ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.9.2017 | 16:25

Προγαμιαιο συμβολαιο

Με τον συντροφο μου ειμαστε 7 χρονια μαζι και τα τεσσερα συζουμε. Αποφασισαμε απο κοινου να κανουμε γαμο το επομενο φθινοπωρο.Πριν εβδομαδες μου ζητησε να κανουμε προγαμιαιο συμβολαιο καθως εχει μια καλη περιουσια και ειναι γενικοτερα οικονομικα ευκαταστατος. Να τονισω πως ποτε δεν το εκμεταλλευτηκα σε εξοδους ειναι παντα μισα-μισα ( υπαρχουν φορες βεβαιως που με κερναει οπως και γω) και τα εξοδα του σπιτιου ειναι αναλογα των δυνατοτηων μας (πχ του ξεκαθαρισα πως για ενοικιο - κοινοχρηστα δεν μπορω να δινω πανω απο 200 ευρω απο πλευρας μου και επειδη εκεινος ηθελε σε μια καλυτερη περιοχη βαζει τα παραπανω εξοδα).Ομως πραγματικα δεν χρησιμοποιησα το γεγονος οτι εχει χρηματα. Στην αρχη λοιπον αυτη η προταση του με ξενισε αλλα σκεφτηκα πως ετσι θα μπορεσω να προστατεψω και τον εαυτο μου. Τι εννοω; Αν κανουμε παιδι θα ηθελα διατροφη υψους που του αναλογει και οτι αποκτηθει κατα τη διαρκεια του εγγαμου βιου μας απο κοινου να υπαρξει μια συμφωνια τι θα ανηκει σε ποιον κλπ, οπως και αν κανει μετεπειτα παιδια με αλλη γυναικα το παιδι μας ειναι μεσα στα περιουσιακα του στοιχεια. Τις σκεψεις μου αυτες του τις ειπα και νευριασε σε πολυ μεγαλο βαθμο καθως λεει πως θελω να τον κοροιδεψω και να τον πεισω να μην κανουμε το συμβολαιο η μεσα απο το συμβολαιο να του τα φαω, πως δεν περιμενε να ειμαι τετοιος ανθρωπος και να ντρεπομαι που ειμαι μια γυναικα τυλιχτρα που θελω να ζησω με λεφτα αλλου. Μα δεν ζητησα τιποτα απο οτι δεν μου ανηκει και δεν προκειται να ζητησω. Ειμαστε τοσα χρονια μαζι και δεν του απαιτησα ουτε ακριβα δωρα, μερη ,κερασματα και γενικοτερα πολυτελειες και θεωρουσα πως η σχεση μας βασιζοταν στην ισοτιμια δηλαδη οτι ο καθενας και μπορουσε. Απορω γιατι ποτε ολα αυτα τα χρονια δεν εκανε τετοιο υπαινιγμο και ειχαμε μια πολυ ομορφη σχεση. Τωρα δεν του μιλαω και σκεφτομαι πως ειμαι εγω λαθος αλλα θα ηθελα να ακουσω και μια ακομα αποψη.
9
 
 
 
 
σχόλια
Επειδή δε θέλω να διαβάζω παρλαπίπες, στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το προγαμιαίο συμβόλαιο με την έννοια που ακούμε στην Αμερική και το εξωτερικό. Οι σύζυγοι έχουν τη λεγόμενη περιουσιακή αυτοτέλεια, και εσύ έτσι κι αλλιώς δεν έχεις δικαίωμα στην περιουσία του συζύγου σου αν χωρίσεις. Έχεις δικαίωμα να ζητήσεις ΜΟΝΟ συμμετοχή στην ΕΠΑΥΞΗΣΗ της περιουσίας του συζύγου σου, η οποία τεκμαίρεται να είναι το 1/3 της επαύξησης. Επομένως, τυχόν χαρτί που θα υπογράψετε πριν παντρευτείτε είναι για τα σκουπίδια και μόνο. Μη διαβάζεις Κοσμοπόλιταν και άλλα αντίστοιχης βαρύτητας κείμενα γιατί δεν έχουν καμία βάση.
Μήπως.. λέω μήπως ο ίδιος ήταν προκατηλλημένος σχετικά με την περιουσία του(γι αυτό κ η συζήτηση για το συμβόλαιο) και μόλις είδε να σχολιάζεις τα περιουσιακά σας άρχισε να μιρλιάζει; μήπως περίμενε το ελάχιστο για να εκραγεί και να βγάλει πάνω σου όλα του τα πωθημένα και φόβους για τα οικονομικά; σόρρυ ρε παιδιά αλλα εγώ προέρχομαι απο φτωχή μεν οικογένεια αλλα που πάντα είχε κοινό ταμείο.. οταν είσαι οικογένεια με καποιον δεν παίζει ρόλο απο ποιά τσέπη βγαίνουν(έτσι έμαθα τουλάχιστον εγώ ) τώρα αφού μιλάμε για μεγάλα περιουσιακά στοιχεία οκ να το δεχτώ το συμβόλαιο.... αλλα τον τύπο δεν τον δέχομαι.. ή καποιος του έβαλε λόγια(βλέπε σόγια μαναδες πατεράδες κλπ) ή επειδή ξηγιόσουν σπαθί τοσο καιρό δν έβρισκε πάτημα να σου σκάσει στα μούτρα τις φοβίες του... δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς..καλή τύχη όπως κ να χει. κ εξήγησε του κυρίου οτι το πιάσατε απ την αρχή λάθος.. προγαμιαίο συμβόλαιο διαχωρίζει απο την αρχή την κοινή ζωή που πάτε να ξεκινήσετε κ αφού ο ίδιος το ζήτησε να το δεχτείς αλλα οχι τα μεα μεα και τα σεα μεα!
Για να καταλάβω..είστε μαζί και του ζητάς πραγματα για το ενδεχόμενο του χωρισμού;Κ στην τελική τι σε νοιάζει τι θα κάνει με την περιουσία του, δικά του λεφτά είναι, ότι θέλει τα κάνει..το μόνο που έπρεπε να κανεις ειναι να συζητήσεις μαζί του και να σκεφτείτε μαζί τι θα κάνετε αν τυχόν κάνετε παιδιά.
ξαναδιαβασετο σε παρακαλω η κοπελα διεκδικει τα αυτονοητα. Λεει ρητα οτι θελει να εξαδφαλισει οτι εαν αποκτησουν κατι μαζι να μοιραστει ισαξια. προσεχετε παρακαλω τι απαντατε μην ειστε επιπολαιοι.
Scroll to top icon