ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.9.2017 | 22:44

Μα τι λάθος κάνω (;)

Έχω πάει σε πολλές συνεντεύξεις αλλά σε καμία εταιρία δεν με έχουν προσλάβει.1. Ασχολούμαι επαγγελματικά με την Πληροφορική. Έχω τις γνώσεις (γιατί αν δεν είχα τις απαραίτητες γνώσεις φαντάζομαι ότι δεν θα με καλούσαν μεγάλες εταιρίες για συνεντεύξεις για να περνάει η ώρα τους) αλλά δεν έχω πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, έχω σχετικά καλή προϋπηρεσία στον κλάδο, κάνω εξειδικευμένα σεμινάρια και παρευρίσκομαι σε συνέδρια.2. Έχω στραβισμό. Μπορεί να είναι και λιγάκι έντονος.3. Ίσως να μην τα πηγαίνω και πολύ καλά στις συνεντεύξεις. Αλλά τόσο χάλια ρε παιδιά; Εντάξει, ίσως να μην έχω αρκετή αυτοπεποίθηση αλλά τόσο πολύ ώστε να μην με προσλαμβάνει καμία εταιρία; Δεν τους εμπνέω εμπιστοσύνη και δυναμισμό; Αν συνεχίσω έτσι τότε θα μείνω στο δρόμο.4. Είμαι κοπέλα. Και το αναφέρω αυτό, διότι η Πληροφορική και κυρίως το κομμάτι της ασφάλειας αλλά και της τεχνικής υποστήριξης είναι άντρο-κρατούμενο, οπότε ίσως να προτιμούσαν άντρα. Αλλά και πάλι, θα πάμε στο νούμερο 1, διότι φαντάζομαι δεν θα έχαναν το χρόνο τους μαζί μου. Σωστά;Ουφ, απελπίζομαι.
7
 
 
 
 
σχόλια
Συμπλήρωση: Αυτό που θα ήθελα να γίνει είναι να βρω μία δουλειά πάνω στον τομέα μου φυσικά, έστω και σε ένα απλό κατάστημα υπολογιστών και να με στείλει ο εργοδότης για αυτά τα συγκεκριμένα μαθήματα. Από ότι είδα σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό αποδέχονται εργαζόμενους για τις συγκεκριμένες πιστοποιήσεις, τα οποία είναι δωρεάν. Πάντως αν κάποιος από εσάς ενδιαφέρεται, να το ψάξετε.
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλια σας.@Fabinas: Ξέρω ότι το γεγονός πως είμαι γυναίκα "βαραίνουν" εναντίον μου αλλά όπως προείπα, εφόσον έχουν υπόψη τους εξ' αρχής να προσλάβουν άντρα σε μία τέτοια θέση ή και οποιαδήποτε άλλη, τότε προς τι η συνέντευξη; Εκτός το ότι σπαταλούν τον δικό τους χρόνο, σπαταλούν και τον δικό μου. Αλλά από ότι φαίνεται, δεν υπάρχει σεβασμός. Κάποτε, με είχαν ρωτήσει αν θέλω να κάνω οικογένεια. Απαράδεκτοι!@Elric: Ναι πράγματι, η συγκεκριμένη μεγάλη εταιρία είναι από τις καλύτερες του χώρου, όπως επίσης και μία άλλη συγκεκριμένη μεγάλη εταιρία λειτουργικού συστήματος (φαντάζομαι εμείς του κλάδου, καταλαβαινόμαστε). Και πράγματι αυτές οι πιστοποιήσεις είναι πανάκριβες. Έχω ακούσει βέβαια ότι κρατάνε για δύο χρόνια. Επομένως, αξίζει να δώσω τόσα χρήματα; Προσωπικά δεν γνώριζα ότι αυτές οι πιστοποιήσεις μετράνε ως τριτοβάθμια αλλά ως σαν ένα πολύ εξειδικευμένο και δυνατό σεμινάριο από μεγάλες εταιρίες του κλάδου. Αν είναι έτσι, τότε μπορεί και να αξίζει. Έχω κάποια χρήματα στην άκρη αλλά σκέφτομαι μήπως πάνε χαμένα αν τα επενδύσω εκεί, με την άποψη κυρίως, αν δεν εκπαιδεύουν σωστά και απλά κοιτάνε να σου πάρουν τα χρήματα. Το virtualization από την άλλη, δεν πίστευα πως είναι τόσο δυνατό, αν και τώρα τελευταία ζητείται πολύ από τις αγγελίες. Προς το παρόν σκέφτομαι για την εταιρία δικτύων αλλά και την εταιρία του λειτουργικού συστήματος.@"Σκιάς όναρ άνθρωπος": Και εγώ πιστεύω πως φταίει ο μεγάλος ανταγωνισμός και οι περισσότεροι από αυτούς είναι της τριτοβάθμιας. Αλλά και πάλι θα έρθω σε αυτό, εφόσον ξέρουν ότι θα προσλάβουν κάποιο με ανώτερο πτυχίο, εμένα για ποιο λόγο με κάλεσαν; Αυτό είναι το κυριότερο που με προβληματίζει, γι' αυτό και αναρωτιέμαι ποιο είναι το λάθος μου. Είμαι στα 29. Έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να δώσω πανελλήνιες και ξέρω πολύ ή μάλλον πιστεύω, ότι αν πετύχω θα με βοηθήσει αρκετά. Αισθάνομαι όμως πως είμαι λίγο μεγάλη (θα μου πεις εδώ σπουδάζουν και 50άρηδες) αλλά και πάλι αισθάνομαι πως δεν έχω την δύναμη να κάτσω να διαβάσω. Νομίζω πως ποτέ δεν το είχα με το διάβασμα, ούτε στο σχολείο και μου φαίνεται πλέον πολύ δύσκολο να ανοίξω βιβλία και να ξεκινήσω. Αισθάνομαι ότι θα μείνω πίσω στα επαγγελματικά (θα μου πεις ποια επαγγελματικά; αφού δεν εργάζομαι) αλλά από την άλλη οι σπουδές θα μου ανοίξουν το δρόμο προφανώς, εκτός πάλι αν με απορρίπτουν λόγω ηλικίας στα 34-35 που θα έχω τελειώσει με τις σπουδές.
Υπάρχουν κόλπα. Η πρώτη ισχύει για 3 χρονια. Η αμέσως επόμενη ισχύει για 5 αλλά παράλληλα ανανεώνει την προηγούμενη. Πίστεψέ με ξέρω κόσμο που δεν έχει τελειώσει τριτοβάθμια και με τις πιστοποιήσεις αυτές έχει έναν πολύ καλό μισθό για την εποχή. Και το άλλο που λες είναι καλό. Αποφάσισε και προχώρα πραγματικά θα ανοίξουν πολλές περισσότερες πόρτες και με καλύτερες προοπτικές για εύρεση δουλειάς.Σου εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μήπως ξεκινήσω κάπου τώρα τον Οκτώβρη ή και τον Νοέμβρη, ανάλογα δηλαδή κάθε πότε ξεκινάνε τα νέα τμήματα. Αν και τα χρήματα που έχω στην κατοχή μου, τα προόριζα για κάτι άλλο. Τουλάχιστον το μόνο που εύχομαι είναι να πιάσουν τόπο. Σε ευχαριστώ και πάλι :)
Είναι πολλοί οι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας από τμήματα πληροφορικής και ο ανταγωνισμός μεγάλος, παρ'όλο που η προϋπηρεσία παίζει σημαντικό ρόλο. Δε μας λες ηλικία αλλά σκέψου να δώσεις πανελλήνιες για να μπεις σε αντίστοιχο τμήμα και να αποκτήσεις θεωρητική κατάρτιση. Αλλιώς, ρώτα κάποιον πρώην εργοδότη ή κάποιον του κλάδου με περισσότερα χρόνια στη δουλειά από εσένα και που θα τον εμπιστεύεσαι για το τι μπορεί να κάνεις λάθος.
Σαν άνθρωπος του κλάδου θα σου έλεγα να κυνηγήσεις τις πιστοποιήσεις μεγάλου εμπόρου δικτυακού εξοπλισμού (δεν θέλω να αναφέρω όνομα για λόγους διαφημιστικούς :-p). Ναι ξέρω είναι ακριβές και ορισμένες από αυτές δύσκολες αλλά αξίζουν σαν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολύ ψωμί έχει η κλασσική θέση σαν System engineer αλλά και εκεί θα πρέπει να πάρεις τα αντίστοιχα. Τέλος κοίτα για virtualization... Δυστυχώς με σκέτα σεμινάρια και συνέδρια δεν βγαίνει... Οι εταιρείες ψάχνουν πιο πολύ hands on εμπειρία και όχι θεωρητική.
Δεν κάνεις τίποτε λάθος. Τυχαίνει να είσαι μία από τις πολλές επιλογές. Πιθανότατα η έλλειψη πτυχίου και το γεγονός ότι είσαι γυναίκα (άρα κάποια στιγμή θα πάρεις αδεια εγκυμοσύνης) "βαραίνουν" εναντίον σου. Δε σημαίνει ότι συμφωνώ με τα παραπάνω, απλά έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, όπου οι δουλειές λίγες και οι εργαζόμενοι πολλοί.
Scroll to top icon