε ολα γιατι οχι και αυτο...δεν λεμε μη δινετε σε κανεναν αλλα αν ειναι να δωσεις σε καποιον που νομιζεις οτι πραγματι εχει αναγκη καλυτερα δωσε υλικα αγαθα και οχι χρηματα....
Μια φορά έδωσα ψιλά σ' έναν Αφρικανό ζητιάνο και μόλις γύρισε την γωνία μπήκε σε ενα μαύρο SUV με 24 inch golden rims και μετά μου είπε ''Υο bitch I stole your money'' και μετά άρχισε να ραπάρει και ήταν ο 50 cent και μου λέει ''γι΄αυτό με λένε 50 cent, επειδή ζητάω 50 cent'' και μετά ο εγκέφαλός μου άρχισε να τρέχει απ' το δεξί αυτί.
καταρχας δεν καταλαβαινω γιατι ενα αρθρο που απλα περιγραφει αυτα που βλεπουμε καθε μερα γυρω μας χαρακτηριζεται ως ρατσιστικο. οποιος κινειται καθε μερα με τα μεσα ή περναει απο το σουπερ μαρκετ και ειναι λιγο πιο παρατηρητικος τα εχει δει και ο ιδιος... δεν πιστευω οτι ξοδευουν τοσα πολλα για αυτα τα παιδια ωστε να αγορασουν βοτκα ή οτιδηποτε αλλο... και το τσιπουρο με 6 ευρω στο γαλα την ιδια δουλεια κανει... επιπλεον ειναι ευρεως γνωστο οτι κλαινε μονο 30 δευτερα σε καθε βαγονι και αυτο γιατι πολυ απλα τα τσιμπανε! (το εχω δει εγω προσωπικα) η κοινωνια απλα εθελοτυφλει... ολοι ξερουμε οτι ειναι ολοκληρο κυκλωμα, ξερουμε που στεκονται οοοοοοοοολη τη μερα (στην περιοχη μου το σουπερ μαρκετ με το αστυνομικο τμημα ειναι ακριβως ενα! λεπτο με αμαξι) οτι τα παιδια και ειδικα τα κοριτσια απο μια ηλικια και μετα τα βγαζουν στην πορνεια... γι αυτο το λογο μην δινετε ποτε και για κανενα λογο χρηματα! παρτε μαζι σας μπισκοτα και δωστε στα παιδια ή αν ειστε στο μαρκετ αγοραστε ενα γαλα ποτε χρηματα. περιμενει ο νταβατζης στο αποκατω στενο να "σχολασει" να εισπραξει και να παει σπιτι... εγω προσωπικα σταματησα να δινω χρηματα οταν στην παλια μου δουλεια ως ταμιας μου ηρθε η γνωστη τοτε μανα με το μωρο εξι το απογευμα και της εκανα τα ψιλα χοντρα. με 60 ευρω και βαλε μεροκαματο δεν το λες και φτωχεια...
Μια δόση πραγματικότητας αντικατοπτρίζεται από το άρθρο κι φαντάζομαι συμβαίνει και σε άλλα μέρη του πλανήτη εκτός από κάποιες χώρες που είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση και δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους συναλλαγές. Η Ελλάδα φυσικά δεν ανήκει σε αυτές τις χώρες. Δυο περιστατικά θα αναφέρω. Το πρώτο αφορά τη σύλληψη 5-6 παιδιών από τα φανάρια ,βουλγαρικής καταγωγής , πριν από λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την εύρεση πτώματος κοριτσιού που έμεινε στα αζήτητα. Η αστυνομία δεν ήξερε που να τα παραδώσει και αφου δεν υπάρχει κάποια κρατική πρόβλεψη για αυτές τις περιπτώσεις , τα παρέδωσε στη γνωστή οργάνωση Α21 ,που το αντικείμενό της είναι άλλο, τα παιδιά εξετάστηκαν από γιατρούς, τους προσφέρθηκε ολιγοήμερη στέγη και η αστυνομία τα προώθησε πίσω στη Βουλγαρία σε ίδρυμα . Το δεύτερο περιστατικό αφορά μια γυναίκα με ένα μωρό στην αγκαλιά εξω από ένα supermarket πριν δυο εβδομάδες υπό βροχή και κρύο να εκλιπαρεί για χρήματα για να αγοράσει γάλα για το μωρό της... Μια πωλήτρια βγαίνει και της δίνει μια σακούλα με γάλα και άλλα τρόφιμα και την παρακαλάει να φύγει γιατί έκανε κρύο. Αυτή φεύγει. Βγαίνοντας από το μαγαζί ήταν πίσω στη θέση της και εκλιπαρούσε το ίδιο πονεμένα για χρήματα για να αγοράσει γάλα για το παιδί της ! Και κάτι άλλο περί ύπνου:Είναι πολύ γνωστή μέθοδος στην ελληνική επαρχία, το ρόφημα που δίναν στα βρέφη για να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν που παρασκευαζόταν από βρασμένη παπαρούνα...
Το Νοέμβριο 04 η επιτροπή βασανιστηρίων του ΟΗΕ ζήτησε εξηγήσεις από την Ελλάδα για την εξαφάνιση 500 παιδιών-ζητιάνων που διακινήθηκαν από το 98 ως το 02 και χάθηκαν ενώ δεν γύρισαν ποτέ στην Αλβανία (στην πραγματικότητα είναι πάνω από χίλια). Ο Κοτσώνης είχε δηλώσει (Έθνος 25-11-98, σ. 20) ότι επειδή "η χειρότερη οικογένεια είναι καλύτερη από το καλύτερο ίδρυμα"(!!) δεν θα κάνουν...παιδομάζωμα σε ιδρύματα αλλά θα δώσουν τα παιδάκια στις οικογένειες τους... Τί έγινε από κει και πέρα Κύριος οίδε.Για το ίδιο θέμα της εξαφάνισης βλ. Ελευθεροτυπία 26-11-02,σ. 47, "545 παιδιά αγνοούνται" και 15-12-02, "Από τα φανάρια στο σκοτάδι", ΒΗΜΑ 28-4-02, Α34, "Πού πήγαν τα παιδιά των φαναριών;".Η εικασία είναι το εμπόριο οργάνων. Για τη μεταχείριση των νοικιασμένων παιδιών τα δημοσιεύματα είναι άπειρα, ενδεικτικά: Νέα 11-5-04, σ. 1 "Έκθεση σοκ για εμπόριο οργάνων παιδιών", ΒΗΜΑ 13-4-97 Α44, "Η αλβανική μαφία πουλάει παιδιά σε παιδόφιλους και εμπόρους οργάνων", Αυγή 22-10-09, σ. 9 "2500 τα παιδιά θύματα των δουλέμπορων κάθε χρόνο στην ΕΛΛάδα", Απογευματινή 17-4-04, σ.16 "Σκοτώνουν παιδιά των φαναριών και πουλάνε τα όργανά τους", "Ελευθεροτυπία" 14-9-02, σ. 2 συνέντευξη από την ευρωβουλευτίνα Πάστι Σάντερσον που καταγγέλλει λαθρεμπόριο οργάνων παιδιών και γυναικών.Αυτά τα ολίγα...φασίζοντα και εθνικιστικά για όσους ελαφρά τη καρδία διϋλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο αμφισβητώντας το δημοσίευμα. Λες και το θέμα είναι οι βότκες κι οι ηρωϊνες. Είναι βυθισμένα σε λήθαργο τα παιδιά, ναι ή ου; Πώς συμβαίνει αυτό; Ενδιαφέρεται κανείς για την τύχη τους; Είναι πραγματικότητα τα παιδικά μαρτύρια επί δεκαετίες; Είναι πραγματικότητα το παιδεμπόριο, η δουλεία, τα βασανιστήρια, η εκπόρνευση, η αποχή απ' το σχολείο, ο θάνατος; Τα υπόλοιπα τ' ακούω βερεσέ.Κι αν η σιωπή είναι συννενοχή, η άρνηση της παιδικής κόλασης τί είναι; Η ενοχοποίηση ως φασιστών όσων ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ διαμαρτύρονται τί είναι; Μήπως έντεχνη υπεράσπιση της κτηνωδίας;
Κύριοι, έιμαι κι εγώ ένα παιδάκι που μεγαλώνει σ'αυτή την Ελληνική κοινωνία. Το άρθρο το είδα στο facebook και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Βλέπω εδώ ότι το συμβάν που περιγράφεται δεν έχει λάβει χώρα σε Ελληνικό έδαφος - αλλά, και τι έγινε; Μήπως εδώ δεν ισχύουν τα ίδια; Ως περίεργο παιδάκι, λοιπόν, ρωτώ να μάθω το εξής: - Γιατί, κύριοι, ένας πολίτης (ακόμα και αν είναι δημοσιογράφος) μέσα σε 2 μέρες έλυσε το μυστήριο του ναρκωμένου και κλεμμένου παιδιού, ενώ ολόκληρα τα κράτη "δεν το γνωρίζουν"; Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου αναφέρει οτί απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά η "μάνα" είχε φύγει. Δηλαδή, η αστυνομία δεν γνώριζε αυτό που ο ΠΟΛΙΤΗΣ ανακάλυψε σε ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ; Αν και υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι κανείς από τα άτομα που καθημερινά περιπολούν μια περιοχή δεν νοιάζεται ή δεν ξέρει. -Γιατί, λοιπόν, ο αστυνομικός δεν προχωράει στη σύλληψη; Ας το πάω και λίγο παραπέρα: Καθημερινά χρησιμοποιώ το μετρό για τη μετακίνηση μου και καθημερινά βομβαρδίζομαι από αφίσες, εικόνες στις οθώνες και ανακινώσεις για παιδιά που κλάπηκαν ή εξαφανίστηκαν. Ο ΑΜΠΕΡ ΑΛΕΡΤ γιατί δεν πιέζει να ερευνηθούν αυτές οι περιπτώσεις; Δηλαδή, μόνο εγώ είμαι η ελπίδα μιας μητέρας να ξαναδεί το παιδί της; Εγώ που λίγες πιθανότητες έχω να το συναντίσω ποτέ, πόσο μάλλον να το αναγνωρίσω; Ίσως και ο ΑΜΠΕΡ ΑΛΕΡΤ δεν ξέρει... Ή δεν πρέπει να ξέρει...Έυχαριστώ, κύριοι, που διαβάσατε το σχόλιό μου.Πιστεύω ότι είναι κατανοητό πως όταν λέω ότι είμαι "παιδάκι", δεν αναφέρομαι στην ηλικία. Αν και, και αυτή, δεν είναι μεγάλη.
προφανώς ένα άτομο μπορεί να κάνει μια δουλειά που δε μπορεί να κάνει ένας κρατικός μηχανισμός. η αστυνομία για να δράσει πρέπει να έχει την κάλυψη του νόμου. για το μέσο μπάτσο που κάνει την περιπολία του, εφόσον δεν υπάρχει εντολή αρμόδιου οργάνου της δικαιοσύνης, δε μπορεί να αρπάξει ένα παιδί από μια γυναίκα.
Και με μετανάστες επαίτες, (κυρίως ασιατικής καταγωγής, ανάπηροι στην πλειοψηφία τους), υπάρχει κύκλωμα που τους εκμεταλλεύεται. Τους "χώνουν" κατά δεκάδες σε τρώγλες, και η "δουλειά" τους είναι να δίνουν τα "κέρδη" από την επαιτεία στους νταβατζήδες τους. Επίσης έχω δει νεαρό τσιγγάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με καλοκαιρινή βερμούδα και ξυπόλυτο μες το καταχείμωνο. Ήταν σχετικά καθαρός. Το όλο σκηνικό της "ένδειας", είχε παταγωδώς αποτύχει. "Έβγαζε μάτι" ότι τον βάλανε να γυρνά έτσι μες τους δρόμους για να τον λυπηθούν οι "πονόψυχοι" αστοί...
Εγώ πάντως λεφτά δίνω μόνο στους πολύ ηλικιωμένους και ανήμπορους, και σ'αυτούς που ευγενικά μου ζητούν να μου καθαρίσουν το τζάμι και δεν ορμάνε μέσα στα όλα.
η δικαιοσύνη, μάστορα, σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, είναι περίπλοκη. μπορεί, το ανήλικο παιδί σου, να σε οδηγήσει στο δικαστήριο επειδή δεν του πήρες τη μπάρμπι που ήθελε. πες πως βρίσκει και τον κούγια δικηγόρο. ε, σε βλέπω στην ηλεκτρική κρεμάλα, με ένεση, ή τελοσπάντων πώς εκτελούνται οι θανατικές ποινές. Γι' αυτό κυρίες και κύριοι, δεν έχουμε θανατική ποινή
Πάντως, σ'ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε παλιότερα, το "Αποκαλύψεις για τα «εορταστικά» κυκλώματα επαιτείας" [http://www.lifo.gr/now/society/20687] κάποιοι αρμόδιοι δήλωναν ότι δεν έχει αποδειχτεί η νάρκωση των παιδιών.Αν και το σημερινό άρθρο μοιάζει λίγο κατασκευασμένο στις λεπτομέρειες, το ότι παιδάκια γίνονται θύματα εκμετάλλευσης είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.
Aγαπητή Lifo, εφόσον το άρθρο, όπως επισημάνθηκε, είναι μεταφρασμένο από τα αγγλικά και δεν αναφέρεται στην Ελλάδα, αυτό θα έπρεπε να αναφέρεται στην εισαγωγή του άρθρου. Με όλο το σεβασμό, θεωρώ σοβαρό δεοντολογικό ολίσθημα τη μη αναγραφή, γιατί μόνο στα σχόλια γίνεται φανερή η απάτη (ή σε όποιον έχει λίγο μυαλό να καταλάβει ότι τα μωρά στην Ελλάδα δεν θα τα νάρκωναν με βότκα αλλά με κάτι φτηνότερο).Μιλάω για απάτη γιατί οι περισσότεροι σχολιαστές παραπλανήθηκαν και πίστεψαν ότι το ΄"ρεπορτάζ" έγινε στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Δεν αμφιβάλλω ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν κυκλώματα με δανεικά παιδιά και ψεύτικους ανάπηρους (και υπήρχαν εδώ και αιώνες) αλλά χωρίς την αναφορά ότι είναι μεταφρασμένο, παραπληροφορείτε. Και το ότι κυκλοφορεί το άρθρο στο Φέισμπουκ δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη. Στο Φέισμπουκ κυκλοφορεί και το άρθρο για τους δήθεν παιδεραστικούς γάμους της Χαμάς -θα το βάλετε κι αυτό;Σας παρακαλώ λοιπόν να διορθώσετε την εισαγωγή, κάνοντας αναφορά ότι πρόκειται για μετάφραση ξένου άρθρου.[Απ. Lifo: Σωστό. Προσθέσαμε disclaimer και το κάναμε ακόμα πιο εμφανές και ξεκάθαρο.]
Ε, δεν το λέει κανείς και disclaimer αυτό που βάλατε, αφού δεν ξεκαθαρίζετε καν ότι το περιστατικό ΔΕΝ έγινε στην Ελλάδα. Ούτε το σάιτ που παραπέμπετε μιλάει για Ρομά, ενώ το άρθρο μιλάει για Ρομά.Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δημοσιέψατε το σχόλιό μου. Οπότε, σας παρακαλώ να σβήσετε και την προχτεσινή αναδημοσίευση από το ιστολόγιό μου (Περί ακριβών βιβλίων). Αν είναι να σβήνετε τα λεγόμενα κάποιου, να τα σβήνετε ολοσχερώς.[Απ. LIFO: Ζητούμε συγγνώμη, καταλάβαμε ότι το σχόλιό σας απευθυνόταν σε εμάς με σκοπό να βάλουμε disclaimer, δεν καταλάβαμε πως θέλατε να είναι δημόσιο ακόμα και μετά το updated diclaimer, που διευκρινίζει ότι ΔΕΝ έγινε στην Ελλάδα. Φυσικά και θα δημοσιευτεί ολόκληρο το σχόλιό σας.]
Γιατί δεν δίνει το Κράτος περισσότερη εξουσία στη Δημοτική Αστυνομία από το να μοιράζει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα; Περνάνε μπροστά από δεκάδες τέτοιες καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας και δεν ασχολούνται καν, επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Ας γίνει λοιπόν, ελέγχοντας και καλώντας την Αστυνομία και την Υγειονομική Υπηρεσία σε τέτοιες καταστάσεις που περιγράφονται παραπάνω.
Ειλικρινά διάβασα το άρθρο κι ενοχλήθηκα με τα κυκλώματα που ακόμα και τώρα που η χώρα ταλανίζεται βασίζονται στην καλοσύνη, ευαισθησία (ίσως) κάποιων ανθρώπων και συνεχίζουν τη δράση τους. Σταμάτησα να δίνω σε ζητιάνους χρήματα εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν ακούσει τόσα πολλά τα αυτιά μου που τελικά δεν ξέρεις ποιος πραγματικά έχει ανάγκη τα λεφτά και ποιος το κάνει ως επάγγελμα. Ο λόγος όμως που σταμάτησα ήταν ένα περιστατικό που βίωσα η ίδια. Περπατώντας στο κέντρο πριν αρκετά χρόνια μου έκλειναν το δρόμο μια χαρούμενη παρέα 2 μαμάδων με τα 2 τους παιδάκια. Γελούσαν και έπαιζαν αλλά εγώ που βρισκόμουν από πίσω τους ακριβώς και βιαζόμουν ήμουν τρομερά ενοχλημένη που δεν μπορούσα να περάσω. Τελικά κατάφερα και τους προσπέρασα κι αφού πρώτα "έκοψα" τις φάτσες τους, συνέχισα την πορεία μου. Την ίδια ημέρα, λίγη ώρα αργότερα, πέτυχα σε άλλο σημείο του κέντρου, τη μία από τις δύο χαρούμενες πριν λίγη ώρα, θλιμμένη πλέον μάνα, να ζητά την ελεημοσύνη των περαστικών. Κρατούσε στην αγκαλιά το παιδί της που τώρα πλέον γκρίνιαζε αφού προφανώς ήθελε να βρίσκεται κάπου αλλού από την αγκαλιά της μητέρας του. Ένιωσα τρομερό θυμό όταν είδα αυτή την εικόνα και σκεπτόμενη την εικόνα της χαρούμενης παρέας που ήταν πριν κάποια ώρα.Μετά από αυτό το σκηνικό έπαψα πλέον να δίνω έστω και τα παραμικρά κέρματα σε αυτούς τους ανθρώπους. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Θέλω να τρέξω να προλάβω τα δεκάδες σχόλια που θα προκαλέσει αυτό το άρθρο (και καλά θα κάνει).Έχουμε ανάγκη απο αλλαγή στην νοοτροπία μας και στον τρόπο οργάνωσης κ αντίδρασης. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά απλή διαδικτυακή καταδίκη ισούται με απόλυτο 0. Πρέπει να βάλουμε την δράση, την άμεση και απόλυτη δράση στον τρόπο αντίδρασης μας. Άλλωστε και η ίδια η λέξη έχει μέσα την δράση.Ας πάμε να εξασφαλίσουμε σε αυτή τη ριμάδα την χώρα τα δικαιώματα των παιδιών, που καθόλου αυτονόητα δεν είναι. Ας ξεκινήσουμε μια δράση που σκοπό θα έχει να δομήσει, συνταγματικά, τον τρόπο προστασίας των παιδιών απο κάθε είδος σωματική και πνευματική κακοποίηση. Η λύση δεν είναι να κράζουμε τους ρόμα. Η λύση είναι να επιβάλεις στα όργανα της πολιτείας κουλτούρα και φιλοσοφία... αυτόματες και άμεσες κινήσεις καταπολέμησης της παιδικής κακοποίησης!!! (ρόμα, χ.α, βιασμοί, οικογενειακή βία, bulling, πρόσβαση στην δημόσια παιδεία κ υγεία κ.α)Πάμε να το ξεκινήσουμε εδώ και τώρα μαζί!!! Πείτε προτάσεις!!!
Eας οργανωθούν όλοι οι άνεργοι αποφοιτων κοινωνικής λειτουργίας με εξειδίκευση στην παιδική ηλικία και να συνεργαστούν με κάποιο ΜΚΟ να λειτουργούν ως "όργανο" που θα κάνει περιπολίες σε γνωστα μέρη που συχνάζουν τέτοιες ζητιάνες. Στην συνεχεια θα κάνουν καταγγελίες απευθείας στην αστυνομία...Η ΜΚΟ θα πρεσφέρει ανασυγκρότηση, διαφήμιση και training. Οποιος θέλει μπορεί. Tο θέμα είναι ότι οι έλληνες δεν έχουν την εθελοντική δουλειά μέσα τους...εκτος εάν δεν είναι της "μόδας" όπως ήταν με του ολυμπιακούς αγώνες.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Οι άνεργοι είναι η μάστιγα της εποχής μας. Αφού κάθονται που κάθονται, μεγάλος κόπος θα ήταν να πάνε να κάνουν εκειπέρα μια εθελοντική περιπολία; Φτάνει πια, από φρέντο σε φραπέ και από τάβλι σε μπιρίμπα, οι χαραμοφάηδες. Κι ας μην πάρουν λεφτά, πού είναι το πρόβλημα, λίγο είναι τέτοιο training που θα λάβουν; Ούτε στα όνειρά τους δεν θα το έχουν δει. Αλλά σου είναι αυτοί οι άνεργοι... αχάριστοι άνθρωποι, παιδί μου, ούτε του αγγέλου τους νερό δεν δίνουν. Να τους προσφέρεται τέτοια ευκαιρία και να μην απλώνουν το χέρι να την αρπάξουν! Τι να πεις... (και πράγματι, τι να πεις όταν διαβάζεις τέτοια σχόλια;)
αν δε υπήρχε το ίντερνετ, μάστορα, ούτε καν θα περνούσε απ' το μυαλό σου όλο αυτό το φαινόμενο. οπότε άσε να ωριμάσει η ιδέα, μια μέρα, μια βδομάδα, όσο χρειαστεί, και βλέπουμε πως θα δράσουμε. η μαστοράντζα στο κάτω κάτω της γραφής λέει: μετράμε δις, κόβουμε μια φορά.
@λουκρητια αντί να ειρωνεύεσαι μπορείς να μου δώσεις καλύτερα έναν λογικό και βάσιμο λόγο γιατί να μην το κάνουν? Ποιος ο λόγος να γίνεις κοινωνικός λειτουργός εάν από μέσα σου δεν έχεις την ανάγκη να βοηθάς αυτούς που χρειάζονται στήριξη και χωρίς αμοιβή?Τι σε χαλάει ακριβώς? Το ότι διευκρίνισα τους "ανεργους"? Προφανώς αυτοί έχουν χρόνο να προσφέρουν έργο! σε χάλασε η ιδέα μου? Δεκτόν! αλλα το δείχνεις με λάθος τρόπο. Θεωρείς ότι κάποιος απόφοιτος δεν μπορεί να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες για τον κλάδο του προσφέροντας εθελοντική δουλειά?εάν ναι κανεις ΤΡΟΜΕΡΟ λάθος! Εμενα τις περισσότερες εργασιακές μου εμπειρίες από εθελοντική δουλειά τις απόκτησα!
Για να πιάσω ένα ένα τα θέματα:1. Ο κοινωνικός λειτουργός φυσικά και είναι ένα επάγγελμα που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο αλτρουισμό σε σχέση με άλλα, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα επάγγελμα. Οι άνθρωποι που το ασκούν πρέπει με κάποιον τρόπο να ζήσουν, εφόσον ζούμε σε ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα στο οποίο ο καθένας είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει μόνος του τα προς το ζην (το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το σύστημα αυτό είναι άλλο θέμα).2. Οι άνεργοι δεν "έχουν" ελεύθερο χρόνο. Είναι αναγκασμένοι να τον βιώνουν μέχρι να ξαναβρούν δουλειά. Το να λες ότι θα έπρεπε να κάνουν κάτι αντί να κάθονται είναι άδικο, γιατί δεν ξέρεις πόσον χρόνο από την καθημερινότητά τους αφιερώνουν στην αναζήτηση εργασίας, ούτε την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω της ανεργίας, όπου προφανώς και έχουν τεράστιο άγχος για το μέλλον τους.3. Ναι, με χάλασε η ιδέα σου. Θεωρώ άδικο το γεγονός πως, με μεγάλη εξυπνάδα από την πλευρά της οικονομικής εξουσίας, ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ενσωματώσει στον ψυχισμό του την ενοχή για το ότι δεν βοηθάει "εθελοντικά", τη στιγμή που θα μπορούσε να το κάνει επί πληρωμή, ώστε να αισθάνεται εξασφαλισμένος και να αφοσιώνεται με καλύτερη διάθεση σε ό,τι κάνει. Για ποιον ακριβώς λόγο να πάμε εμείς και να αναλάβουμε εθελοντικά το έργο που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει η πολιτεία, αφού πληρώνουμε ήδη φόρους για αυτό; Ναι, είμαι υπέρ της βοήθειας στον συνάνθρωπο, όχι, όμως, δεν είμαι υπέρ του να επιτρέπουμε σε άλλους να μην εκπληρώνουν το έργο για το οποίο έχουν οριστεί. Θεωρώ πως ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία είναι δύο μεγάλες παγίδες στις οποίες πέφτει ο σύγχρονος άνθρωπος, καθώς μετακυλά την ευθύνη για την βοήθεια του συνανθρώπου πάνω του, ή πιστεύει πως κάνει κάτι ουσιαστικό για να τον βοηθήσει. Όμως, δεν κάνει κάτι ουσιαστικό, αντιθέτως διαιωνίζει την κατάσταση, επιτρέποντας στους υπεύθυνους να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Αντί να ζητάμε, π.χ., να δίνει το κάθε κράτος υποχρεωτικά ένα ποσό για να βοηθήσει τα παιδάκια στην Αφρική, ζητάμε να αγοράσει ο κόσμος μια χριστουγεννιάτικη κάρτα που θα φτάσει να καλύψει τις ανάγκες ενός απειροελάχιστου ποσοστού των παιδιών και αισθανόμαστε πως κάναμε και κάτι.Δεν ξέρω αν τα επιχειρήματά μου σου φαίνονται "λογικά και βάσιμα". Η πολιτική και οι πολιτικές απόψεις δεν είναι λογικές και βάσιμες, η πολιτική δεν είναι επιστήμη, είναι βίωμα και ο τρόπος που ο καθένας και η καθεμία επιλέγει να τη βιώσει επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στη δική του/της θεώρηση για τον κόσμο και όχι σε λογική και επιστημονισμό.