ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.9.2017 | 16:43

Το δικαίωμα να ζεις ήσυχα είναι εντέλει ρατσισμός;

Μένω σε πολυκατοικία και εδώ και 3 μήνες στο (ενοικιαζομενο) διαμέρισμα πάνω από το δικό μου έχουν έρθει μια 5μελής οικογένεια προσφύγων. Τα παιδιά τους όλα μικρής ηλικίας (από 1-7 χρονών). Όλα καλά ως εδώ. Εντούτοις αντιμετωπίζουμε όλοι οι ιδιοκτητες του ορόφου μου ένα σοβαρό θέμα: αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ. Σκεφτείτε το ένα πιτσιρίκι από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ (πάνω σε παρκέ), ρίχνει πράγματα κάτω, χτυπάει το πάτωμα κλπ. Και προφανώς χωρίς καμία υπόδειξη από τους γονείς του. Το άλλο μικρότερο παιδάκι υποθέτω ότι μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς γιατί αντί να μιλάει βγάζει κραυγές ΟΛΗ ΜΕΡΑ. Και σέβομαι το εάν υπάρχει θέμα υγείας, αλλά αν ΔΕΝ υπάρχει δεν μπορούν αυτοί οι γονείς να του πουν απλα ένα ''ΣΟΥΤ'';Ο σύντροφός μου δουλεύει από πολύ νωρίς εως αργά κάθε μέρα, εγώ (δυστυχώς δεν εργάζομαι) αλλά λόγω μεταπτυχιακού προσπαθώ να διαβάσω και γενικά στην πολυκατοικία μας από τότε που ήρθαν επικρατεί ένας χαμος. Ειδικα τα μεσημερια οπου προσπαθει ολος ο κοσμος να ησυχασει. Απλα αυτο δεν ισχυει, το πανω πατωμα το ακους να χτυπιεται μεχρι τελικης πτωσεως. Το θέμα είναι πως να το χειριστούμε ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία με τη ΜΚΟ που τους έφερε και να τους ενημερώσουν ότι τις ώρες κοινής ησυχίας επικρατεί ηρεμία. Και άλλοι στην πολυκατοικία έχουν μωρά/παιδιά/σκυλιά/γατιά/κλπ κλπ, αλλά δεν ακούστηκε ποτέ κιχ. Φυσικά και σέβομαι την ταλαιπωρία τους αλλά εκτός από τα δικαιώματα υπάρχουν και οι ΚΑΝΟΝΕΣ στην όλη φάση.Κατι μου λεει πως ακομη και ευγενικα να το θεσουμε σαν θεμα, θα μας πετάξουν ένα ''μα τι ρατσιστες που είστε και δεν κάθεστε να ανεχτειτε την απιστευτη φασαρια αυτων των απιστευτα ταλαιπωρημενων-που θεωρουνται πιο ''ανθρωποι'' απο τους αστεγους και δικαιουνται ετσι ξαφνικα σπιτι στο κεντρο της πολης- ανθρωπων''. Θα ηθελα λοιπον -και- τη γνωμη σας σχετικα με το πως να το χειριστουμε.Επισης οι ιδιαιτερα ευαισθητοποιημενοι ας μη βιαστουν να χαρακτηρισουν το θεμα μου ρατσιστικο. Απλα να σκεφτουν τι σημαινει να πρεπει να διαβασεις η να ξεκουραστεις απο μια δυσκολη δουλεια υπο αυτες τις συνθηκες.
5
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ μπορεί να τρολάρω, πόσοι όμως τα πιστεύουν και μάλιστα πολύ σοβαρά; Ζούμε στη χώρα που σε λίγο θα ντρέπεσαι να δηλώσεις την ελληνική καταγωγή και μόνο ό,τι έχει να κάνει με αλλοδαπούς (κατά προτίμηση μουσουλμανικής προέλευσης) είναι καλώς καμωμένο.
Να το αντιμετωπίσεις όπως θα το αντιμετώπιζες εάν ήταν ελληνική οικογένεια από πάνω σου. Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι μετανάστες, το πρόβλημα είναι ότι κάνουν θόρυβο.Φτιάξε ένα κέικ και ένα απόγευμα χτύπα τους την πόρτα και δίνοντας το κέικ για το καλώρισμα πες τους κιόλας ότι το σπίτι δεν έχει ηχομόνωση και ότι τα ακούτε όλα από κάτω. Και μετά δες αν θα αλλάξει η συμπεριφορά τους. Ενδέχεται να κάνουν θόρυβο γιατί προηγουμένως να έμεναν είτε σε μονοκατοικία είτε σε σπίτι με πολλή καλή μόνωση είτε σε σπίτι με γείτονες κουφούς κτλ. Το να πιστεύεις ότι κάνουν θόρυβο γιατί ειναι μετανάστες, αυτό είναι ρατσισμός. Όλες οι ελληνικές οικογένειες που έχεις συναντήσει είναι ήσυχες;Το πρόβλημα υπάρχει έχεις δίκιο. Αλλά έχεις άδικο και για τη ρίζα του προβλήματος και για την λύση. Αν φύγουν οι μετανάστες, κανείς δεν σου εγγυάται ότι οι έλληνες που θα έρθουν θα κάνουν ησυχία. Και μετά σε ποια ΜΚΟ θα πας; Φτιάξε κέικ, μίλα τους, και νομίζω θα υπάρξει αλλαγή.(Το κέικ είναι προαιρετικό).
Βρε κοπέλα μου έχεις απόλυτο δίκιο.Αλλά μία απλή ερώτηση. Τους ενημέρωσε ποτέ κανένας για τις ισχύουσες ώρες κοινής ησυχίας ή τους έκανε έστω κάποια παρατήρηση και οι άνθρωποι φέραν κάποια αντίρρηση; Ή αυτοί ζουν στην άγνοιά τους και εσύ γράφεις οργισμένες (δικαίως βέβαια) εξομολογήσεις εδώ; Περιπλέκεις ένα πολύ απλό θέμα.
Scroll to top icon