ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.9.2017 | 18:07

Ας τα βάλω λοιπόν σε τάξη

Καρδιά-Λογική0-1ΑΛΛΑ Σκέψη-Λογική1-0τώρα;μήπως να τα μετράω σε γκολ καλύτερα; :DΥΓ Το ΞΕΡΩ ότι ΔΕΝ ξέρω τι μου γίνεται Πολύπλοκοι που είμαστε οι άνθρωποι εν τέλει.Τυχεροί οι μονοδιάστατοι;)
6
 
 
 
 
σχόλια
Με ψιλοεκνευρίζει αυτό το δίπολο...Και επιστημονικά δεν στέκει...τα συναισθήματα είναι εξελιγμένες νοητικές διαδικασίες...Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δηλώνουν μόνο το ένα ή μόνο το άλλο,δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ξέρουν πολύ καλά και προσπαθούν να καλύψουν ελαττώματα,ανεπάρκειες ή ανασφάλειες...Δεν είμαστε μονοδιάστατοι...απλά για κάποιους δεν είμαστε τόσο ενδιαφέροντες... :)
"Τα συναισθήματα είναι εξελιγμένες νοητικές διαδικασίες"; Δηλαδή, όταν βλέπεις κάποιον για πρώτη φορά και νιώσεις κάτι...είναι επειδή το έχεις σκεφτεί πολύ και έχει εξελιχθεί πια αυτή η νοητική διαδικασία που σου προκαλεί στην τελική αυτό το συναίσθημα. Μμμμ μπα... Κάποιος Φρόυντ που βρομάει σ' αυτόν τον ορισμό.
@a love supreme. Δεν είχα σκοπό να επικρίνω το σχόλιο σου, απλά η συγκεκριμένη φράση με ξένισε λίγο γι συτό και σχολίασα. Εχω τη γνώμη ότι η εικόνα του "ωραίου" διαμορφώνεται σταδιακά μέσα μας (από διάφορους παράγοντες κ ερεθίσματα, ακόμα κ από μια κουβέντα που μας έκανε κάποτε εντύπωση) και απλά όταν τύχει να πετύχουμε κάτι που να το πλησιάζει το καταλαβαίνουμε αμέσως, το αισθανόμαστε. Αυτό. Και κάτι τελευταίο. Δεν σε ξέρω καθόλου, αλλά μοιάζει να μιλάς σαν να μην έχεις φερθεί ποτέ παρορμητικά. Αυτό που κάνει εντύπωση.
Εννοείται ότι μπορείς να σχολιάζεις,να κρίνεις και να διαφωνείς με τα δημόσια σχόλιά μου,αν και βρίσκω λίγο άδικο να κρίνεις τον χαρακτήρα μου από μια απάντηση και μόνο...το δικαιολογώ βέβαια-ενίοτε ο γραπτός λόγος είναι παραπλανητικός...Φυσικά η εξομολόγηση έχει να κάνει με ένα σχήμα λόγου...Και ανεξάρτητα από το που και το πως δημιουργούνται τα συναισθήματα,το πως τα εκδηλώνουμε και το πως τα διαχειριζόμαστε είναι μια εξίσου πολύπλοκη διαδικασία,διαφορετική για κάθε άτομο και πολύ προσωπική... :)
Μάλλον είσαι μπερδεμένος...Συναίσθημα (υποθέτω αυτό εννοείς με την καρδιά) VS Λογική αλλά το Σκέψη VS Λογική χμμμ...δεν βλέπω το αντίθετο γιατί η σκέψη μπορεί να είναι λογική μπορεί και συναισθηματική :-)Υ.Γ. Πάντως όπως και να τα μετράς, σε γκολ ή όχι, δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα :-)
Scroll to top icon