ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.10.2017 | 18:32

ΤΥΧΗ 'Η ΕΠΙΛΟΓΗ;

Θα ήθελα να ζητήσω απόψεις (απ' όσους έχουν διάθεση να γράψουν σοβαρά) σχετικά με το κατά πόσο πιστεύετε ότι το πόσο καλή ή κακή θα είναι η ζωή μας και η σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους εξαρτάται ΜΟΝΟ από εμάς τους ίδιους. και αν πιστεύετε ότι μερικές φορές είναι και θέμα τύχης ή κακών χειρισμών ή διάθεσης και των άλλων, καθώς είναι γνωστό πως σε κάθε δράση υπάρχει κι αντίδραση.Εγώ, ας πούμε, είμαι ένας άνθρωπος που στη ζωή μου δεν έχω γκρινιάξει ποτέ για τίποτα.Ακόμα κι αν δεν το πιστεύουν κάποιοι από εδώ μέσα, καθώς μερικές φορές όταν περιγράφω στις εξομολογήσεις την ''ατυχία μου'' από κάποιους ίσως να θεωρείται γκρίνια ή μοιρολατρεία.Στη ζωή μου όμως δεν έχω γκρινιάξει ποτέ.Φίλοι έφυγαν; Στο καλό να πάνε και να είναι πάντα καλά.Αγαπημένες έφυγαν; (δύο στην περίπτωσή μου) Στο καλό, κρατώ τις αναμνήσεις τις όμορφες.Λόγω της απώλειας των γονιών μου σε μικρή ηλικία εργάζομαι από μικρός, παλεύω όπως μπορώ, στενοχωριέμαι αρκετά κάποιες φορές, ναι, δεν το κρύβω, που πλέον στα 33 μου δεν έχω φίλους ή κάποια αγαπημένη, αλλά μόνο εδώ εκφράζω αυτό το παράπονό μου. Εκεί έξω, αν με γνωρίσετε, δεν πρόκειται να σας γκρινιάξω για τίποτα. Έτσι είμαι από τη φύση μου, να μην ενοχλώ, να μην απασχολώ. Αν τύχει και με γνωρίσετε, δεν πρόκειται να καταλάβετε ότι είμαι εγώ, αυτός των εξομολογήσεων, που γράφει ότι δεν έχει φίλους κι αγαπημένη. Ή ίσως να το καταλάβετε επειδή πάω παντού μόνος μου, που ούτε κι αυτό ισχύει τώρα που το σκέφτομαι, γιατί πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούν μόνοι τους εκεί έξω.Δεν έχω γκρινιάξει ποτέ ούτε για απλά πράγματα και ανούσια, π.χ. για μια ουρά σε ταμείο.Έτσι ήμουν από μικρός. Ο παιδίατρος ή ο οδοντίατρος έλεγε στη μακαρίτισσα τη μητέρα μου ότι είμαι τόσο ήσυχο παιδί, που πραγματικά χαίρεται να με εξετάζει. Ούτε όταν είχα πονόδοντο, δεν φώναζα. Απλώς με ρωτούσαν ''πονάς΄;'' κι έλεγα ήσυχα ''ναι''. Αυτό.Ξέρω ότι με αυτά τα τελευταία πράγματα που σας έγραψα, ίσως κάποιοι να πείτε για καταπιεσμένες επιθυμίες και τέτοια, ότι είμαι καταπιεσμένος, πείτε ό,τι θέλετε.Απλά θα ήθελα αν μπείτε στον κόπο να απαντήσετε στην εξομολόγησή μου, να μου γράψετε κι ένα σχόλιο γι' αυτό που γράφω στην αρχή της εξομολόγησης, που είναι και ο λόγος που γράφω την συγκεκριμένη εξομολόγηση.
5
 
 
 
 
σχόλια
Φίλτατε, ΟΧΙ. Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν το εξής πολύ απλό: καταρχήν είναι η τύχη και οι συγκυρίες, και κατά δεύτερον το αυτεξούσιο και ο τρόπος που ενεργούμε βάσει των συγκυριών. Βέβαια, κάποιος μπορεί να αντιλέξει ότι μπορούμε να ''δημιουργήσουμε'' συγκυρίες, πλην όμως θεωρώ ότι αυτό έχει ένα πεπερασμένο όριο χωρίς να μας καθιστά απόλυτους κυρίαρχους καθορισμού της ζωής μας. ΝΑΙ, η ζωή μας εξαρτάται ΚΑΙ από την τύχη και από τους άλλους, δε ζούμε απομονωμένοι στο βουνό, υπάρχει αλληλεπίδραση, και οι πράξεις αλλά ΚΑΙ παραλείψεις των άλλων μας επηρεάζουν.
Σε μια σχέση, μια κατάσταση, σε ένα λάθος ή σωστό, είναι πάντα δύο ή και περισσότεροι μπλεγμένοι. Συνεπώς δεν είναι όλα στο χέρι σου και δεν είναι όλα ευθύνη σου. Σαφώς και η τύχη έχει τον ρόλο της σε όλα. Εσύ ξέρεις μόνο πόσο θες να δώσεις, να παραχωρήσεις, να πάρεις και να υπομείνεις. Άρα η απάντηση κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πως όχι. Δεν είναι όλα στο χέρι σου. Δική σου απόφαση είναι μόνο το πώς θα χειριστείς μέσα σου αυτή την σχέση/κατάσταση.
Όχι, η ζωή μας δεν εξαρτάται απόλυτα από εμάς. Επηρεάζεται,όμως, απόλυτα από εμάς.Ιδίως το θέμα των σχέσεων εξαρτάται απόλυτα από εμάς. Αν είσαι άπλυτος και βρωμάς, μικραίνει ο κλυκλος των ανθρώπων που θα σε αποδεχτούν έτσι.Αν είσαι καθαρός και περιποιημένος, ντυμένος καλά (όχι ακριβά) και είσαι ευγενικός, ο κύκλος μεγαλώνει σε εκθετικό βαθμό.Από κει και πέρα χρειάζεται να διεκδικήσεις τις γνωριμίες σου, είτε είναι φιλίες είτε ερωτικές σχέσεις. Εργασία, γειτονιά, στέκια, παλιοι συμμαθητές, ψόφιαλ μύδια κλπ είναι πόρτες εισόδου σε σχέσεις. Η πρώτη κίνηση πρέπει να είναι δική σου. Και ανάλογη με το που απευθύνεσαι.Για οδηγίες πως ακριβώς να κάνεις γνωριμίες είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν βιβλία.και το Google.
Δεν σε ξέρω, αλλά αν μπορούσα και μου επέτρεπες θα σε χαρακτήριζα ''ήρεμη δύναμη'' .Παρ' όλες τις δυσκολίες που έχεις περάσει και που πιθανότατα ακόμα περνάς φαίνεσαι δυνατός και ενδιαφέρον τύπος αν και μοναχικός. Δεν πιστεύω στην τύχη και γνώμη μου είναι ότι πιστεύουν σε αυτή όσοι φοβούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να κάνουν τις επιλογές τους και να πληρώσουν φυσικά το όποιο τίμημα τους και εσύ δεν θα έπρεπε να είσαι ένας από αυτούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όχι από τύχη, αλλά από επιλογή είσαι μόνος (χωρίς φίλους ή κάποια σύντροφο) και αφού δεν σ'αρέσει αυτή η κατάσταση ψάξε να δεις τι φταίει. Η μοναξιά είναι καλή όσο μπορείς και την ελέγχεις. Σου εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις και ελπίζω έστω και λίγο να σε βοήθησα.
Η ζωή είναι τράπουλα. Σου λαχαίνει χαρτί. Αλλά παίζει ρόλο και πώς θα παίξεις τα χαρτιά σου. {Μεγάλο μέρος της τύχης είναι σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσεις. Από κει μπαίνουν οι βάσεις. Και κατόπιν έχεις τα εφόδια να κάνεις επιλογές κατά το δυνατόν κι εφόσον είσαι υγιής και ζεις σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό κράτος.}
Scroll to top icon