ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.9.2017 | 09:57

Κατσαρίδες.

Είμαι φοιτητής. Μένω σε διαμέρισμα παλιάς πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους και δυστυχώς από τον περασμένο Απρίλιο, κυρίως, έχω πρόβλημα με τις κατσαρίδες. Συγκεκριμένα, στις αρχές του Ιουνίου είχα δει τις περισσότερες (περίπου μία ανά μέρα) και έτσι αποφάσισα να σταματήσω να ανοίγω την πόρτα και το παράθυρο της κουζίνας (που έβλεπε στον βρώμικο κοινόχρηστο χώρο), εφόσον εκεί είχαν θεαθεί οι περισσότερες.Επιπλέον χρησιμοποίησα και μια ειδική αλοιφή για αυτό το θέμα και για κάποιο διάστημα είχα σχεδόν πάψει να τις βλέπω. Καθώς όμως επέστρεψα στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου, είδα αρκετές, νεκρές, διασκορπισμένες σε όλο το σπίτι.Τις μάζεψα, τις πέταξα, σφουγγάρισα τα πατώματα.Να προσθέσω πως από τότε που ξεκίνησα να τις βλέπω, έχω σταματήσει σχεδόν παντελώς να κρατάω φαγητό στο σπίτι, εφόσον ξέρω πως τις έλκει. Παρ' όλα αυτά όμως, είδα άλλες δύο το τελευταίο διάστημα, μία μικρή πριν από 5 μέρες και μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ προχθές. Και οι δύο στο μπάνιο. Η τεράστια μέσα στη μπανιέρα.Είναι σιχαμερή αυτή η κατάσταση, πραγματικά. Το συγκεκριμένο είδος, με βάση την αναζήτηση που έκανα, είναι η Αμερικάνικη κατσαρίδα (πολύ μεγάλη, με καφέ - κοκκινωπό χρώμα) και έχω διαβάσει πως προέρχεται από τα δίκτυα αποχέτευσης. Πραγματικά έχει καταρρακωθεί η διάθεσή μου λόγω αυτού του θέματος και επιπλέον παθαίνω έντονο σοκ κάθε φορά που πετυχαίνω κάποια. Ενώ τελευταία δεν εμφανίζονται σχετικά συχνά για αρκετό διάστημα, παρ' όλα αυτά νιώθω πως το σπίτι και η πολυκατοικία γενικότερα (στην οποία ΔΕΝ γίνεται απεντόμωση) έχουν κατακλυστεί από δαύτες.Το διαμέρισμά μου δεν το λες και βρώμικο, πέρα φυσικά από το ότι είναι παλιό και χρειάζεται οπωσδήποτε κάποια συντήρηση. Όμως φοβάμαι πως ότι και να κάνω, είναι μάταιο, μιας και η Αθήνα είναι μια εξαιρετικά βρώμικη πόλη και η πολυκατοικία στην οποία μένω παλιά, οπότε δημιουργείται ένας εκρηκτικός συνδυασμός.Να σημειώσω πως πολλές φορές με πιάνει μια αηδία και φοβάμαι ακόμη και να πιω νερό από τη βρύση, να κάνω μπάνιο, να πλύνω τα δόντια μου, ακόμη και να βάλω πλυντήριο. Νομίζω πως κρύβονται παντού, πως έχουν αφήσει περιττώματα σε όλα τα σημεία (έχω δει από αυτά, κυρίως στην κουζίνα).Η βρύση της κουζίνας δεν έχει αεριστήρα (εκείνο το φιλτράκι στο κάτω μέρος), οπότε είναι εντελώς ανοιχτή και σκέφτομαι μήπως σκαρφαλώνουν στη βρύση από το νεροχύτη, μπαίνουν μέσα και μολύνουν όλο το δίκτυο ύδρευσης. Χθες το βράδυ όπως άνοιξα τη βρύση είδα στο νεροχύτη να επιπλέει ένα μωρό κατσαρίδας (ήταν διάφανο και πολύ μικρό, άσπρο, υποθέτω πως ήταν κατσαριδάκι).Με συγχωρείτε για το μακροσκελές κείμενο, αλλά πραγματικά μου έχει διαλύσει την ψυχολογία αυτό το θέμα. Πείτε μου και εσείς εάν έχετε παρόμοιες εμπειρίες, από πού πιστεύετε πως μπαίνουν στο δικό σας σπίτι, εάν κάνατε απεντόμωση στο διαμέρισμά σας... Γενικά θέλω να μάθω τι να κάνω, μήπως και ξαναγίνω ήρεμος και πάψω να το σκέφτομαι τόσο πολύ. Ευχαριστώ.
5
 
 
 
 
σχόλια
Στα παλιά σπίτια, δυστυχώς, είναι σύνηθες... Λοιπόν, φιλτράκι νερού, καπάκια για τα σιφόνια (όπως ήδη σου είπαν) και όταν λείπεις για μέρες, ΠΑΝΤΑ κλεισμένο το καπάκι της τουαλέτας. Από εκεί και πέρα, αν μπορείς, βάλε σήτες στα παράθυρα (φθηνές υπάρχουν σε καταστήματα τύπου πράκτικερ), και όπου υπάρχει ξύλο στο σπίτι (ξύλινα πατώματα, εντοιχισμένα ντουλάπια κλπ), έλεγξε καλά τις γωνίες ένωσης και ψέκασε όπου βλέπεις άνοιγμα (υπάρχει ένας αφρός για ψέκασμα που έχει και ένα σωληνάκι εύκαμπτο, ακριβώς για να μπαίνει σε τέτοιες τρυπούλες).
Νομίζω πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό! Ο κόσμος κάνει απλά απεντόμωση... πριν το καλοκαίρι βέβαια για να προλάβει το κακό, αλλά και τώρα να την κάνεις διαρκεί για αρκετό καιρό. Εμείς κάναμε πριν 2 χρόνια και δεν έχουμε δει ούτε μία.
πας καλα ?? τι περιμενεις για να φυγεις δλδ? να σου μπει καμια μεσα απο το αυτι την μυτη το στομα τον κωλο? λοιπον εγω ειχα κατσαριδες τις σπιτικες μικρες ξανθιες εκανα απεντομωση μονο στο διαμερισμα μου και τωρα δεν εχω τιποτα. λες οτι ειναι μεγαλες και ξανθιες... εγω ξερω οι ξανθιες ειναι μικρες και οι μαυρες μεγαλες...αν ειναι ξανθιες ειναι προβλημα διαμερισματος οποτε με απεντομωση θα γινει. αν ειναι οι μαυρες τοτε ειναι προβλημα πολυκατοικιας και απο την στιγμη που δεν κανουν απεντομωση ΦΥΓΕ! εγω οταν ειχα ουτε καν καθομουν στην τουαλετα φοβομουν μην μου μπει καμια. και κοιμομουν με ανοιχτο φως ταχα μου να μην ερθουν
Scroll to top icon